Egy hatost szórtunk a listavezetőnek

Frissítés: 2019-02-17 15:56:59

A DEAC és az FTC csütörtök esti rangadója előtt a zöld-fehérek 17 ponttal álltak a középszakasz tabella élén és csupán 3 pontjuk hiányzott a középszakasz megnyeréséhez. Bár az egyetemisták közvetlen céljai ennél szerényebbek voltak, mindenképpen bizakodásra adott okot, hogy hibátlan mérleggel hozták le az előző két találkozójukat és az alapszakaszban is jól ment nekik a Fradi ellen.

Már a mérkőzés legelején érezhető volt, hogy nagy iramú, nyílt sisakos küzdelemre lehet számítani. Egy perccel a korongbedobás után Perrier máris megismerkedett a büntetőpaddal, miután buktatta a kitörni készülő Németh Attilát. Az előnyben Izacky indult meg öles léptekkel, a kipattanójára azonban nem érkeztek társak. 03.23-nál Hári kapott 2 percet gáncsolásért, Hetényi Zolinak is gyorsan akadt dolga. A 6. percben a vendégektől Pozsárt állították ki, a fórt pedig kihasználták az egyetemisták; 08.41-nél, Behal és Izacky akciójának végén az előre húzódó Hetényi Péter talált Pleszkán hálójába. A vendégek azonnal megpróbáltak visszavágni, Hetényi Zoli fogott egy közelit, majd az ismétlést is hárította. A következő minutumban Nagy Gergő ugrott ki a kitámadó hazai védők között és kiegyenlítette az állást. A következő percek a kapusokról szóltak; Pleszkán védte Hetényi Péter lövését, de a nagy Hete sem unatkozhatott. A Fradi feltolta a védekezését és a megszerzett koronggal kis területen is életveszélyesen kevergettek a debreceni kapu előterében. 15.36-nál Silló rajtolt rá egy hosszan előredobott korongra (a vendégvédők nem vették elég komolyan), a hazaiak villámembere megkerülte Pleszkán kapuját és becsúsztatta a pakkot a túloldalon. Az utolsó percben Tóth Gergő és Turcotte akaszkodtak össze; a játékvezetők szerint a debreceni játékos rájátszott az esetre, így ő 2+2 percet kapott a vendégjátékos 2 percével szemben. A harmadban a zöld-fehérek lőttek többet kapura, de a veszélyes támadások többségét a mieink vezették.



A 2. játékrészben kiegészült és támadásba ment át az egyetemista csapat. A negyedik percben Németh Attila elől csak nagy üggyel-bajjal tisztáztak a vendégek védői. 26.31-nél azonban már nem boldogultak; Novotny átadásával Turcotte lépett meg és kilőtte az alsó sarkot. Az FTC megpróbált szépíteni, Hetényi Zoli azonban többször is biztos kézzel hárított. A harmad 8. percében újra Turcotte villogott, sajnos a mieink nem érkeztek időben a kipattanóra. 28.30-nál Vuorijarvi-t állították ki, a hátrányban azonban jól védekeztek a debreceniek. A vendégek tovább próbálkoztak, de nem tudták mattolni Hetényi Zolit. A 13. percben Németh Attila és Silló formás támadását hárította a vendégek hátsó alakzata. 33.03-nál Nagy Gergő kapott 2 percet, ami 2+10 percre változott, miután a válogatott csatár nem tudott uralkodni az idegein és lebontotta a büntetőpad tetejét. Percekig állt a játék, majd Pleszkánnak kellett két veszélyes helyzetet tisztáznia. A harmad végén a vendégek támadtak többet, de Hetényi Zoli lehúzta előttük a redőnyt. A 2. periódus megérdemelt kétgólos hazai vezetéssel ért véget.



Jól kezdték a 3. játékrészt a mieink, 5 az 5 ellen felállva kevergettek a Fradi védekező harmadában. 43.06-nál Turcotte-ra ráfújtak egy testre ütést a játékvezetők, a hátrányt azonban ismét kibekkelték az egyetemisták. 43.44-nél Jászai odavert a kitörő Németh Attilának, 2 percig pihenhetett a büntetőpadon. A fórt nem sikerült gólra váltani, kiegészült a vendégcsapat, feljebb kapcsoltak, Hetényi Zoli azonban bravúrt bravúrra halmozott a DEAC kapujában. 47.27-nél Silló remek passzával Hári lépett el és a rövid sarokba vágta a pakkot. 53.26-nál Lengyel és Turcotte csapott össze, mindketten kiültek, a mieink kanadai gólzsákja azonban újra 2+2 percet kapott. 54.08-nál Pleszkán lekorcsolyázott, a fórt pedig Perrier távoli lövésével kihasználta a vendégcsapat, Hetényi Zoli nem sokat látott az előtte állóktól. Nagy energiákat mozgósított a fővárosi együttes, a debreceni hálóőr azonban a lehetetlennek tűnő helyzetekben is hárított. Az 57. percben Izacky vezetett egy szélvészgyors kontrát, Pleszkán előtt is elhúzta a pakkot, de végül kimaradt a lehetőség… 58.02-nél a zöldek kapusa újra lejött, 58.18-nál időt is kértek a vendégek. Maradt az üres kapu, létszámfölényben támadtak a zöld-fehérek. 58.29-nél Izacky szerzett korongot és hajszálpontos lövéssel betalált az FTC hálójába. Pleszkán csak néhány másodpercre tért vissza, majd 59.47-kor újra elhagyta a jeget. Csak hogy fokozódjanak az izgalmak, 58.53-nál Kovács Bronson is kapott két percet, de a vendégeknek nem sikerült feljebb lopakodni, sőt 59.21-nél Izacky ismételt, újabb üres kapus találatával kialakult a 6-2-es végeredmény. Egy másodperccel a meccs vége előtt Tóth Adrián még megpróbálta kezelésbe venni Turcotte-ot, de ez már semmin sem változtatott.



Szilárd védekezéssel és hatékony támadó játékkal megérdemelten győzték le a listavezetőt a mieink, akik ezzel elszakadtak a Brassótól és pontszámban utolérték a Csíkszeredát. A helyzetünk tehát kedvezőnek mondható, ám ne felejtsük el, hogy a jövő hét hétfőn Pesterzsébeten rendezik a visszavágót, ahol a házigazdák mindent el fognak követni, hogy feledtessék a debreceni vereséget. Az egyetemista csapatból többen is remek formában játszottak, közülük is kiemelkedett Hetényi Zoli, aki a statisztika szerint 60 lövést védett, 96,77 %-os hatékonysággal dolgozott.


fotók: Szepesi Boglárka

DAVID MUSIAL vezetőedző a mérkőzés után adott nyilatkozatában dicsérte a csapatát, de gondolatban már a jövő hétfői meccs foglalkoztatta. „Úgy vélem, hogy a mai összecsapás a szezon legjobb meccsei közé tartozik, egyértelműen jól játszottunk, jól dolgoztunk a védekező zónában, Hetényi Zoli is kiválóan védett. Mindez egyértelműen jó koncentrációt és önbizalmat adhat a Fradi elleni következő mérkőzésre.”

DEAC – FTC-Telekom 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)
Gólszerzők: Izacky(2), Hetényi P., Silló, Németh A. és Hári, illetve Nagy G. és Perrier



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-15 10:50:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS