Ők a kaput lőtték, mi a gólokat

Frissítés: 2019-01-24 11:39:30

A pontok és a helyezések kapcsán nem maradt már tétje a Gyergyói HK debreceni vendégszereplésének, annál fontosabb volt viszont a presztízs és a hangulati tényezők szempontjából. Legutóbb Gyergyóban nem termett sok babér az egyetemisták számára, akiket fűtött a revans szándéka is, valamint az, hogy a hazai szurkolók előtt szépen búcsúztassák az alapszakaszt.

Két eltiltott légiósának hiányában Mikael Tysell ismét Goryachevskikh-t állította a kapuba, a debreceni együttes hálóját Hetényi Zoltán őrizte. Az első játékperc biztosan az orosz kapuvédőt viselte meg jobban; 46 másodperccel a korongbedobás után máris a hálójában táncolt a pakk; szokása szerint Turcotte robogott előre, keresztpasszát a jól érkező Izacky egyből be is vágta. Lendületesen támadott a hazai csapat, a következő percben Silló fonákja okozott gondot a vendégek védelmének, majd Salló szúrt bele ügyesen egy középre tett korongba. Mezőnyfölényben hokiztak a mieink, de a befejezések nem jöttek össze, az erdélyiek pedig főként kontrákra rendezkedtek be. 15.21-nél Berta Ákost állították ki, majd Kovács Bronson és Sára kettőse is kiült, az utóbbi esetben látszott, hogy az összetűzés korábbi okokra vezethető vissza. Emberhátrányba kényszerültünk tehát, ami a jelek szerint nem zavarta a mieinket: 17.13-nál Novotny szerzett korongot a kék vonalon, majd hajszálpontos passzt tálalt Izacky elé, a csatártárs pedig most sem hibázott. Visszatámadtak a gyergyóiak, Hetényi Zoli két ízben is veszélyes lövést hárított. 19.18-nál növeltük az előnyünket; Behal indításával ezúttal Izacky találta meg Turcotte-ot, aki a vendégek kapujába továbbította a pakkot. Mindenki megelégedésére háromgólos vezetésünkkel zárult az 1. harmad.



A 2. játékrészt nagy lendülettel kezdték a küzdő felek, a gyergyóiak játékán látszott, hogy korántsem adták még fel a mérkőzést. Élesedett a küzdelem, a 22. percben előbb Márton Koppány, majd a vendégektől Péter került a büntetőpadra. Egyre erősebben nyomott a vendégcsapat, de jól állt a lábán a hazai védelem, Hetényi Zoli is parádézott a kapunkban. 28.34-nél a tesó, Hetényi Péter ült ki 2 percre, a hátrányban pedig ismét érdekes események történtek. 30.20-nál Turcotte birkózott a korongért a gyergyói harmadban, megszerezte, majd a meglepett Goryachevskikh mellett elegánsan beemelte a rövid sarokba! Padló K.O.-val felérő demoralizáló találat volt ez, mégsem vette el a Gyergyó támadó kedvét. 37.10-nél Sillót küldték 2 perces pihenőre, a vendégek minden pozícióból lőttek, de a hazai védőfal és Hetényi Zoltán áthatolhatatlannak bizonyult. A harmad utolsó percében Turcotte ugrott ki üresben, a védők szabálytalankodtak vele szemben, a játékvezetők büntetőlövést ítéltek. A rávezetéshez a sértett állt oda, de Goryachevskikh kiért a vashoz a mamuttal.



A 3. harmadban folytatódott az oda-vissza hullámzó játék. A 2. percben Izacky kígyózott át a vendégek védelmén, de az orosz kapus a helyén volt. Az 5. perc táján Hetényi Zoli tisztázott meleg helyzetben, a másik oldalon Márton Koppány lövését hárította Goryachevskikh. 45.33-nál Daradics szabálytalansága nyomán emberfórba kerültünk; a Gyergyó azonban korongot szerzett, Vorobyev tört ki, de Hetényi Zoli eszén nem tudott túljárni. A játékrész felénél Novotny tesztelte a vendégek kapusát, majd újabb Hetényi-parádénak tapsolhatott a hazai publikum. Percekig folytatódott a helyzet itt, helyzet ott koreográfia, majd 56.33-nál Kuleshov vált főszereplővé, Hári korongjával megkerülte a kaput és fordulásból, fonákkal felvarrta a vas alá a pakkot! 58.09-nél Vincze Péter kapott 2 perces kisbüntetést. Egy perccel a meccs vége előtt Hetényi Zoli kivetődve hárított és bebiztosította az újabb shut out-ját!



Az utolsó percig próbálkozó, kemény ellenfelet győzött le magabiztosan a debreceni alakulat, akik szemet gyönyörködtető találatokkal örvendeztették meg a közönséget és Hetényi Zoltán is megérdemelten növelte hétre góltalan meccseinek számát. Az egyetemisták január 26-án vívják első középszakasz mérkőzésüket Csíkszerdában, addig van néhány napjuk a pihenésre és a felkészülésre.


fotók: Derencsényi István

DAVID MUSIAL vezetőedző örömmel nyugtázta csapata remek teljesítményét: „Örülünk a mai 5-0-ás eredménynek, ehhez nyilván Hetényi Zoli jó teljesítménye is kellett. Annak külön örülök, hogy azt a lendületet, ami Dunaújvárosban volt az utolsó harmadban, azt ide is át tudtuk menteni és a jó kezdés megvolt. Nyilvánvaló, ha most a középszakaszban a Csíkszereda és a Brassó ellen tudunk egy jó startot venni, akkor bármi előfordulhat. Természetesen mi is az első négyben szeretnénk végezni, mivel azzal megkapjuk a lehetőséget, hogy hazai pályán kezdjük a play off-ot. Fontos számunkra, hogy a középszakaszban ilyen erős csapatok ellen játszunk, mert ez gyakorlatilag felkészít minket a rájátszásra.”

DEAC vs Gyergyói HK 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)
Gólszerzők: Izacky(2), Turcotte(2) és Kuleshov



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-22 10:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Számítunk a három pontra

Admin * 2020-01-07 15:30:00

Responsive image
Nagy küzdelemben dőlt el a meccs

Admin * 2018-09-24 08:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS