Nagyszerű meccs, értékes győzelem

Frissítés: 2019-02-23 10:50:31

Utolsó hazai középszakasz meccsüket az UTE együttese ellen vívták csütörtök este a mieink. A hazai oldalon mindenki tisztában volt azzal, mekkora feladat előtt állnak az egyetemisták, egyrészt az ellenfél remek formája és kvalitásai, másrészt a rájuk nehezedő pontszerzési kényszer okán. Mindkét erdélyi élcsapat ott lihegett a debreceni alakulat nyakán, ráadásul az is nyilvánvaló volt, hogy a középszakasz győztes Fradi - nyilatkozatok ide vagy oda - azért nem fogja a vérét adni a Brassó és a Szereda legyőzéséért. A mieinknek viszont komoly motivációt jelentett az a tény, hogy jó szerepléssel a 2. hely sem elérhetetlen számukra.

A tét nagyságának megfelelő, lendületes hokival kezdtek a debreceni srácok, fél perc múltán Turcotte kínálta meg Silát egy kemény lövéssel, majd Izacky ismételte meg ugyanezt. A vendégek sem tétlenkedtek, már az első perc végén nagy tumultust rendeztek a hazai kapu előtt, de a játékvezetők megállították a kardozást. Eléggé idegesen hokizott mindkét együttes, sok átadási hiba, tilos felszabadítás tarkította a játékot. Többet támadott a hazai gárda, a vendégek ritkábban, de annál veszélyesebben rohamoztak. 17.10-én egy kontratámadás végén az érkező Nemesre nem jutott védő, az UTE megszerezte a vezetést. 17.42-nél Benk került a büntetőpadra, az előnnyel azonban nem tudtak élni a mieink. 19.56-nál viszont sikerült egalizálni, Izacky és Novotny akcióját az előre húzódó Hetényi Péter fejezte be, a lilák a gólvonalon túlról húzták ki a pakkot.



A 2. játékrész elején gyorsan megszereztük a vezetést, 21.31-nél Berta csúsztatott bele remekül Markov kék vonalas bombájába. A fővárosi csapat röviddel később válaszolt, Stefishen vette fel a korongot a mieink kapuja mögött és lacrosse-góllal egyenlített. A következő percek a lilákról szóltak, előbb kivédekezték Huba 2 perces kiállítását, majd a 25. percben Benk érkezett pontosan egy kipattanóra, góljával újra vezettek a vendégek. Oda-vissza hullámzott a játék, mind a két kapu gyakran forgott veszélyben, a kapusok azonban állták a sarat. 32.38-nál Turcotte varázsolta be a korongot az újpesti hálóba, Ropret szabálytalanul sem tudta megállítani. A szlovén később sem tudta megemészteni a történteket, odavert Turcotte-nak, mehetett a büntetőpadra. Az emberfórban előbb Kovács Bronson nagy lövése vágódott az UTE ketrece fölé, majd 37.04-nél egy kontra végén Berta vágta be hajszálpontosan Novotny keresztpasszát. Elkapták a fonalat a mieink, alig másfél perccel később Silló átadásából Molnár Dávid lőtt nagy gólt, a vendégcsapat pedig szokásához híven elkezdte megdolgozni a mieinket. 39.09-nél előbb Sikorcin kötött bele Izacky-ba, majd a másik erős ember, Ropret harcolt ki magának egy kisbüntetést.



A 3. harmadra az UTE kapust cserélt, Sila helyére Duschek Dávid érkezett. Az áthúzódó előny birtokában sokat rohamozott, veszélyesen kombinált az egyetemista csapat, támadásban maradtak egyenlő létszám mellett is. 42.14-nél Behal-t állították ki, 16 másodperccel később Izacky is hasonló sorsra jutott. A vendégek óriási nyomást gyakoroltak a mieinkre, akik önfeláldozóan védekeztek, Hetényi Zoli is parádézott a kapuban. Épp csak lepergett Behal kiállítása, amikor Kovács Bronson-ra is ráfújtak 2 percet játékkésleltetés miatt, újra kettős hátrányban találtuk magunkat. Az ismételt újpesti fórt remek védőmunkával hatástalanította a debreceni védelem, sőt Németh Attila szólóban léphetett ki, de a lövésre már nem maradt elég ereje. A következő percekben gyors támadások és ellentámadások váltogatták egymást, majd 54.41-nél Sikorcin kiállítása nyomán emberfórba kerültünk. Az előnyben felálltak és jól kevertek a mieink, akik ekkor már az idővel is gazdálkodtak. 56.58-nál Huba és Benk egyesült erővel próbálták Turcotte-t megrendszabályozni, az akciójuk sikertelen maradt és közülük csak Huba térhetett vissza a mérkőzésbe. 57.13-nál Ropret egy kontrából szépített, majd 58.03-nál Szilassy Zoltán időt kért és lehozta Duschek-et az újpesti kapuból. Nagy erővel támadott a vendégcsapat, 59.21-nél azonban Kozma korongot szerzett, Bertától Németh Attila kapta, aki hidegvérrel lőtte ki az újpesti kaput és ezzel lezárta a mérkőzést.



Végig izgalmas, fordulatos mérkőzést vívott egymással a két jó formában játszó, jól felkészített csapat, az egyetemisták többek között remek emberhátrányos védekezésüknek és hatékony támadó játékuknak köszönhetik az igen értékes sikert. Az egyetemisták jelenleg a 3. helyen állnak a középszakaszban, a bronzérmes pozíciót csak abban az estben veszíthetik el, ha péntek este a Csíkszereda nagyon elveri az FTC-t, az újpestiek pedig a mieinket. Ez utóbbi nyilván a legrosszabb forgatókönyv, a legjobb viszont az, hogy rendes játékidőben győzve akár másodikak is lehetünk!



Debreceni részről DAVID MUSIAL vezetőedző értékelte a találkozót: „Nyilván a mérkőzés előtt az volt a legfontosabb célunk, hogy itt pontot szerezzünk és kiharcoljuk a hazai pályát. Az 1. harmad után megvolt az 1-1, a második harmadban viszont kiválóan játszott a csapat, minden dicséretet megérdemelnek. Természetesen az emberhátrányos védekezésünk is nagyon jó volt a mai meccsen, ezzel ki tudtuk harcolni, hogy a rájátszásban hazai pályán tudjunk játszani és ennek természetesen nagyon örülünk. Nyilván 60 perc hátra van még második helyig, egyértelmű, hogy az Újpest hazai pályán nagyon erős, de mi mindent megteszünk azért, hogy elérjük a második helyet.”

DEAC – UTE 6-4 (1-1, 4-2, 1-1)
Gólszerzők: Berta(2), Hetényi P., Turcotte, Molnár D. és Németh A., illetve Nemes, Stefishen, Benk és Ropret



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-22 11:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Rangadó Dunában

Admin * 2018-10-06 17:00:00

Responsive image
Nagyágyúk a DEAC-ban!

Admin * 2018-06-29 15:20:00

Responsive image
Brassóban óriási lesz a tét

Admin * 2020-02-12 12:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS