Sikeres prezentáció a ligánál

2018-05-24 10:46:00

Az Erste Liga ligaülésén mutatta be Fodor András szakosztályvezető a DEAC jégkorong szakosztályának prezentációját a Magyar Sport Házában. A szerda délutáni ligaülésen a csatlakozni kívánó sportszervezetek képviselői beszéltek egyesületeikről, emellett ismertetniük kellett a 2018/2019-es évadra vonatkozó terveiket is.

Az ősszel induló szezonra három új csapat jelezte belépési szándékát. Sorrendben a Vasas, a DEAC és a Gyergyói HK - amely a Progym Gyergyószentmiklós egyesületéből kiváló jégkorongklub lesz – képviselői ismertették szervezeteik szellemiségét, terveit. Ha mindhárman felvételt nyernek, a tavalyi 9 egyesülettel együtt akár 12 csapatosra is bővülhet az Erste Liga küzdelemsorozata. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy a MAC és a DVTK távozik-e a szlovák Extraligába, így a végeleges taglétszámra még néhány napot várni kell.

Fodor András a DEAC prezentációjában rámutatott, hogy a sportnak, mint közösségteremtől erőnek miért van óriási szerepe a Debreceni Egyetem életében. – Először is bemutattam magát a DEAC-ot, hogy milyen sokféle sporttevékenységet tudunk kínálni a hallgatóknak. Majd beszéltem az egyetem harmadik missziós szerepvállalásáról, a sport közösségteremtő erejéről Debrecenben. Ezután a cívis jégkorongozás múltjára és az utánpótlás helyzetére is kitértem, valamint vázoltam a liga vezetésnek a jövő évi csapattal kapcsolatos terveinket – avatott be a prezentáció részleteibe Fodor András. A szakosztályvezető hozzátette, játékos nevek egyelőre továbbra sem hangzottak el, ám szó volt arról, hogy annak a potenciális keretnek a tagjai, akikkel szóban már megegyeztek, milyen válogatottbeli és magyar első osztályú tapasztalattal rendelkeznek.

A három prezentáció után a liga zártkörű ülést tartott. A honi szövetség szakmai bizottságával egyeztetve várhatóan a napokban fognak javaslatot tenni az MJSZ elnökségének a jövő évi liga-szereplők névsorára. Ha a Magyar Jégkorong Szövetség rábólint - amire a szakosztályvezető szavai alapján jó esély van-, akkor a DEAC vezetősége június elsejéig benyújtja hivatalos nevezését az Erste Liga 2018/2019-es küzdelemsorozatára.


KULCSSZAVAK jégkorong, MJSZ, Fodor András, Erste Liga

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-05-24 10:46:00

további cikkek a témában
Responsive image
Három pontra hajtunk vasárnap

Admin * 2019-02-02 11:08:00

Responsive image
Nagy csatában maradtunk alul

Admin * 2020-01-22 09:00:00

Responsive image
Plusz egy hazai meccs novemberben

Admin * 2019-11-08 11:50:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS