A Csíkszereda is elénk került a tabellán

Frissítés: 2020-02-16 15:48:01

Pontosan egy nappal a sikeresnek nem nevezhető brassói vendégjáték után, Csíkszeredában újra korongbedobáshoz szólították a mieinket. Az alapszakasz győztes csíki alakulat semmivel nem képviselt kisebb játékerőt, mint a brassói csapat, ráadásul a természetes módon fáradtabb debreceniek (ki tudja hányadik alkalommal) ismét megfogyatkoztak erre a találkozóra. Sándor Flórián az előző mérkőzésen megsérült, de egészségesen sem léphetett volna a jégre; tegnap megkapta a második végleges fegyelmijét, ami automatikusan 1 meccses eltiltással jár. Kozma Ferenc már a brassói összecsapáson sem tarthatott a többiekkel, a pénteki meccs délelőttjén Vokla Rolandot is orvoshoz kellett vinni, így David Musial-nak már csupán 5 hátvédje maradt. Mintha minden összeesküdött volna ellenünk…

Az 1. harmad nem indult jól a debreceni legénység számára; 03.57-nél Essery-t gáncsolásért kiállították, a szeredaiak pedig fél perc múltán betaláltak, a gólt Taratukhin passzából Veshutkin szerezte. Ebben a játékrészben élesebben és magasabb energiaszinten hokizott a hazai gárda, 16-7 volt a kapura lövések mutatója, ami világosan jelezte a fölényüket. A 19. percben kaptunk egy emberelőnyt, játékkésleltetés okán Brophey került a büntetőpadra.

A kisbüntetés áthúzódott a 2. harmadba, kihasználni azonban így sem tudtuk. 23.09-nél Pyett góljával kezdett ellépni az erdélyi együttes. Még ugyanebben a percben a gólszerzőt küldték a büntetőpadra; 2+10 percet kapott hátulról lökésért, az eredmény azonban nem változott. 28.13-nál Graaskamp-ra fújtak rá 2+2 percet magas bottal való játékért, tovább nehezedett az egyetemista csapat helyzete. Alig fél perccel később Rokaly Szilárd használta ki az emberfórt, már három góllal mentek az erdélyiek. Rövidesen újabb gólt kaptunk; ezúttal Kiss Phil pihenhetett két percet, Rokaly pedig ismét gólra váltotta a emberelőnyt.

A 3. harmad elején Veshutkin már a második gólját szerezte. David Musial kapust cserélt, Gönczi Lajos kapott bizalmat. 50.05-nél egy játékmegszakításban két debreceni játékost állítottak ki, Berta 2, Hári pedig 10 percet kapott. A emberfórban Taratukhin volt eredményes, az eredményjelző kezdett csúnyán festeni. 53.07-nél Graaskamp és Casaneanu keveredett nézeteltérésbe, mindketten két percet ültek, majd 55.24-nél Filbrandt következett. Néhány másodperccel utóbb Izacky szólóból volt eredményes, ezzel valamit kozmetikázott a lehangoló eredményen. A későbbiekben a mérkőzés állása már nem módosult.

Ezen a találkozón a szeredaiak a játék szinte valamennyi elemében felülmúlták a mieinket, akik ezáltal visszacsúsztak a felsőházi ranglista 5. helyére. Nincs más hátra, a tavalyi bajnok elleni mérkőzéseken kell majd javítani, de ezután már minden egyes pont megszerzéséhez bravúrra lesz szükség.

SC Csíkszereda – DEAC 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)
Gólszerzők: Veshutkin(2), Rokaly Sz.(2), Pyett és Taratukhin, illetve Izacky

=Müller Károly=; fotók: Sport Club Csíkszereda


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-02-15 08:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS