David Musial a jégkorongcsapat edzője

2018-05-16 00:00:00

Fiatal tréner, a cseh-német kettős állampolgárságú David Musial irányítja a DEAC felnőtt jégkorongcsapatának szakmai munkáját a következő szezontól. Szerződése a DEAC-nál 2019. június végéig szól.

A 42 éves szakember a csehországi Opavában született, ám játékos karrierje Németországban kezdődött el. Szélsőként hosszú éveket töltött a német első- és másodosztályban. Játszott az Adler Mannheim, az Iserlohn Roosters, a Grizzly Adams Wolfsburg és a Krefeld Pinguine DEL- csapatainál (Német Jégkorong Liga), utóbbival 2003-ban bajnoki címet is ünnepelhetett. Csehországban az Olomouc és a Zlin, majd az Opava együttesét erősítette, de egy idény erejéig megfordult a Krakkó csapatában is.

Edzői pályája 2010-ben, 35 évesen kezdődött játékos-edzőként, Németországban. Később dolgozott a cseh harmadosztályban és az Opava U16-os csapatának szakmai vezetőjeként is. A 42 éves szakembernek nem ismeretlen a magyar jég, hiszen az előző szezonban a Dunaújvárosi Acélbikák szakmai munkáját segítette (majd Szlovákiában, a Zvolennél is megfordult trénerként), a magyar élcsapat volt az első komoly együttes, ahol edzőként szerepet vállalt.

A szakember korábban Németországban pszichológiát tanult, és folyamatban van a cseh jégkorongedzői A-licencének megszerzése.

Filozófiája szerint a jégkorongot “egyszerűen, de teljes odaadással kell játszani, annyi szenvedéllyel, amit még elviselnek a bírók”.

Részletek és nyilatkozatok hamarosan!


KULCSSZAVAK jégkorong, vezetőedző

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-05-16 00:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS