Lehet-e még előre lépni?!

Frissítés: 2020-02-16 17:04:30

A jövő héten szerdán lezárul az ERSTE Liga idei középszakasza, de az sem kizárt, hogy már hétfőn részben tisztázódnak a lényeges kérdések. Az alsóházban nem történhet komoly változás, a Gyergyó, az UTE és a Titánok biztosították a helyüket a negyeddöntőben. A felsőházban még eléggé képlékeny a helyzet, bár az 16 pontos FTC-Telekom dobogós helye biztosra vehető. A zöld-fehéreknek két találkozója van még hátra, mindkettő a mieink ellen. Az Acélbikák pontszámban még utolérhetik a bajnokcsapatot, ám ehhez három pontnál többet kellene szerezniük a két erdélyi alakulat ellen, akik 12, illetve 10 ponttal előzési helyzetben vannak, de már csak egy meccsük van hátra. A debreceni legénység változatlanul 9 ponton áll, papíron tehát van még esélyük az előrelépésre.

A mieink gondjait az is növeli, hogy nem elég egy vetélytársat megelőzni ahhoz, hogy ellenfél választó pozícióba kerüljenek, márpedig amennyiben az újvárosiak egyszer nyernek, akkor behozhatatlan lesz az előnyük, ha a Brassó szerez 3 pontot ellenük, akkor az utóbbiakat a legjobb esetben is csak utolérni tudjuk. A sorsunk tehát nem csak a saját kezünkben van, még abban az esetben sem, ha bravúrosan szerepelünk a Ferencvárossal szemben.

Nagyon szeretnénk abban hinni, hogy a srácok megtáltosodnak a tavalyi bajnok ellen, de a realitások talaján maradva erre nincs túl sok esély. A legutóbbi meccsükön a zöldek teljesen szétszedték a nem gyenge Acélbikákat, játékerejük kiemelkedő és mentálisan is nagyon erősek. A debreceniek viszont nem tudtak pontot szerezni az erdélyi túrán, a játékuk képe pedig enyhén szólva is hagyott kívánnivalókat maga mögött. Más bajok is futószalagon jönnek; Brassóban Sándor és Vokla, Csíkban Markov sérült meg, megint csak kérdéses, kik léphetnek pályára és azon belül kik lesznek a bekkjeink a zöld-fehérek elleni hazai mérkőzésen.

Az eddig remekül helytálló egyetemisták természetesen nem felejtettek el jégkorongozni az elmúlt néhány nap alatt. Az sem kérdéses, hogy nyerni akarnak, hiszen egy sportoló mindig és minden körülmények között győzni akar. A rövid cserepad és az ő szintjükön is fokozott terhelés által kiváltott fáradtság komoly negatív tényező, de a mentális fáradtság az, ami igazán nehezen múlik. Abban kell hinnünk, hogy a Szeredában mutatott gyengécske produkció csak egy kisiklás volt, ami azért előfordul a hosszú sorozatok idején.

A csíkszeredai találkozó után adott nyilatkozatában David Musial kijelentette, hogy a csapat célja továbbra is az ellenfél választást és a pályaelőnyt biztosító pozíció elérése. Ebből reméljük az következik, hogy a cseh mester ismeri a siker receptjét, noha a gyógymódot a játékosoknak kell majd alkalmazni! Bár a találkozóra hétfőn este kerül sor, bízunk abban, hogy a debreceni szurkolók ezúttal is kitesznek magukért; nagy számban ellátogatnak a rangadóra és szünet nélkül buzdítják a kedvenceiket! A távolmaradóknak ajánljuk szíves figyelmébe a sportstream fizetős, élő közvetítését, amely ide kattintva érhető el!

DEAC vs FTC-Telekom
2020.02.17. (hétfő) 18:00
Debreceni Jégcsarnok


=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-02-16 15:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS