Nagyszerű győzelem – három pont Szeredából!

Frissítés: 2019-10-09 13:09:46

Viszünk-e haza pontot, pontokat az erdélyi túráról, ez volt a kérdés a DEAC csapatának csíkszeredai vendégjátéka előtt. Mostanáig a top-csapatok számára is roppant nehéz volt pozitív választ adni; mi sem példázza ezt ékesebben annál, hogy a hétvégén az addig pontveszteség nélkül álló dunaújvárosi kirakatcsapat előbb kikapott Szeredában, aztán a Brassó verte őket rommá. Bár az egyetemisták sem tudtak nyerni a Cenk alján, a Sportklub ellen még maradt esélyük a pontszerzésre.

Akik úgy gondolták, hogy a hazaiak már a mérkőzés elején lerohanják az egyetemistákat, azoknak szerencsére csalódniuk kellett, az első harmad nem bővelkedett különleges eseményekben. A Szereda többet támadott, többet is lőttek kapura, a debreceni alakulat azonban szilárdan védekezett, ha pedig a mezőnyben nem sikerült tisztázni, akkor Hetényi Zoli volt a végállomás. Az első periódusban két alkalommal is emberhátrányba kerültünk. 06.52-nél a játékvezetők úgy látták, hogy a mi oldalunkon túl sok játékos tartózkodott a jégen, majd a 10. percben Sándor Flórián kapott 2 percet bottal akasztásért. Mindkét hátrányt sikerült gól nélkül megúszni, így maradt a gól nélküli döntetlen állás.



A 2. játékrész elején a hazai együttesből Belov került a büntetőpadra. Az emberfórunk ugyan kimaradt, de a fölényben játszó székelyföldi együttes sem tudott betalálni, sőt, a mieink előtt adódtak ziccerek.

A 3. harmad elején a nézőtéren bizonyára sokan nem hittek a szemüknek, a 17. másodpercben vezetéshez jutott a debreceni együttes; Novotny indította a támadást, majd Sági találta meg egy remek passzal Izacky-t, a cseh gólfelelős pedig nem hibázott. A döbbenetük azonban csak fokozódott; 25 másodperccel később Mestyán és Kuleshov akcióját Berta Ákos góllal fejezte be, Jason Morgan pedig azonnal időt kért. Bármit is mondott a kanadai szakvezető, az nem valósult meg, ellenben 45.25-nél Mazzag indításából Salló Barna is beköszönt szülővárosa csapatának! A szeredaiak nem szoktak hozzá ahhoz, hogy hazai jégen három góllal vezet az ellenfél, egyre idegesebben hokiztak. A 48. percben Sándor Flórián szabálytalankodott, a „sértett fél,” Shalla úgy gondolta, hogy neki kell megfegyelmezni a srácot. A debreceni játékos 2+2, míg a kanadai légiós 2 percet kapott, de az emberfórt a csíki legénység nem tudta kihasználni. 54.52-nél Bíró Tamás és Berta Ákos tűztek össze, mindkettőjüket 2+5 percre büntették, tehát már nem térhettek vissza a mérkőzésbe. A találkozó vége után Papp Szabolcs és Izacky is összetalálkozott; 2-2 perc került a nevük mellé a jegyzőkönyvbe.



A debreceni srácok kiváló játékkal lepték meg a székelyföldi együttest, akik valószínűleg nem számítottak ilyen minőségű produkcióra a mieinktől. A védelem átlagon felüli teljesítményt nyújtott, Hetényi Zoli 100 %-os hatékonysággal védett! A támadó szekció is remekül hokizott, Salló Barna a legjobbkor szerezte meg szezonbeli első gólját. A szeptember 30-i, debreceni meccsen a csíkiek 9 másodperc alatt törték meg a mieink ellenállását, nekünk most 25 másodperc kellett ugyanehhez, de üsse kő, a lényeg, hogy sikerült méltó módon visszavágni! Külön öröm számunkra, hogy a csapat bebizonyította, sokkalta több spiritusz van bennük annál, amit korábban megmutattak! Jelenleg az EL- tabella 5. helyét foglaljuk el, bőven van még lehetőségünk előre lépni.



David Musial vezetőedző így kommentálta a mérkőzést.

„Két játékosunk hiányzott, ennek ellenére jó volt a hangulat a csapaton belül. Nagyon fontos volt, hogy győzzünk, a magabiztosság, a belső hangulat érdekében. Nagyon jól játszottunk a védelemben, a kapuban Hetényi Zoltán remekelt. Végig 50-50 százalékos meccs volt, mi lőttük az első gólt, ami nagyon fontosnak bizonyult. Végül nagyon szépen hoztuk le a találkozót.”

Sportklub Csíkszereda – DEAC 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
Gólszerzők: Izacky, Berta és Salló

=Müller Károly=; fotók: Sport Club Csíkszereda


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-07 08:50:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS