Két hátrányban beszedett gól és egy rövidzárlat döntött

Frissítés: 2019-09-22 18:08:59

Egy eléggé izzadtságosra sikeredett és egy biztató játékot hozó győzelem után a Debreceni Egyetem csapata a Dunaújvárosi Acélbikákhoz látogatott, akik az eddigi ellenfeleink sorában a legmagasabb színvonalat képviselik. A debreceni együttes természetesen győzni utazott Dunaújvárosba, de a minimális cél az volt, hogy a lehető legnagyobb mértékben megnehezítsék a hazai együttes dolgát.

A hezitálás legapróbb jele nélkül, nyugodtan kezdett a debreceni legénység, pontos passzokkal közelítették meg az ellenfél kapuját. Már az első percben adódott is egy helyzetünk, de Novotny pöccintése kijött Hughson-ról. 01.18-nál az újvárosi kapuvédő két percet kapott játékkésleltetés miatt, a mieink ügyesen adogattak az ellenfél védekező harmadában, de vagy az irányzékkal volt valami gond, vagy a kanadai hálóőr tisztázott jó érzékkel. Az 5 az 5 elleni játékban is bátran hokiztak az egyetemisták, Berta Ákos sora kifejezetten jól kevert a vendéglátók harmadában. Az 5. percben Sági kerülte meg nagy lendülettel az újvárosi kaput, be is húzta volna a rövid alsóba, de Hugshson átért a mamuttal. Hetényi Zolinak is akadt azonban munkája, a 6. percben egy távoli nagy löketet tolt a kapu fölé. Védekezésben tanári módon játszottak a mieink, jól zártuk a széleket, az ellenakcióknál rendre érkeztek a visszasegítő emberek, ellenőrzés alatt tartottuk a kapunk előterét. A DAB hosszú indításait sorozatosan lefüleltük, a hazaiak egyszerűen nem boldogultak a kiválóan muzsikáló debreceni együttessel. 16.30-nál Izackyra fújtak rá egy testre ütést, emberhátrányba kerültünk. Az emberfórt viszonylag gyorsan kihasználta a hazai alakulat; 17.11-nél Vuorijarvi tüzelt a kék vonalról, Hetényi Zoli semmit nem látott a kapuja előtt tülekedő Kovács Bronson-tól. 13-16-ra nyertük a kapura lövéseket, az első harmad azonban hazai vezetéssel zárult.



A 2. játékrészt is a mieink kezdték aktívabban, a DAB kanadai hálóőrének két perc alatt kétszer is nagyot kellett fognia. Jórészt mezőnyjátékkal telt a harmad első fele, aztán Hetényi Zolinak akadt munkája, a 9. percben kétszer is parádésan hárított. Feljebb kapcsoltak az Acélbikák, a DEAC kapusa előbb szólót, majd egy közeli lövést fogott, utána egy távoli bombánál is a helyén volt. Az egyetemisták előtt számos helyzet adódott, ám ezek mind kimaradtak. A 13. percben Kuleshov szakadt el a védőktől, de túlságosan kikeveredett a jó lövőszögből. 31.32-nél Novotny és Dósa váltottak néhány pofont, aztán két percig ücsörögtek a büntetőpadon. Az utolsó percekben mindkét kapu előtt adódtak helyzetek; míg az egyik oldalon Izacky centerezéséről maradtak le e csatártársak, addig a másikon Hetényi Zoli védett egy kontrából leadott közeli lövést. A 2. harmadban is okosan hokiztunk, jól szűrtük a hazai rohamokat, de a pakk sehogy sem akart az Acélbikák ketrecébe kerülni…



Jókora hidegzuhannyal indult a 3. harmad; 32 másodperccel a korongbedobás után a védőinket kiszorították a kapu előteréből, így Mazurek lövése után a vasnál helyezkedő Dansereau tudta betuszkolni a pakkot. Még fel sem ocsúdtunk, amikor 16 másodperccel később újabb gólt kaptunk, ezúttal Turcotte lövése kötött ki a hálónkban. David Musial azonnal időt kért, hogy rendbe szedje megzavarodott játékosait. A srácok megpróbálták ott folytatni, ahol az előző harmadban abbahagyták, hajtottak becsülettel, de ilyenkor az önbizalommal elszállnak a plusz energiák is, egyre többször előbb értek oda az indításokra a hazai csatárok… Gond volt az idegekkel is, 46.35-nél Novotny-t ismét kiállították, egy perc múlva Azari is leült, de most már emberfórban sem működött igazán a játékunk. 50.12-nél Mestyán is a kiállítás sorsára jutott, Mazurek pedig villámgyorsan betalált. 53.05-nél ismét Novotny távozott a büntetőpadra, az Acélbikák pedig hajtottak az újabb góljukért. Kuleshov azonban másként gondolta; 53.53-nál elcsípett egy átadást a kéken és emberhátrányban avatta fel Garret Hughson-t. Az 54. percben Mazurek még kapott 2 perc pihenőt, éppúgy, mint négy perccel később Izacky, az állás azonban már módosult.



Részrehajlás nélkül megállapítható, hogy a játék képe nem tükrözi a találkozó végeredményét. Az Acélbikák megérdemelten tartották otthon a 3 pontot, mivel sokkal hatékonyabban használták ki a helyzeteiket, mint a mieink. A debreceni srácok végig egyenrangú ellenfelek voltak (46-44 volt a kapura lövések száma), az első két harmadban különösen, de a 16 másodperces rövidzárlat és a számos kihagyott, vagy végig nem játszott helyzet okán, végső soron nem volt esélyünk a győzelemre. Újfent gondunk adódott az idegekkel is, a játékosaink ismét 12 percet töltöttek a büntetőpadon. Ha helyt akarunk állni a magasabban rangsorolt vetélytársakkal szemben is, akkor mindenképpen javulni kell a helyzetkihasználás és a fegyelem terén.

David Musial: „Jól kezdtünk, sok lehetőségünk volt, de nem tudtunk élni velük. Az első két harmaddal annak ellenére sem volt gond, hogy a DAB 1-0-ra vezetett. A harmadik felvonásban két csere alatt két gólt kaptunk, s itt sajnos, vége is volt a mérkőzésnek.”

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
Gólszerzők: Vuorijarvi, Dansereau, Turcotte és Mazurek, illetve Kuleshov

=Müller Károly=; fotók: DAB


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-09-21 00:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS