A hetedik győzelem zsinórban

Frissítés: 2019-10-27 18:39:39

Egyetlen mérkőzés jutott október 24-ére, ami elég ritka, de nem példa nélkül álló esemény az ERSTE Ligában és ez most éppen a Debreceni Jégcsarnokban került sorra. A Schiller-Vasas együttese egy héten belül immár másodszor látogatott el hozzánk, a múlt pénteken 5-2 arányban győztük le őket és ezúttal is az egyetemi csapat volt a találkozó esélyese.

A mérkőzésen újoncot avatott a debreceni alakulat; a Lyon-ból érkezett Kyle Essery a 2. támadó trióban lépett a jégre Hári és Rutherford társaságában, Kuleshov Berta játszótársa lett a 3. sorban, míg Markov ezúttal nem kapott lehetőséget. A meccs első percét végigtámadták a mieink, azután jött egy kontra, Hetényi Zolinak azonnal nagyot kellett mentenie. 03.55-nél villámgyors támadást vezetett az egyetemista csapat, a lelátóról nem látszott tisztán, hogy a Vasas védői a gólvonal mögül húzták ki a pakkot, vagy nem. A játékvezetők sem voltak biztosak a dolgukban, ezért videóztak, majd megítélték a gólt; a találatot Novotny, a gólpasszt Sági jegyezte. A gyors előny úgy tűnik, megnyugtatta a mieinket, talán túlságosan is. 05.55-nél nem tudtunk tisztázni a védekező harmadunkban, felállt az ellenfél, majd Kováts kékről leadott váratlan lövése beakadt, egyenlített a Vasas. Egy percen belül a nagy lendülettel érkező Páterka a jobb szélről pontosan célzott és máris az ellenfélnél volt az előny. A fordítás megzavarta a debreceni együttest, hajtottunk, de a támadásokban nem volt elegendő átütő erő. A 10. percben beszorítottuk a piros-kékeket, Berta lövése a vason csattant, majd újabb videózás következett, de ezúttal nem ítéletek gólt. 12.30-nál Inglis akadályozta Rutherfordot, 2 perces kisbüntetésben részesült. Csupán 16 másodpercet kellett azonban letöltenie; 12.46-nál Berta beverte Novotny kipattanóját, egyenlítettek a mieink. A 14. percben Szlama került a büntetőpadra, az emberfórt azonban nem tudtuk gólra váltani. 18.28-nál elveszítettünk egy korcsolyaversenyt, Izacky kényszerből szabálytalankodott, ezúttal mi kerültünk emberhátrányba, de az ellenfél a hátralévő időszakban nem volt képes kihasználni.



Az 1. harmad eléggé kétarcúra sikeredett és még a 2. játékrész eleje sem jelezte, hogy rövidesen gyökeres változásokra kerül sor. 23.19-nél Szalma lövése talált be, megint a vendégek vezettek. Igaz, nem sokáig; egy percen belül fordult a kocka. 24.16-nál Izacky nagyszerű cselsorozat után a rá jellemző eréllyel vágta a vas alá a pakkot, felavatva a Vasas cserekapusát is. Alig több, mint 2 perc múltán, Novotny ért bele Izacky lövésébe, a korong védhetetlenül vágódott a Vasas hálójába. Nem sokkal később Inglis, majd Szlama is két percet kapott. A kettős fórt gyorsan sikerült gólra váltani; 28.21-nél Phil Kiss lövése kipattant, a bal vasnál leselkedő Rutherford pedig a hálóba pöccintette a pakkot. A 33. percben Berta váratlanul, futtából eleresztett nagy lökete már a 6. hazai gólt eredményezte. De ezután sem vett vissza a debreceni alakulat, 36.21-nél a vendégvédők akasztották a kitörő Rutherfordot, Hetényi Péter akarta a játékvezetővel megbeszélni a dolgot. A sporik nem voltak vevők erre, végül az ex-debreceni hátvéd 2+2+10 percet kapott. 39.16-nál Rutherford küzdött meg a korongért, majd Essery-t indította, aki közelről a hálóba vágta a játékszert. A mieink 5 gólt lőttek ebben a játékrészben, amivel nagyrészt el is döntötték a 3 pont sorsát.



A 3. harmad elején Novotny kitörése riogatta a vendégek védelmét, majd Izacky indult meg a saját kapujától, végigszlalomozott az egész pályán; a vas alatt kínálta magát a háló, de végül a lövés fölé szállt. Különösebb teher nélkül, lendületesen hokizott a debreceni legénység, a Vasas sem adta fel, így – bár a lényeges kérdések már eldőltek – a meccs vége sem fulladt unalomba. A 42. percben Voklát állították ki, de a mieink gól nélkül hozták le az emberhátrányt. A 47. percben Farkas akasztotta meg a kitörő Ságit, ezúttal a mieink játszhattak előnyben. A fórban a 2. sorunk villogott, 46.29-nél a végig nagy ambícióval hokizó Essery belőtte Filbrandt átadását, megszületett a nyolcadik találatunk. 57.14-nél Molnár Dávid szabálytalankodott, a játékvezetők késleltetett kiállítást ítéltek, 6 az 5 ellen támadhatott a vendégcsapat. 57.17-nél Turbucz lövése nyomán a magasra felpattanó korong behullott a debreceni hálóba, ritka szerencsés találattal szépített a Vasas.



A mérkőzés elején ránk ijesztettek a vendégek, két alkalommal is megszerezték a vezetést, de aztán jött Izacky nagyszerű találata, beindult a debreceni gőzhenger és attól kezdve már nem volt megállás. A gyengébbre sikeredett 1. harmad után jól kombináltak, eredményesen támadtak a mieink. A srácok ilyen arányban is megérdemelten győztek, a Magyar Kupát is figyelembe véve ez volt zsinórban a hetedik sikerük.

David Musial vezetőedző alapvetően a dicséret hangján szólt a mérkőzésről: „Úgy látom, hogy az ellenfél harmadik gólja volt egy kisebb pofon, ettől kezdtünk igazán felébredni, de onnantól fogva úgy játszottunk, ahogyan azt mi szeretjük, a taktikai elemek betartásával. Nagy titok nincs, mostanában meglőjük a góljainkat. Természetesen boldog vagyok, hogy az elmúlt két meccsen sikerült 16 gólt szerezni, de mindez a következő találkozón már nem jelent semmit, ott is keményen kell majd dolgozni.”

DEAC – Schiller-Vasas HC 8-4 (2-2, 5-1, 1-1)
Gólszerzők: Novotny(2), Berta(2), Essery(2), Izacky és Rutherford, illetve Kováts, Páterka, Szalma és Turbucz

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-25 09:55:00

további cikkek a témában
Responsive image
A cél első körben a felsőház

Admin * 2019-09-12 16:00:00

Responsive image
Amerikai támadót igazolt a DEAC

Admin * 2020-01-03 08:16:10

Responsive image
Az akarat diadala volt ez a győzelem

Admin * 2019-11-04 09:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS