Nagy lehetőséget hagytunk ki

Frissítés: 2019-01-07 14:37:39

Vasárnap este nyugodtan készülődtek a HKB elleni találkozóra a mieink. Minden szempontból nekik állt a zászló, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy a vendégek pénteken kis híján megtréfálták a Brassót és egyébként is akadnak kellemetlen emlékeink a kis csapatokkal szemben lejátszott meccsekről.

Változatos játékkal indult a találkozó, a mieink megpróbáltak dominálni, de eléggé körülményesen szövögettük a támadásainkat. A 4. percben Silló került a büntetőpadra, a hátrányt azonban nagyobb gond nélkül védekeztük ki. 08.31-nél a kilépő Vincze Péterrel szemben szabálytalankodtak a vendégek, emberelőnybe kerültünk. A fórban felálltunk a HKB harmadában, de többször is belehibáztunk a passzjátékba, végül kiegészült az ellenfél. A 13. percben a Hetényi Zoltánt helyettesítő Gönczi Lajosnak két veszélyes helyzetet kellett tisztáznia. 13.59-nél komoly védelmi megingás után a pakk Egyedhez került, aki közelről a vendégeknek szerezte meg a vezetést. Alig több, mint egy perccel később ismét emberelőnyben hokizhattunk, ezúttal Orbán kapott 2 percet játékkésleltetés miatt, de ezt a lehetőséget sem tudtuk gólra váltani. A 18. percben tisztára játszották magukat a vendégek, Gönczi azonban nagyon nagyot fogott. A harmad utolsó percében Izsákot állították ki, a büntetés java része áthúzódott a 2. játékrészbe.



A 2. harmadban csupán 46 másodperc kellett az egyenlítéshez; Németh Attila korongját Turcotte lőtte keresztbe, a jól helyezkedő Hári pedig egyből a hálóba vágta a pakkot. Tovább pörgött a hazai együttes; 21.51-nél Jancsó szabálytalankodott az üresben kilépő Hárival szemben, a játékvezetők teljes joggal fújták be a büntetőlövést. Az ítéletet a sértett hajtotta végre; rávitte a korongot Hajekre, jobbra cselezett, majd visszanyúlva a hálóba pöccintette a korongot! A lelátó népe méltán ünnepelte Hárit és kezdtek is egy kicsit megnyugodni, de sajnos korai volt az öröm. Visszatámadott a HKB, ügyesen adogattak a mieink védekező harmadában, 24.55-nél Albertre nem jutott védő, egyenlített a vendégcsapat. 28.51-nél testre ütésért Godó került a büntetőpadra. A fórban támadott, szorongatott a debreceni gárda, de végül ez az előny is kimaradt. A harmad 15. percében Gönczi Lajos hárított egy veszélyes vendéglövést, nem sokkal később Németh Attila teremtett tiszta helyzetet, de a korongja átpattant az érkező csapattárs ütője felett… 37.35-nél Novotny és Izsák bokszmeccse ért véget a büntetőpadon. A játékrész végén Turcotte próbált kilépni, de elsodorták a fővárosi védők, a döntés a találkozó 3. periódusára maradt.



A 3. harmad hazai előnnyel kezdődött, 41.39-nél a vendégek sportszerűtlen magatartás miatt kaptak 2 perces kisbüntetést. Az emberelőnyt 11 másodperccel később gólra váltották a mieink, egy közeli lövés után Novotny érkezett a kipattanóra és a hálóba vágta. 42.58-nál Antal Arnold törte össze az ütőjét, ő is megkapta a maga 2 percét, a HKB pedig villámgyorsan élt a lehetőséggel; 43.19-nél Satek robogott el és kiegyenlítette az állást. A lelátóról úgy tűnt, összezavarodott a hazai csapat; 48.33-nál kijátszott helyzetből Jancsó talált be, majd 49.33-nál egy kontra végén Szopos növelte a vendégek előnyét. A bekapott gólok után magasabb fokozatba kapcsoltak a mieink, 52.24-nél Turcotte vert be egy kipattanót, sikerült szépíteni! Komoly energiákat mozgósítva küzdött az egyenlítésért a hazai alakulat, az idő azonban egyre fogyott. 57.17-nél a HKB csapatából Németh állt ki, Musial időt kért és nem sokkal később Gönczit is lehozta a kapuból. A hátralévő időben hevesen támadtak a mieink, de az egalizálás már nem jött össze.


fotók: Derencsényi István

A mérkőzés java részében nem játszott jól a debreceni együttes, a mieink nehezen találták meg a saját játékukat, akadozott az emberelőnyös helyzetek kihasználása is. Az élcsapatok fekete napján kikapott az FTC, a Brassó és az UTE is, így jó esély kínálkozott arra, hogy egy kicsit elszakadjunk a vetélytársaktól. Ez a lehetőség elszállt, most úgy tűnik, hogy az idegenbeli találkozóinkon kell a mérlegen javítani.

DAVID MUSIAL vezetőedző ezúttal is visszafogottan nyilatkozott: „Nem ez volt a legjobb a meccsünk. A találkozó előtt elmondtuk; mindenkinek készen kell állni, hogy fejben ott legyen a mérkőzésen, sajnos ez egy pár embernek nem sikerült és ezt megbüntették. Gönczi Lajos az első felnőtt meccsén szépen játszott, jó teljesítményt nyújtott.”

DEAC vs Hokiklub Budapest 4-5 (0-1, 2-1, 2-3)
Gólszerzők: Hári(2), Novotny és Turcotte, illetve Egyed, Albert, Satek, Jancsó és Szopos



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-07 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS