Helytálltunk négy hiányzóval is

Frissítés: 2020-01-17 16:25:18

A mondás úgy tartja, hogy szegény embert az ág is húzza és ez most pontosan ráillik a DEAC csapatára. Őket persze nem az ág húzza vissza, hanem a sérülések és a betegségek, aminek éppen kedden indult el egy újabb hulláma. A gyergyói meccs előtt kezdtünk egy kicsit bizakodni, hiszen már „csak” két játékost kellett nélkülöznünk. Ez a kedvező állapot sajnos rövid életűnek bizonyult; hamarosan híre jött, hogy Essery és Sági is megsérült, csütörtökön biztosan nem léphetnek pályára.

A jegyzőkönyv szerint Csíkszeredában ezer néző várta az alapszakasz utolsó ERSTE Ligás meccsének kezdetét. A mieink kapuját Hetényi Zoli védte, a hazai csapatnál Samankov Maxim kapott bizalmat. Az 1. harmadban végig kiegyenlített játék folyt a jégen, az első gólunkra a 9. percig kellett várni. 08.41-nél Novotny indult meg nagy lendülettel a bal oldalon, a szeredai hálóőr későn zárt vissza a vashoz, a pakk így éppen befért a teste és a kapuvas között! A harmad során oda-vissza hullámzott a mérkőzés, a letámadásaink végig sikeresek voltak. A 17. percben Gecse indított egy svájci figurát, a korong Rokaly Szilárd elé került, aki nem hibázott.



A 2. játékrészben viszonylag kevés jegyzőkönyvi eseményre került sor. A 33. percben kontrát vitt a Szereda, Taratukhin középre adásába Sándor Zoltán ért bele a kapunk előtt, vezetést szerzett az erdélyi együttes. A 2. harmadban maradt a kiegyenlített hoki, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A mieink 3. sora kimondottan ügyesen kombinált, két nagy helyzet is adódott Kozma előtt, de ezek sajnos, kimaradtak.



A 3. harmad elején bent ragadtunk az öltözőben, két gyors góllal büntetett a hazai gárda. A 42. percben Fodor Csanád fülelte a mieink átadását, 2 az 1-re mentek el és a lehetőséget Farkas értékesítette. Alig több, mint egy perccel utóbb Kulyash talált be távolról, a gólt láthatóan leshelyzet előzte meg, a bírók azonban tovább engedték a játékot! 44.09-nél Graaskamp átadásából Hári volt eredményes, megkezdtük a felzárkózást. Az 54. percben korongot veszített az emberelőnyben hokizó hazai csapat, Izacky tálalt a kapu elé, Léránt a rövid alsóba vágta a pakkot, egy gólra zárkóztunk fel! 59.20-nál a debreceni szakvezető lehívta a kapuból Hetényi Zolit, 19 másodperccel később még kedvezőbb helyzetbe kerültünk; Taratukhin-t ugyanis kiállították a játékvezetők. David Musial időt kért, ennek lejárta után elhoztuk ugyan a bulit, de a gólszerzés idő hiányában már nem sikerült.



A várakozásoknak megfelelően a hazai csapatnak fontos volt ez a találkozó, végig nagy energiákat mozgósítottak a győzelem érdekében. A mieink felvették a kesztyűt, nem játszottak alárendelt szerepet, vesztettnek látszó pozícióból is visszajöttek a mérkőzésbe. Az egyetemisták jó karaktert mutattak, tartották a lépést az alapszakasz bajnokával, amiből egy élvezetes összecsapás kerekedett ki. A négy meghatározó játékos hiánya azért rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, így az erdélyi együttes végül otthon tartotta a három pontot. Ezzel véglegessé vált, hogy az alapszakasz ötödik helyén végeztünk, tehát nem viszünk pontot a felsőházi rájátszásba. Így ha lehet, még nehezebb dolgunk lesz, de talán a sérültjeink is felépülnek már végre!

David Musial vezetőedző pozitívan értékelte a találkozót: „Négy hiányzó játékosunk volt, ennek ellenére úgy érzem, hogy egy jó meccsen vagyunk túl. A harmadik harmad elején beragadtunk, két gólt kaptunk és ez soknak bizonyult. Utána küzdöttünk becsülettel, feljöttünk, de az egyenlítő gól nem jött össze. Összességében nem volt ez egy rossz meccs.”

Sport Club Csíkszereda – DEAC 4-3 (1-1, 1-0,2-2)
Gólszerzők: Rokaly Sz., Sándor Z., Farkas és Kulyash, illetve Novotny, Hári és Léránt

=Müller Károly=; fotók: Sport Club Csíkszereda


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-17 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem volt kérdés, ki a jobb

Admin * 2018-09-15 10:00:00

Responsive image
Három pont Bécsből

Admin * 2018-10-15 10:00:00

Responsive image
Szemetet a kukába!

Admin * 2018-10-10 14:47:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS