Minden tudásunkra szükség lesz

Frissítés: 2019-01-09 10:50:30

Köszönhetően az ERSTE Liga igencsak feszített tempójának, a debreceni szurkolóknak jószerével arra sem marad ideje, hogy rendesen kibosszankodják magukat a félresikerült vasárnap esti meccs miatt. Kedden este újabb megpróbáltatás vár a debreceni legénységre; a Fehérvári Titánok otthonában kell helytállniuk, ami ezúttal különösen nehéznek ígérkezik.

Azon túl, hogy a fehérvári keret bővelkedik jól képzett, fiatal játékosokban, most valószínűleg jócskán felpaprikázott hangulatban várják a mieinket. Újév napján idegenben verték meg hosszabbításban az Acélbikákat, vasárnap pedig 5-1-es gólkülönbséggel küldték haza a listavezető FTC-t. Tehát rendesen fut velük a szekér, balgaság volna azt hinni, hogy kedden majd meg fognak állni.



Az évzárásra mi sem panaszkodhatunk; december végén előbb a HKB csapatát rendeztük le, majd éppen a Titánok ellen nyertünk hazai jégen. A folytatás azonban részünkről gyengébbre sikeredett, január 6-án a HKB visszavágott a decemberben elszenvedett vereségért. Kicsit távolabbról szemlélve a történteket, azt mondhatnánk, hogy egygólos vereség néha még beleférhet. Közelebbről már egy kicsit más képet látunk, hiszen a vereség oka nem a játéktudásbeli különbség volt, hanem az, hogy néhány játékosunk fejben „nem érkezett meg” a mérkőzésre és ez előfordult már máskor is. A decemberi 5-3 is csalóka, mivel a Titánok akkor jóval többet lőttek kapura, miközben mi gólokat szereztünk. Hazai jégen pedig még nagyobb nyomásra számíthatunk a fehérvári gárda részéről.



Nyilván a DEAC vasárnap esti fiaskóját sem szabad túlértékelni, a csapat azonos a „kisiklás előtti” együttessel, akik ebben a szezonban 69 pontot szereztek és az EL- tabella 3. helyét birtokolják. Hogy mi a teendő annak érdekében, hogy a játékosok tanuljanak a vasárnap elkövetett hibákból, azt a stáb nyilván tudja, Musial is utalt erre a meccset követő, pár mondatos nyilatkozatában. Egy azonban bizonyos; nagyon nehéz, nagyon küzdelmes találkozó vár ránk kedden este, bízunk abban, hogy másfél nap elegendő lesz a feltöltekezésre és a regenerálódásra.

Fehérvári Titánok vs DEAC
2019.01.08. (kedd) 18:30
Székesfehérvár



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-07 14:37:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS