A dobogóért meccselünk

Frissítés: 2019-02-20 18:50:37

Február 21-én este az utolsó hazai középszakasz mérkőzésén lép a jégre a DEAC ERSTE Ligás együttese. A cél adott, meg kell tartani a dobogós helyet, ami kedvező pozíciót kínálhat a rájátszásra nézve.

Az éllovas FTC-Telekom már megnyerte a középszakaszt, a második helyezett UTE előnye öt pont a mieinkkel szemben. A debreceni együttest előzés veszélye is fenyegeti; a Csíkszereda velünk azonos pontszámmal áll a negyedik helyen és a Brassó hátránya is mindössze egy egységet tesz ki. Mindkét erdélyi együttesnek egy találkozója van hátra, ezeket hazai pályán vívják, ellenfelük pedig a listavezető lesz. A Fradi számára nincs igazi tétje az erdélyi összecsapásoknak, bár Fodor Szabolcs vezetőedző azt nyilatkozta, hogy győzni mennek a déli szomszédokhoz. Legyen így, ha győztesen hozzák le a meccseiket, azzal nekünk is sokat segíthetnek.



Persze nem elegendő, nem is biztonságos arra várni, hogy a zöld-fehérek kaparják ki helyettünk a gesztenyét. Már csak azért sem, mivel az egyetemisták ellenfele csütörtökön és pénteken is az UTE csapata lesz, akik kiváló sorozatot futnak a középszakaszban. A legutóbbi tíz találkozójukból nyolcat megnyertek, csak az FTC-vel szemben maradtak alul. A lilák kerete mély, számos tapasztalt légiós és a magyar válogatottat is megjárt játékossal rendelkeznek. A játékuk hatékony elől és hátul is, megtámogatva a megbízható kapusteljesítménnyel. A fővárosiak stílusa egyébként nem ízlik a mieinknek, nem ízlett már az alapszakasz meccseken sem. Az UTE rendkívül agresszív, a keménykedésektől sem mentes hokit játszik, előszeretettel provokálják az ellenfeleket, különösen akkor, ha ezen az áron kulcsembereket vihetnek le a jégről. Mivel az emberelőnyben is jól megy nekik a játék, az egyetemista csapat számára különösen fontos lesz majd a céltudatos, fegyelmezett hoki.



Minden mérkőzésen az a csapat nyer, amelyik rá tudja kényszeríteni a saját harcmodorát az ellenfelére és mindez hatványozottan érvényes az újpestiekkel szemben. Nem ajándékozhatunk nekik előnyöket, mivel ezek híján is nehéz lesz nyerni ellenük. Nyilván Musial mester már régebb óta tervezi az UTE ellen követendő taktikát, ami az áhított pontokhoz hozzásegítheti a mieinket. Plusz 3 pont elég lehet a bronzérmes pozíció megtartásához és ezeket valószínűleg könnyebb lesz hazai terepen megszerezni, mint idegenben. Az esélyek nagyjából egyenlőek, ha pár napja a középszakasz bajnokot sikerült legyőzni, miért ne sikerülhetne ugyanez a lilák ellen?! Mint mindig, ezúttal is nagy feladat hárul a közönségre, a publikum folyamatos, hangos biztatása átsegítheti a srácokat a nehéz időszakokon, amelyekkel csütörtök este is biztosan szembe kell majd nézniük.

DEAC vs UTE
2019.02.21. (csütörtök) 19:00
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-20 11:30:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS