David Musial – újabb egy év az egyetemi klubnál

Frissítés: 2019-01-22 10:50:22

Szerződést hosszabbított a DEAC jégkorongcsapata David Musial vezetőedzővel. A cseh-német nemzetiségű szakember új kontraktusa így a következő szezon, vagyis a 2019/2020-as kiírás végéig szól a Debreceni Egyetem sportklubjánál. Hetényi Zoltán és Vladislav Kuleshov után tehát a vezetőedzővel épül tovább a jövő évi Erste Ligás csapat.

Hivatalos weboldalán, a deacjegkorong.hu-n azt már hetekkel ezelőtt bejelentette az egyesület, hogy a fiatal orosz, Kulesov és a liga legjobb kapusa, Hetényi újabb egy évig biztosan Debrecenben marad, mostanra minden részlet tisztázódott a csapatot tavaly nyár óta irányító David Musial szerződésének meghosszabbításával kapcsolatosan is. A cseh-német tréner a napokban szignózta új kontraktusát a klubnál, amelynek értelmében annak vezetői a 2019/2020-as szezonra is rábízzák az Erste Ligás DEAC szakmai munkáját.



David Musial a hosszabbítás kapcsán elmondta, elsősorban a Debreceni Egyetem sportklubjának jövőképe és az eddig elvégzett eredményes munka ösztönözte a maradásra. - Elsősorban annak örülök nagyon, hogy egy ilyen remek csapattal és egy nagyszerű szakmai stábbal dolgozhatok együtt napról napra Debrecenben. Egy éve az új vezetéssel egy teljesen új együttes építésébe kezdtünk, és úgy gondolom, hogy ebben a folyamatban az első lépés elég jól sikerült, ezt bizonyítja a DEAC nagyszerű Erste Liga-szereplése. Most tovább építkezve ezt az utat szeretnénk folytatni, hogy a következő évben még több sikert érhessünk el közösen – mondta a szakember.



Amellett, hogy legfőképpen az utolsó alapszakasz-meccsre valamint a középházi küzdelmekre koncentrálnak, a tréner és a klubvezetők már a 2019/2020-as keret összeállításához is hozzáláttak. - Természetesen már elgondolkodtunk a jövő évi kereten. Azt vesszük alapul, hogy már az első évre is egy nagyszerű csapatot tudtunk kialakítani, így mindenképpen szeretnénk a mostani keret nagy részét együtt tartani – hangsúlyozta David Musial. A hírek szerint a klubvezetők előrehaladott tárgyalásokat folytatnak több kulcsemberrel is, így a következő napokban újabb maradókat jelenthet be a DEAC.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-21 14:56:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS