Pesterzsébeten maradt a három pont

Frissítés: 2020-01-04 17:51:04

Január 3-án este került sor az alapszakasz negyedik, egyben utolsó FTC-Telekom - DEAC mérkőzésére. Bár a legutóbbi rangadó a mieink sikerével zárult, a két jó formában játszó csapat aktuális találkozójának a bajnokcsapat volt az esélyese.

Közepesnél valamivel nagyobb iramban indult a mérkőzés, elsősorban a küzdelem dominált. Feltűnő volt, mennyire élesen, agresszíven hokizik a hazai gárda, akik már másfél perccel a korongbedobás után emberfórba kerültek; Novotny-t ültették ki, késői ütközés okán. A hátrányt eléggé simán védekezték ki a mieink, Hetényi Zoli roppant magabiztosan védett. A kihagyott emberelőny után támadásban maradt az FTC, gyakran a harmadukba szorították a mieinket, de a védekezés kitartott. 05.56-nál villámgyors kontrát vezetett a debreceni legénység; Izacky indította a rohamot, Sági lövése kipattant Aranyról, a pontosan érkező Léránt pedig nem hibázott. Némi zavar támadt a zöld-fehér gépezetben; alig egy perccel később Filbrandt tüzelt a kékről, Arany azonban a helyén volt. A 8. percben az első ERSTE Ligás meccsét játszó Graaskamp mutatott be két jó trükköt és lövéssel fejezte be az akciót. 11.07-nél némileg váratlanul egyenlítettek a hazaiak; Németh a kapu mögül tette vissza a pakkot, a szabadon hagyott Pulli pedig közelről betalált. 11.44-nél Kozma került a büntetőpadra gáncsolásért, az előnyben hevesen támadott a Fradi, Hetényi Zoli azonban többször is kiválóan avatkozott a játékba. Az egyenlítő gól után magasabb fokozatra kapcsoltak a mieink is, jól kombináltunk a mezőnyben, de nem tudtunk betalálni. 19.03-nál vezetéshez jutott a hazai csapat, Tóth Adrián vitte be a kapunk elé a korongot, és egy csel után a hálóba lőtte. Az 1. harmadban javarészt a zöldek játszottak fölényben, a kapura lövések aránya 17-7 volt a javukra.



A 2. játékrész váltakozó játékkal kezdődött, majd gyorsan újból hátrányba kerültünk; Novotny-ra fújtak rá 2 percet a játékvezetők. 24.51-nél a hazaiak értékesítették a fórt, Switzer kipattanójából Kulmala talált be. Mintegy másfél perccel utóbb Izacky vezetett szép akciót, megkerülte a kaput, de a hazai hálóőr átért az ellenkező sarokba. 26.11-nél nagy lehetőséghez jutottunk; Rantanen került a büntetőpadra, halmazati büntetésként 2+2 percet kapott. 26.38-nál Markov támadta a FTC kapusát, Tóth Richárd elégtételt vett a DEAC bekkjén; a következő 2 percben mindketten kipihenhették a bunyót. Támadtak a mieink, a debreceni támadások közepette Kulmala ugrott ki szólóban, Hetényi Zoli azonban ezúttal is a helyén volt. Az ellentámadást Novotny vezette, bombája azonban a vasról kifelé pattant… Ezután ismét hazai kontra következett, de megint Hetényi Zoli volt a végállomás. Közben lepergett a négyperces emberelőny, amelyet nem sikerült gólra váltani! 31.28-nál Pavuk kiállítása nyomán ismét emberfórba kerültünk. Az előnyben felállt a debreceni alakulat, sokat lőttek kapura, de majd’ minden próbálkozás a kapu közepébe irányult. Két perccel a harmad vége előtt Novotny szólózott, azonban ő sem tudott betalálni. 38.03-nál Hegyi ült ki, de még ugyanebben a percben Essery-t is kiállították, így odalett az emberelőny. A 2. harmadban többet támadtak, többet is lőttek kapura a mieink, gólt azonban nem tudtunk elérni, pedig több, mint 6 percet játszhattunk emberelőnyben.



A 3. harmad eleje gól nélkül telt el, mindkét oldalon visszatértek a kiállított játékosok. 41.00-nál Tóth Adrián és Novotny akaszkodott össze, ők is megkapták a 2 perces kisbüntetésüket. A 4 a 4 elleni játék a hazaiaknak ment jobban, 41.43-nél a kitörő Pulli megkerülte a kaput és a hálóba csúsztatta a pakkot. A 45. percben Karmeniemi-t szórták ki; a fórban Graaskamp tálalt remekül Markov elé, de ez a helyzet is kimaradt. A 47. percben Tóth Adrián ült ki akadályozásért, ám a támadásaink ismét meddőnek bizonyultak. 50.31-nél Vokla volt a következő kiállított, a hátrányt viszonylag simán védekeztük ki. A hátralévő időben javarészt mezőnyjáték folyt a pályán, de 58.39-nél Nagy Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé, ami fájdalmas volt, még annak tudatában is, hogy már korábban eldőlt a mérkőzés.



Ezen az estén a mieinknek nem igazán jöttek össze a dolgok. A srácok küzdöttek, hajtottak, mégsem jött ki úgy a lépés, mint korábban többször is, az egyetemisták nem tudták eléggé érvényre juttatni legerősebb fegyverüket, a kreatív és pontos csapatjátékot. A zöld-fehérek túl gyakran kerültek a kapunk közelébe, a mi támadásainkban viszont kevés volt az átütőerő. Számos kedvező lehetőségünk maradt ki, ami nem sok jóval kecsegtet egy FTC-szintű csapattal szemben. Nincs más hátra, ezt a találkozót gyorsan el kell felejteni, hogy a folytatásra tudjunk koncentrálni! A szezon még igencsak hosszú, bőven lesz még alkalmunk a javításra.

FTC-Telekom vs DEAC 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)
Gólszerzők: Pulli(2), Tóth A., Kulmala és Nagy G., illetve Léránt

=Müller Károly=; fotók: FTC-Telekom


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-04 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Szurkolunk és szakértünk 2.

Admin * 2019-05-01 12:00:00

Responsive image
Szezon előtt, esküvő után

Admin * 2019-07-11 13:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS