Nagy küzdelem után a szétlövések döntöttek

Frissítés: 2019-10-21 14:59:04

Egy hét leforgása alatt immár a harmadik mérkőzését vívta vasárnap este a DEAC ERSTE Ligás együttese. A Hokiklub Budapest csapatával legutóbb október 11-én találkoztak mieink; az is nehéz meccs volt, az 55. percben egy dupla fór döntött a javunkra, és ha bárki úgy gondolta, hogy itthon majd könnyebb dolgunk lesz, annak bizony csalódnia kellett.

A találkozó első támadását a vendégcsapat vezette, melynek végén Hetényi Zoli tenyerelt rá a pakkra. Nagy volt az iram, néha azonban hibák csúsztak a passzjátékunkba. A 4. percben Rutherford cselezte be magát a vendégek harmadába, Izsák nemes egyszerűséggel légi útra küldte, utána mehetett is a büntetőpadra. Az emberelőnyt kicsit túljátszották a mieink, kiegészült az ellenfél. A 8. percben ismét Rutherford lépett meg, de a HKB védőinek szorításában túlhúzta a kapun a korongot. 09.20-nál Satek megnyert egy korcsolyaversenyt, Mestyán kénytelen volt akasztani a kitörő csatárt. A játékvezetők büntetőlövést ítéltek, a sértett azonban mellévágta a korongot. 10.41-nél Hári átadásával Rutherford ültette hintába a vendégeket és betalált Kiss Bence kapujába. A 11. percben a HKB hálóőre kikorcsolyázott egy előre vágott korongra, Sági vette célba az üres kaput, de végül hárított a vendégek védelme. 14.26-nál Salló szabálytalankodott komoly ok nélkül, emberhátrányba kerültünk. A fórban forgalmat csinált a fővárosi csapat a mieink kapuja előtt, Koski rátűzött egy kipattanót, egyenlített az ellenfél. 17.56-nál Pihlqvist gáncsolta el Rutherfordot, az előnyben több helyzetünk is volt, de nem tudtuk őket gólra váltani.



A 2. játékrész a lehető legrosszabbul indult a mieink számára; 20.52-nél két debreceni játékost állítottak ki egy játékmegszakításban, Phil Kiss és Novotny is a büntetőpadra került. A kettős hátrányban nagyszerűen működött a hazai védekezés, az ellenfél csak az utolsó pillanatokban került nagy helyzetbe, de Hetényi Zoli ezúttal is remekül tartotta a csapatát! Ezután emelte a tempót a hazai alakulat, előbb Kuleshov és Rutherford, majd Sági kevergetett veszélyesen. 31.31-nél fordult a kocka, Satek korongját Pihlqvist lőtte be, vezettek a vendégek! 31.53-nál Lakatos kapott 2 percet bottal akasztás miatt, ezalatt erősen nyomtak a mieink, de továbbra is gondok adódtak a befejezésekkel. Nagy volt a forgalom a büntetőpadokon, a 36. percben Izacky-t, majd Satek-et ültették ki, utóbbit Sági buktatása miatt. Az előnyt kiválóan játszottuk meg; Ságinak nagyon elsült a keze; óriási bombát ragasztott a HKB hálójába! 38.36-nál egy gyenge ütközés nyomán Markov-ot is kiszórták; nehéz perceket élt át a debreceni védelem, de Hetényi Zolival a hátuk mögött biztosan hárították a HKB akcióit.



A 3. harmadban sikerült kivédekezni Markov kiállításának áthúzódó 36 másodpercét. 44.47-nél Kuleshov-ot küldték ki; az emberhátrányban is vezettünk veszélyes ellenakciókat, míg Hetényi Zolinak a kontrákra kellett koncentrálnia. A játékvezetők szórták a büntetéseket, egy percen belül előbb Szappanos, majd utána Novotny kényszerült pihenőre. A hátrányban Rutherford megcsinálta az üres kaput, ez a lehetőség kimaradt, viszont a cseh légiós kisbüntetését is lehoztuk gól nélkül. A harmad felénél villámgyors támadást vezettek az egyetemisták, a kapu elé érkező Filbrandt azonban nem tudott betalálni. Az 52. percben Léránt is kiült, de a vendégek képtelenek voltak előnybe kerülni. A harmadban végig nagy csata dúlt a mezőnyben, ám az eredmény már nem változott, hosszabbítás következett.



A ráadásban óvatosan hokiztak a küzdő felek, lesték a kedvező alkalmat, de az nem akart eljönni. A 3. cserében Rutherford került helyzetbe, sajnos nem tudta befejezni az akciót, jöhettek a rávezetések. Idegtépő percek következtek; Novotny és Rutherford is belőtte a büntetőjét, a vendégek is kétszer találtak be, az első esetben nem kis mázlival. A harc végül, ha jól számoltuk a 12. párban dőlt el; a mérkőzést eldöntő gól Markov nevéhez fűződik.



A debreceni alakulat kemény küzdelem árán tartotta itthon a bónusz pontot a jól játszó HKB ellen. A támadó szekcióban ezúttal Rutherford-ék vitték a prímet, a védekezés végig hatékonynak bizonyult; összesen nyolc emberhátrányt sikerült hatástalanítani. Hetényi Zoli ismét remekül védett, 96 %-os védési hatékonyságot produkált. A mieink két pontot szerezve megelőzték a Brassót és feljöttek a 4. helyre.



A mérkőzés után adott nyilatkozatában David Musial méltatta játékosai jó teljesítményét: „Nehéz meccs volt és azt azért el kell mondani, hogy 14 nap már a sokadik mérkőzést vívtuk, elég nehéz ilyen tempó mellett folyamatosan jól teljesíteni. Főleg úgy, hogy rövid időn belül kétszer is ugyanazzal a csapattal játszottunk. Mindenképpen pozitív dolog, hogy főként a 3. harmadban ismét megvoltak a helyzeteink és a hosszabbításban be tudtuk gyűjteni a plusz pontot, ami magabiztosságot adhat a srácoknak a továbbiakban.”

DEAC-Hokiklub Budapest 3-2 bü (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők: Rutherford, Sági és Markov, illetve Koski és Pihlqvist



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-21 09:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Büszkék lehetünk a srácokra!

Admin * 2019-09-05 11:50:00

Responsive image
Plusz egy hazai meccs novemberben

Admin * 2019-11-08 11:50:00

Responsive image
Tompán, fáradtan mozogtak a mieink

Admin * 2019-03-13 11:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS