Egy nagy lépés a dobogóért vívott harcban

Frissítés: 2018-10-08 15:05:38

Hősies küzdelemben szerzett újabb bravúros három pontot a DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga vasárnapi játéknapján. A Debreceni Egyetem alakulata a közvetlen üldöző Dunaújvárosi Acélbikák otthonában aratott nagyon értékes, 4-3-as győzelmet.

Kimondva, vagy kimondatlanul a dobogós helyezés megtartása, megszerzése volt az egyik legfontosabb tétje az október 7-én lejátszott DAB-DEAC összecsapásnak. Az Acélbikák mindenáron fel akarnak zárkózni a közvetlen élmezőnyhöz, amire ebben a fordulóban volt is némi esélyük, hiszen 9 meccsből 18 pontot gyűjtöttek össze, míg a mieink 19-et. Vérbeli „hatpontos” meccsről volt szó, ami különösen fontos minden csapat számára. A találkozó egyébként jégprobléma miatt majdnem egy órás késéssel kezdődött el.



Az 1. harmad elején nyugodtan, stílusosan hokiztak a mieink. 02.40-nél szereztük meg a vezetést. Novotny lövése pattant a kör szélén leselkedő Izacky elé, aki villámgyors mozdulattal a hálóba vágta a pakkot. A 6. percben a hazaiak közül előbb Iossafov, majd Tóth Gergely került a büntetőpadra, de sem a dupla, sem a szimpla fórt nem tudtuk kihasználni. Hogy ne legyen hiányérzetünk, arról Németh Attila gondoskodott, aki pontosan érkezett egy indításra és elegánsan a hálóba helyezte a pakkot. A 17. percben Kafka kapott 2 percet magas bottal való játékért és alig fél perc múltán „finn akcióból” szépített a DAB, Uski lőtte be Turtiainen átadását. Az első harmadban kiválóan és eredményesen játszottak a mieink, már a védekező harmadban zavarták az Acélbikák akcióit, jól működött a visszasegítés, sokat lőttünk kapura és két remekbe szabott találatot értünk el.



A 2. játékrész előtt lehetett némi ajtócsapkodás a hazai öltözőben, mert a játékosaik az eddigieknél elszántabban korcsolyáztak a jégre. A kezükre játszott, hogy Turcotte már 20.45-nél kapott egy 2 percest, bár az emberhátrányban szólóból kis híján betaláltunk. A büntetőpadról érkező Turcotte is elrobogott egy kósza koronggal, de a helyzete kimaradt, sőt ismét kiállították. 27.46-nál egy játékmegszakításban két debreceni játékos is a büntetőpadra került, Kovács Bronson akadályozás, Novotny pedig magas bot miatt. A kettős emberhátrányban hatalmas védekező munkát produkált a debreceni együttes, Hetényi Zoli varázsolt, kivédekeztük a 3 az 5 elleni szituációt. 31.05-nél Lérántot vonták ki 2 percre a forgalomból, összességében ez volt hazaiak harmadik kiállítása. A játékrész végén viszont egyenlő létszámban is beszorultunk a védekező harmadunkba, 18 másodperccel a duda előtt Azari lövésébe Tóth Gergely nyúlt bele, egyenlítettek az újvárosiak. Ebben a harmadban 8 percet töltött emberhátrányban a debreceni gárda, nem csoda, hogy a végére elfogyott a levegőjük.



A 3. harmadban továbbra is nagy küzdelem folyt a jégen, a kapuk gyakran forogtak veszélyben. 43.35-nél cseh-amerikai koprodukcióban Turcotte talált be, ismét a DEAC-nál volt az előny. 44.34-nál Izackynál testre ütést fújtak a játékvezetők, néhány másodperccel később Kovács Bronsont is kiszórták. A kettős emberhátrányban a mieinknek ismét óriási energiákat kellett mozgósítani, aztán a hazaiaktól Uski is kiült. Éppen lejárt Izacky 2 perce, amikor újra egalizált a DAB, Azari lőtte be Borbás átadását. Turcotte-nak azonban csak 12 másodpercre volt szüksége, hogy újfent megadásra kényszerítse Garbaczot. 49.22-nél Léránt is a büntetőpadra került, eldőlni látszott a találkozó. 58.09-nél azonban ismét Turcotte-on csattant az ostor, megint csak 2 percet kapott, a DAB időt kért, majd lehozták a kapusukat is. A 4 a 6 elleni játék nehezen akart véget érni, az utolsó másodperceket azonban Hetényi vezetésével gól nélkül hozták le a mieink.



A debreceni együttes megérdemelten seperte be a három pontot Dunából, mert jobban megdolgozott a győzelemért, mint ellenfele, bár az ő küzdőszellemükre sem lehetett panasz. A mieink hatékonyan támadtak, kiválóan védekeztek, külön dicséret illeti őket az emberhátrányos szituációkban nyújtott teljesítményükért. Hetényi Zoli védőmunkájával kapcsolatban lassan elfogynak a jelzők, 94,2 %-os védési hatékonysággal vezeti a kapusok toplistáját. A múlt szezonban még az Acélbikák színeiben hokizó játékosok is komoly szerepet vállaltak a debreceni győzelemben. Turcotte két gólt szerzett, Izacky egy gólt és egy gólpasszt termelt, míg Novotny egy asszisztot tett a közösbe.



David Musial vezetőedző a mérkőzést követő rövid nyilatkozatában a győzelem fontosságát emelte ki. - Jól indult számunkra a mérkőzés, aztán úgy éreztem, többször is vitatható ítéletet hoztak a játékvezetők. Az 5 a 3 elleni szituációkkal nem értettem egyet. Ettől függetlenül nagyon örülök a három pontnak, ez egy igen fontos győzelem volt – összegzett a debreceni mester.

[EL 58] Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 3-4 (1-2, 1-0, 1-2)
Gólszerzők: Uski, Tóth G. és Azari, illetve Turcotte (2), Izacky és Németh A.

= cs =

Fotók: Dunaújvárosi Acélbikák Facebook


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-08 09:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS