Otthonában győztük le a bajnokot!

Frissítés: 2019-12-25 13:34:20

Egy rövid átmozgatást követően, vasárnap délben indult az egyetemisták autóbusza az FTC-Telekom elleni mérkőzésre. A debreceni játékosok nyugodtan készülődtek, bizakodó volt a hangulat, többek között azért is, mert végre Sági is csatlakozhatott a játszótársakhoz, így Rutherford személyében már csak egy sérültünk maradt. Hiú ábrándokba nyilván senki se ringatta magát, mindenki tisztában volt azzal, hogy dacára a Titánok elleni kisiklásnak, a Fradi masszív, komoly játékerőt képviselő csapat.

A bajnok kezdte jobban a találkozót, a mieink nehezen tudták megtartani a korongot, de kiválóan romboltak, Hetényi Zoli is biztos kézzel fogott. 02.31-nél Molnár Dávid kapott 2 percet testre ütésért, a védekezésünk azonban továbbra is jól működött. A 6. percben Nagy Gergő jutott a kiállítás sorsára, a fórban Léránt kapott jó passzt a Fradi kapuja előtt, befordult, de a lövését Arany védte. A 9. percben Tóth Adrián közelről a vasat találta el, majd Hetényi Zoli tisztázott meleg helyzetben, röviddel később pedig egy veszélyes, középtávoli löketet ártalmatlanított. 12.59-nél Kuleshov-tól indult a debreceni támadás, a légiós csatár Molnártól visszakapta a pakkot és átlőtte az Arany kapuja előtti tolongást! Néhány másodperccel később egy jó kontra végén Novotny lövését fogta a hazaiak hálóőre. Kissé megzavarodott a bajnokcsapat, a mieinknek több idő és tér jutott az építkezésre. 17.31-nél Léránt ült ki 2 percre, de a hátrányban Hetényi Zoli megint nagyszerűen dolgozott, gól nélkül egészültünk ki. A harmadban fölényben hokizott, többet lőtt kapura a zöld-fehér alakulat, a mieink azonban kiváló védőmunkával őrizték az egygólos előnyüket.



A 2. játékrészt Essery kiállítása vezette be, ám a Fradi nem tudta az előnyt kihasználni. 23.20-nál Karmeniemi takarásból leadott kék vonalas lövése beakadt, egyenlített az FTC. Pár másodperccel utóbb Mestyán kapott két percet, de a hazaiaknak nem sikerült a fórt gólra váltani. A debreceni gárda magasan feltolta a védekezését, az elöl cirkáló játékosaink folyamatosan zavarták a fővárosi együttes támadásvezetését. 26.10-nél Sarcia ült ki a büntetőpadra, a mieinknek pedig 15 másodperc is elegendő volt a vezetés visszaszerzésére; nagy kavarodás kezdődött a Fradi ketrece előtt, a tömegből kicsúszó pakkot Vokla verte be. A harmad további részében sokasodtak a kiállítások, Markov és Sarcia bunyózott egyet, a zöld-fehér védő 2 percet, a debreceni 2+2 percet kapott. Az emberhátrányos védekezésünk ismét kifogástalan volt, közben veszélyes kontrákra is futotta az erőnkből. A hazaiak megpróbáltak tempót váltani, ami sikerült is, de a fölényük meddő maradt. 36.57-nél Jászai vágta fel a kitörő Kuleshov-ot, kiállították, de a zöld-fehérek támadtak többet a mi emberfórunk ideje alatt. Az utolsó percben Novotny került ziccer-helyzetbe, Arany azonban a helyén volt, majd 20 másodperccel a harmad vége előtt Essery még összeszedett egy 2 perces kisbüntetést. A középső harmadban az FTC nem tudott olyan fölényt kiharcolni, mint az első periódusban. A „debreceni-retesz” kiválóan működött, Hetényi Zoli pedig lehúzta a redőnyt a hazai támadók előtt.



A 3. harmad elején még feljebb kapcsolt a bajnokcsapat. Erősen hajtottak, de volt válasza a mieinknek is; a 3. percben Bertáék sora kevergetett, Arany többször is nagyot fogott. A másik oldalon Kulmala veszélyeztetett, Hetényi Zoli előtt is elhúzta a pakkot, ám a debreceni kapus átért a visszalőtt korongra. 45.16-nál Filbrandt iramodott meg, átadásából Hári tüzelt, végül a pakk Essery-ről pattant a hazai hálóba! Kevesebb, mint egy perccel később Izacky tört ki szenzációs cselekkel, a passzát Mazzag egyből Arany hálójába vágta! A zöld-fehérek nem zuhantak össze; minden energiáját latba vetve küzdött, veszélyesen támadott a hazai alakulat, Hetényi „Stonewall” Zoltánt azonban nem tudták meglepni. 56.56-nál az FTC szakvezetője lekapta jégről a kapusát, 6 az 5 ellen rohamoztak a zöld-fehérek. Az elején úgy látszott, hogy a kockáztatás beválik; 57.34-nél Switzer szerzett gólt, majd alig több, mint fél perccel utóbb Kulmala is betalált. David Musial rögtön időt kért, majd Fodor Szabolcs is követte a példáját. A Fradi mindent megtett az egyenlítésért, de hiába, 59.54-nál Essery üres kapus gólja végleg eldöntötte a találkozó sorsát.



A debreceni legénység rendkívül értékes győzelmet aratott a Ferencváros otthonában és az sem mellékes, hogy jól játszó ellenfelet sikerült felülmúlni. A mieink védelme szilárdan állt a lábán, a támadók hatékonyan váltották gólra a lehetőségeiket, Hetényi Zoli pedig a tőle megszokott színvonalon, 94 %-os hatékonysággal tevékenykedett. Folytathatnánk még az értékelést, de nem tesszük; a győzelmet nem kell megmagyarázni. Gratulálunk a srácoknak és az edzői stábnak a nagyszerű teljesítményhez!

FTC-Telekom – DEAC 3-5 (0-1, 1-1, 2-3)
Gólszerzők: Karmeniemi, Switzer és Kulmala, illetve Essery(2), Kuleshov, Vokla és Mazzag



=Müller Károly=; fotók: FTC-Telekom


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-23 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Újabb helyosztó a Brassó ellen

Admin * 2019-11-28 18:00:00

Responsive image
Nehéz meccsen nyertünk

Admin * 2019-10-12 10:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS