Védőt igazolt a DEAC a kanadai egyetemi ligából

Frissítés: 2019-06-05 12:05:44

Egy 24 éves, kanadai bekk is erősíti nyártól a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatát. Clint Filbrandt a lethbridge-i egyetemi csapatból teszi át a székhelyét a DEAC-ba. A fiatal védő sok jót hallott a nagyszerű cívisvárosi hangulatról, ezért máris üzent a tengerentúlról az együttes híveinek.

A 180 cm testmagasságú, 82 kilogramm súlyú védőjátékos 1995. április 27-én született Calgary-ban, a kanadai Alberta tartomány legnépesebb városában. Magyar terminológiával élve a kölyök és serdülő éveit a Calgary Northstars AAA- minősítésű korosztályos csapatainál töltötte, majd 2012-ben a Tri-City Americans együtteséhez igazolt. A 2013-14-es szezonban a Western Hockey League és British Columbia Hockey League csapataiban játszott. A következő két idény során az albertai junior ligában kergette a korongot, majd az kanadai egyetemi ligában (USports) szereplő University of Lethbridge játékosa lett. A pontszámok tekintetében 2015-16-ban futotta a legjobb szezont, ekkor 57 mérkőzésen 51 pontot szerzett, a következő évben, már egyetemi színekben 24 mérkőzésen 18 pontot gyűjtött össze.



Filbrandt először próbál szerencsét Európában. - Van egy barátom, aki már jó néhány éve Magyarországon jégkorongozik. Az ő segítségével kerültem kapcsolatba a DEAC-cal, amikor a szezonom itt, Kanadában véget ért. Nagyon izgatott vagyok, hogy személyesen is megismerhetem az európai kultúrát és azon belül Magyarországot. Rengeteg jót hallottam már a hazátokról és Debrecen városáról is. S végül legfőképpen nagyon remélem, hogy segíteni tudok majd a csapatnak, hogy sikeres lehessen a következő szezonban, csakúgy, mint a mögöttünk állóban – mondta Clint érdeklődésünkre.



A DEAC legújabb szerzeménye az elmúlt időszakban a Lethbridge Egyetemen gazdálkodás és menedzsment szakon tanult, emellett az intézmény színeiben játszott az egyetemi ligában. Most különválasztja a kettőt. - Ebben az évben már csak a hokira összpontosítanék. Szeretném, hogy mindez igazából az életformámmá váljon. A kanadai egyetemi ligában csak 28 meccset játszunk egy szezonban, így ez az év kisebb átmenet lesz számomra sokkal több lejátszott mérkőzéssel – mondta a 24 éves védő, aki végezetül egy üzenetet is küldött Kanadából a DEAC-fanoknak. - Alig várom, hogy megtapasztaljam a debreceni csarnok nagyszerű hangulatát, amiről már sokat hallottam. Azon leszünk, hogy megint legyen a csapatnak egy hosszú menetelése a rájátszásban. Találkozzunk mindannyiótokkal hamarosan! – így a kanadai bekk.



Természetesen David Musial vezetőedző véleményét is kikértük a DEAC új szerzeményével kapcsolatban. - Clint egy nagyon jól képzett, fiatal védő. Egy magasan jegyzett egyetemi csapatból csábítottuk a DEAC-ba. Azt gondolom, hogy mindenképpen nagy segítségünkre lesz a következő idényben – mondta a szabadsága alatt sem tétlenkedő cseh tréner.



További, a csapattal kapcsolatos hír, hogy távozik soraiból Silló Arnold és Antal Arnold. A klubvezetés ezúton mond köszönetet a játékosoknak azért az alázatos munkáért, amellyel hozzájárultak az együttes eredményes szerepléséhez, a mögöttünk álló szezon bajnoki bronzérméhez, egyben sok sikert kíván további pályafutásukhoz.

Játékosmozgás a DEAC-nál (2019)

Maradók:
Hetényi Zoltán (G)
Vladislav Kuleshov (F)
Berta Ákos (F)
Dominik Novotny (F)
Jakub Izacky (F)
Salló Barna (F)
Hári Norbert (F)
Molnár Dávid (F)

Távozók:
Erdei Zoltán (D)
Nico Vourijarvi (D)
Márton Koppány (F)
Hetényi Péter (D)
Jiri Behal (D)
Vincze Péter (F)
Nagy Péter (G)
Kovács Bronson (D - DAB)
Németh Attila (F - FTC)
Silló Arnold (F)
Antal Arnold (D)

Érkezők:
Phil Kiss (D - UTE)
Léránt René (D - DAB)
Sándor Flórián (D - Fehérvári Titánok)
Martin Daloga (F - Gyetva)
Sági Martin (F - UTE)
Clint Filbrandt (D - Univ. of Lethbridge)

PKZs., MK, fotók: MPP Photography


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-05-28 09:40:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS