Komoly védekezési hibák történtek

Frissítés: 2019-12-21 11:12:29

Az idei ERSTE Liga szezon talán legszélsőségesebb csapatával meccselt szerdán este a DEAC együttese. Az UTE – róluk volt szó az imént – játékerejéhez és ambícióihoz mérten is pocsékul kezdte az idényt és mostanáig sem találtak rá igazán a játékukra. Az eredmények azt húzzák alá, hogy lila-fehérek szó szerint bármire képesek; december első napján például hazai pályán szenvedtek katasztrofális vereséget (1-9) a Brassótól, öt nappal később viszont pontot raboltak a Csíkszeredától. Az UTE ellen tehát semmiképp nem lehetett biztosra menni, már csak azért sem, mert a szezonban eddig háromszor mérkőztünk meg velük és ebből kétszer ők nyertek.

Vendéghelyzettel indult a találkozó, Hári adta vissza a korongot a kapu mögül, Kuleshov lehetőségéből azonban nem született gól. A következő percekben aktív, kombinatív hokit produkáltak a mieink, többször is veszélyeztették Duschek Dávid kapuját. A 4. percben nagy tülekedés támadt Hetényi Zoli ketrece előtt, meleg helyzetben tisztázott a debreceni védelem. 08.37-nél helyzet nélkül szereztek vezetést a lilák, Nagy Nilan kék vonalas lövésébe Benk nyúlt bele, a pakk az ő ütőjéről került az egyetemisták hálójába. A mieink a bekapott gól után is folytatták a nyugodt, kreatív hokit, nagyszerűen forgattunk az UTE harmadában, de nem volt forgalom a hazai kapu előtt és Duschek látta a távolról érkező lövéseket. A 12. percben Izacky lépett ki, se közel, se távol nem volt újpesti védő, ám a párharcot a lila-fehérek hálóőre nyert. 17.01-nél Bertát küldték ki 2 percre, az egyetemisták azonban biztosan tartották az eredményt. Az 1. harmad kiegyenlített játékot hozott, a mieink kulturált hokit játszottak, többet lőttek kapura, mint a hazaiak, de a lövéseink minősége nem volt az igazi.



A 2. harmad lényegesen jobban indult, mint az első; 21.33-nál Salló passzát Vokla lőtte be, a hátvéd hosszú kihagyás után góllal tért vissza. 25.54-nél Izacky figyelmeztetés után hibázott egy bulinál, a játékvezetők kiállították. A hátrányban eleinte jól védekeztünk, aztán elindultunk egy lecsorgóval, de elveszettük a pakkot; kontrázott az UTE és végül 27.23-nál Reed lőtte be Benk átadását… A gól után támadásban maradtak a lilák, nagy nyomás nehezedett a védelemre, Hetényi Zoli több komoly helyzetet hatástalanított. 36.54-nél Csamango vitte be a korongot a mieink harmadába, a középre adását a második hullámban érkező Kiss-Rusk értékesítette. 37.17-nél Csamango-t állították ki könyökhasználat miatt, majd Hári és DiDiomete kapott össze, de csak Hári kapott 2 perces pihenőt. A 4 a 4 elleni játékban kontrát vittek a mieink, Novotny jó lövésénél azonban Duschek volt a végállomás. A 2. játékrész java részében aktívabban hokizott a hazai csapat, ezzel két gólos előnyre tettek szert.



A 3. harmad is feledhetően kezdődött, 42.01-nél eladtuk a korongot a védekező harmadunkban, Vincze pedig kilőtte a hosszú alsót. A 43. percben ismét Izacky ugrott ki üresben, de megint csak Duschek nyerte a párviadalt. A játék főként a mezőnyben folyt, mindkét kapu előtt számos veszélyes próbálkozásra került sor, ám a kapusok kifogástalanul teljesítettek. Az 50. percben Kuleshov ugrott ki, de az ő lövését is megfogta az újpestiek hálóőre. Az 51. percben Pance-t állították ki, 56.57-nél Essery és Benk párosa foglalt helyet a büntetőpadon. Az UTE láthatólag nem erőltette túlságosan a gólszerzést, persze ami tuti, azt belőtték volna, Hetényi Zoli többször is jó érzékkel avatkozott közbe. Az eredmény azonban a harmad végén már nem változott.

A lila-fehérek a szezonbeli harmadik mérkőzésüket is megnyerték ellenünk, az „UTE- fóbia” tehát tovább tart. El kell azonban ismerni, hogy ezen a találkozón a hazaiak játszottak jobban. A mi oldalunkon a fő gond az volt, hogy a lehető legrosszabb pillanatokban kaptunk gólokat, ami tönkretette a csapat erőfeszítéseit. A lilák góljai közül kettő nagy védelmi hiba után született, de a támadó játékban is akadtak problémák, elsősorban az, hogy ziccerek maradtak ki. A szakmai stáb nyilván alaposan kielemzi majd a bajokat, de gyorsan kell cselekedniük, hiszen vasárnap egy még félelmetesebb ellenfél, az FTC-Telekom vár ránk.

UTE vs DEAC 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Gólszerzők: Benk, Reed, Kiss-Rusk és Vincze, illetve Vokla

=Müller Károly


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-12-19 09:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Előzhetjük a Brassót!

Admin * 2019-11-02 17:00:00

Responsive image
Győzelemmel indítottuk a szezont!

Admin * 2019-09-16 10:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS