Két pontot hagytunk a Jégcentrumban

Frissítés: 2020-01-09 15:05:05

Az FTC-Telekom csapatától elszenvedett, múlt pénteki vereség után szerdán a Schiller-Vasas HC vendégeként folytatták a pontvadászatot a mieink. Bár várható volt, hogy nem lesz könnyű meccsünk a piros-kékek ellen, a debreceni szimpatizánsok azért bizakodtak abban, hogy az egyetemisták ezt az akadályt sikerrel veszik. Az előzetes várakozásokkal ellentétben Hári Norbert mégsem lépett a jégre, így a debreceni gárda öt meghatározó játékosa nélkül kezdte meg a találkozót. Az ifi életkorú Bartók András személyében újoncot avattak a mieink, a kapuba pedig egy másik fiatal tehetséget, Antek Tamást állította a debreceni szakvezetés, aki úgyszintén első alkalommal kapott igazi lehetőséget.



Az újonc debreceni hálóőrnek már az első percben akadt dolga, mintegy 40 másodperccel a korongbedobás után előbb egy középtávoli, majd egy közeli lövést kellett védenie. 02.19-nél ritka szerencsétlen gólt kaptak a mieink, Csiki palánkról visszapattanó korongja becsorgott Antek mamutja alatt. A harmad elején nem igazán találták a játékukat a debreceniek, az építkezésbe többször hibák csúsztak és az ötlet is kevés volt. A 7. percben Graaskamp kanyarodott be a Vasas kapuja elé, de a lövésénél Sági Máté a helyén volt. 08.05-nél egyenlítettünk; ismét Graaskamp akciózott, bombája kipattant a vasról és a jól érkező Mazzag pedig nem hibázott! A 9. percben Vokla kísérletezett, de megint hárított a hazaiak hálóőre. A következő percekben beszorultak a piros-kékek, a jobbára a harmadukban pattogott a korong, gól azonban nem született. A 15. percben előbb Antek fogott meg egy nehéz lövést, az ellenakciót Izacky vezette, aki elnyargalt és a vas alá vágta a korongot! 17.08-nál Izacky üközött a mieink harmadában, akadályozásért állították ki, a hátrányban azonban jól védekeztünk ki, Antek is biztos kézzel hárított.



A 2. játékrészben magabiztosabban kezdtünk, mint az előző periódusban, de a Vasas rövidesen kiegyenlítette a játékot, egy buli után kétszer is tesztelték az egyetemisták kapusát. 23.58-nál Ságit küldték ki, de az előnyt nem tudta kihasználni a piros-kék alakulat. 27.43-nál ismét furcsa körülmények között kaptunk gólt; Tornyai a kék vonal közeléből ütött vissza egy hosszan kipattanó korongot, a játékszer beakadt, helyzet nélkül egyenlítettek a hazaiak. A 34. percben Vokla, majd a másik oldalon Szlama kapott 2 perces kisbüntetést. A hátrányban ismét Anteknek akadt feladata; nagyot védett egy gyors kontra nyomán. 35.06-nál Szalma üresben lépett ki, góljával átvette a vezetést a Vasas. Egy perccel utóbb Ságit játszották üresre a mieink, aki közelről betalált, a játékvezetők azonban érvénytelenítették a találatot. 36.18-nál azonban már nem volt mese; Salló reagált leggyorsabban az ellenfél kapuja előtt pattogó korongra és egyenlített! A harmad végén „egykapuztunk”, de a vezetést nem tudtuk átvenni.



A 3. harmad elején mindjárt összeszedtünk egy technikai kisbüntetést, túl sok játékosunk volt a jégen; szerencsére a hátrányban képtelen volt helyzetig eljutni az ellenfél. A következő percekben Izacky két alkalommal nagyszerűen tört ki, de egyik akcióból sem sikerült betalálni. Közben kétszer is elszórtuk a pakkot a védekező harmadunkban, de egyikből sem származott komoly baj. 52.39-nél Molnár Dávid kapott 2 perces kisbüntetést, ebből viszonylag simán egészültünk ki. A 13. percben ismét Anteknek volt lehetősége bizonyítani; egymás után háromszor tisztázott nehéz helyzetben. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Graaskamp kiugrása okozott izgalmakat, de közeli lövése kipattant Sági Máté mamutjáról. 58.32-nél Sági Martint küldték ki, de az emberhátrányban a dudaszóig nem esett gól. Mivel az eredmény döntetlen maradt, következett az 5 perces ráadás.



A hosszabbításban a mieinknek előbb ki kellett védekezni Sági áthúzódó kiállítását, aki röviddel később újra a büntetőpadra került, Székely-Mádaival párban. A játék végig hullámzó volt, bár a mieink támadásai jelentettek nagyobb veszélyt; Izacky és Novotny kétszer is nagy helyzetbe került, de csak egy kapuvasig jutottak el. Végül 64.01-nél Turbucz kontrából betalált, ezzel a Vasas otthon tartotta a bónusz pontot.

Szerdán este a mieink nem voltak jóban Fortunával, két Vasas-találat is ritka szerencsétlen körülmények között esett. Bár az egyetemisták sem játszottak életük formájában, sokat volt nálunk a korong, számos ziccerünk azonban kimaradt, az ellenünk megítélt 14 perc kiállítás alatt pedig rengeteg energiát veszítettünk. A tabellán még tartjuk a negyedik helyet, de elhúzni látszik előlünk a Brassó, mögöttünk pedig zárkóznak az Acélbikák. Egyre égetőbben kellenek a pontok!

Schiller-Vasas HC – DEAC 4-3 hu (1-2, 2-1, 0-0, 1-0)
Gólszerzők: Csiki, Tornyai, Szalma és Turbucz, illetve Mazzag, Izacky és Salló

=Müller Károly=; fotók: Schiller-Vasas HC


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-09 10:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS