Nem jött össze az újabb bravúr

Frissítés: 2020-02-14 13:57:02

Az utóbbi napokban többször is átalakult az ERSTE Liga felsőházának ranglistája. Tovább pörgött a mókuskerék, szerdán lejátszottak két mérkőzést és nem mondhatjuk, hogy egyszerűbbé vált a helyzet. Az újvárosiak rendes játékidőben győzték le az FTC-Telekom csapatát, leszorítva a tabella éléről a zöld-fehéreket. A Brassó hosszabbításban nyert a Csíkszereda ellen, így a sárga-kék együttes pontszámban utolérte a mieinket. A csütörtök estének úgy vágtunk neki, hogy a két éllovas 4 pontos előnnyel vezetett, a következő felsőházi helyeken viszont óriási volt a tömörülés. Mivel a brassóiak végül nyertek ellenünk, felléphettek a dobogóra, viszont már csak egy találkozójuk van hátra a középszakaszból, a jelenlegi éllovas Acélbikákkal szemben. A mieink még háromszor játszanak, de a soros ellenfelük a Csíkszereda lesz, majd egymás után kétszer a Ferencváros következik. Mindez azonban még odébb van, először lássuk, mi történt Brassóban!

Hosszú sérülés után visszatért a mieink keretébe Essery és Berta, Kozma viszont lebetegedett, így nem tudta vállalni a játékot. Az ötödik perc táján Izacky szólóban indult meg, a lövése kipattant Polc-ról, Novotny ismétlése után a korong átjutott a gólvonalon, de a játékvezetők nem látták a pakkot, ezért nem ítélték meg a találatot. Tíz perc elteltével kezdtek elszabadulni az indulatok. 10.30-nál Jared Brown ült ki testre ütésért, 12.06-nál Bíró Ottó akart elégtételt venni Sándor Flóriánon, mindkettőjüket 5 + végleges fegyelmi büntetéssel sújtották, de a debreceni játékosra kiróttak még egy két percest is, magas bottal való játék miatt. Néhány másodperccel később Armstrong vágott oda Izacky-nak, az eset érdekes módon páros kisbüntetéssel végződött. 14.06-nál még emberhátrányban hokiztunk, amikor 2 az 1-re léptek ki a mieink; Mazzag korongját végül Molnár Dávid vágta a hálóba. Az 1. harmadban jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, két gólt is szereztünk, de ezekből csak az egy került be a jegyzőkönyvekbe.

A 28. percben egyenlített a Brassó, egy korongvesztés után Bíró Gergő átadásából Gliga talált be. A 34. percben Ságit állították ki, ezt kihasználva Molnár Zsombor vezetéshez juttatta a hazai csapatot. Nem sokat játszhattunk egyenlő létszámban, 35.38-nál Graaskamp-ot is kiszórták. A létszámhátrányt még sikerült kivédekezni, 38.27-nél azonban Gliga tovább növelte a brassóiak előnyét. 39.51-nél Molnár Zoltán került a büntetőpadra, a kisbüntetés java része áthúzódott a 3. harmadra. A 2. játékrészben több fokozattal feljebb kapcsolt a Brassó, fölényt harcoltak ki, mi viszont elvesztettük a fonalat, nem tudtunk olyan hatékonyan védekezni, mint korábban.

Molnár Zoltán áthúzódó kiállítását a brassóiak sikerrel védekezték ki. Ezután jobbára kiegyenlített játék folyt a jégen, majd fölénybe került a debreceni legénység. Az 50. percben Carlson-t állították ki, de az előny kimaradt, Polc nagyszerűen hárított. 58.39-kor Borisenko ült ki, a debreceni szakvezető időt kért és Hetényi Zolit is lehívta a kapuból. A kockáztatás ezúttal nem fizetődött ki, 59.25-nél Armstrong betalált az üresen maradt debreceni kapuba, ezzel kialakult a találkozó végeredménye. A záró harmadban aktívabban hokiztak a mieink, többet lőttek kapura, mint az ellenfél, a helyzetkihasználásunk azonban nem volt az igazi.

Ezen a mérkőzésen mind a két fél játszott egy jó harmadot, a harmadik etapban pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A brassóiak azzal nyertek, hogy a 2. harmadban hatékonyabban használták ki a helyzeteiket. Bár a vereségünk miatt visszacsúsztunk a ranglista 4. helyére, a srácok továbbra is motiváltak, készülnek a Csíkszereda elleni rangadóra.

Corona Brasov – DEAC 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
Gólszerzők: Gliga(2) és Molnár Zs., és Armstrong, illetve Molnár D.

=Müller Károly=; fotók: Corona Brasov


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-02-14 08:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Csütörtöktől csokigyűjtés

Admin * 2018-11-17 12:30:00

Responsive image
Nem volt kérdés, ki a jobb

Admin * 2018-09-15 10:00:00

Responsive image
Győzelemmel indítottuk a szezont!

Admin * 2019-09-16 10:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS