Egyből a közepébe

Frissítés: 2019-09-16 10:03:15

Igazán nem panaszkodhatnak a DEAC csapatának szurkolói, már a szezon elején is lesz izgulnivalójuk bőven. Vasárnap este a Fehérvári Titánok együttese látogat hozzánk, 24 órával később a tavalyi negyeddöntős vetélytárs, a Gyergyói HK következik.

A Fejér megyei együttes nagy valószínűséggel a megszokott erősségeit állítja szembe az egyetemistákkal, ami némi leegyszerűsítéssel a jól képzett játékosállományban, a küzdőszellemben és fiatalos lendületben ölt testet. Az elmúlt szezonban a fehérvári alakulat a negyeddöntőig menetelt, ahol az UTE volt a végállomás, de a legtöbb találkozójuk szoros eredménnyel zárult. Az idei csapat játékerejét egyetlen mérkőzés alapján nem lehet reálisan felbecsülni, különös tekintettel arra, hogy a pénteken éppen az alaposan felturbózott Acélbikákkal kerültek szembe. A fehérvári alakulat nem adta könnyen a bőrét, a második harmad végéig tartották magukat, aztán az újvárosiak bedarálták őket. A mieinknek arra kell felkészülni, hogy a Titánok megpróbálják annyira megnehezíteni a dolgukat, amennyire csak lehetséges. A meccs külön pikantériája, hogy az egyetemisták friss igazolásai közül Mazzag és Sándor Fehérvárról érkezett, de Vokla is ott lett válogatott játékos. Ők nyilván fokozott energiával akarnak majd bizonyítani nevelőegyesületük csapata ellen.



Ami a hétfői opponensünk, a Gyergyói HK esélyeit illeti, az nehezen kisakkoztató. Az erdélyi klub nagyon komoly munkát (és pénzt) invesztált a jelenlegi csapatába; így jött össze a 32 (!) főt számláló játékoskeret, ami azért igen ritka a mi környékünkön. A létszám tekintetében több, mint jó helyzetben vannak, de a „tömeg” nyilván nem garantálja a sikert, a versenyképes együttes összerakása igencsak nehéz edzői feladat. Most, a szezon kezdetén különösen. Erre utal, hogy a péntek esti első találkozójukon viszonylag simán kikaptak az FTC-Telekomtól, mivel azonban a bajnok is megerősítette a keretét, ne gondoljuk, hogy ezt a mutatványt mások is könnyedén meg tudják csinálni. Gyergyóban komoly érzelmeket kavart, hogy a mieink megállították őket a negyeddöntőben, biztosra vehetjük, hogy revánsot akarnak venni. Ijedtségre azért nincs okunk, az egyetemista együttes már bizonyította, hogy nem ideges természetűek és a játékuk is folyamatosan javult a szezon közeledtével. Amire most leginkább szükség van, az nem több, de nem is kevesebb, mint az, hogy bízzunk a srácokban és hangoljunk keményen a szezon első mérkőzéseire!

DEAC - Fehérvári Titánok
2019.09.15. vasárnap, 18:30
Debreceni Jégcsarnok

DEAC - Gyergyói HK
2019.09.16. hétfő, 18:30
Debreceni Jégcsarnok

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-09-14 10:50:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS