A Fradinak megvan a pályaelőny, nekünk meg nagyon kellenek a pontok

Frissítés: 2019-02-13 18:27:19

A nemzetközi szünetet követő második játéknapon, február 14-én este a DEAC az FTC-Telekom együttesét fogadja.

Akik szeretnek esélyeket latolgatni, azoknak már szerdán is illik figyelni, hiszen aznap Brassó-UTE derbit rendeznek. A végeredmény az egyetemisták számára is nagy jelentőséggel bír, a lila-fehérek ugyanis a mieinknél két ponttal jobban, míg a Farkasok egy egységgel rosszabbul állnak az EL-tabelláján. A találkozó kimenetele megjósolhatatlan; két nagyon erős és legalább annyira rapszodikus gárda összecsapása lehet igen szoros, de nagy gólkülönbséget hozó mérkőzés is. A debreceni szimpatizánsok akkor is örülnének, ha ráadásra kerülne sor, így egy pontot veszítene mindkét alakulat, az egyikük pedig kettőt is. Az UTE megelőzéséhez ez sem lenne elegendő, hacsak nem szerzünk pontot, pontokat a zöld-fehérek ellen, amire van is esély, ha nem is túl sok.



A Fradisták jelenleg nyolc pont előnnyel vezetnek a Csíkszereda előtt és már nagyon kevés hiányzik nekik a középszakasz megnyeréséhez. Az erdélyiek pontszámban csupán abban az esetben érhetik utol őket, ha begyűjtenek még három győzelmet rendes játékidőben, míg Fodor Szabolcs legényei a négy hátralévő meccsükből legalább hármat elveszítenek. Ezek közül az utolsóra ugyan Szeredában kerül sor, de előtte lesz egy oda-vissza a mieinkkel és egy a Brassóval szemben is. Nyilván a bőrünkből ugranánk ki örömünkben, ha söpörnének a mieink, de erre valljuk be őszintén, elég kicsi az esély. A zöldek ebben a szezonban nagyon együtt vannak; úgy a játékban, mint az akarásban és koncentrációban. Eleve adott egy mély játékoskeret, mely négy, csaknem azonos képességű sorral rémítgeti az ellenfeleket. A légiósok közül Walls és Schwitzer életveszélyes és mindig akad néhány hazai játékos, aki az adott napon felnő melléjük, nem feltétlenül mindig a nevesebbek közül.



Természetesen ők sem verhetetlenek, az alapszakasz elején két ízben is megkínlódtak velünk rendesen és csak büntetőkkel tudtak nyerni ellenünk. Azután egy zakó becsúszott ugyan a mieinknek, de karácsony előtt 5-3-as vereséggel küldtük haza őket. Erre szokták mondani, hogy „tudunk játszani” velük szemben. A győzelemhez természetesen bravúrra lenne szükség, ám a Csíkszereda ellen csillogtatott erényeket átmentve nem reménytelen a helyzet. Elvégre nálunk véd az ERSTE Liga most már minden mutatóban az élen álló hálóőre; ha Hetényi Zoli átlagon felüli teljesítménye fegyelmezett, szilárd védekező munkával és hatékony helyzetkihasználással párosul, akkor nem lehetetlen egy meglepetés-eredmény. A szurkolók ezúttal is kitüntetett helyzetben lesznek, kérjük és várjuk a hangos és lelkes támogatást, ami megsokszorozhatja az egyetemi csapat erejét!

DEAC vs FTC-Telekom
2019.02.14. (csütörtök) 19:00
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-13 09:16:00

további cikkek a témában
Responsive image
A huszonharmadik játékos

Admin * 2018-08-09 14:51:00

Responsive image
Két új hátvédet igazolt a DEAC

Admin * 2019-04-24 15:25:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS