Tapasztalt hátvéd igazolt a DEAC csapatához

Frissítés: 2019-06-11 15:07:15

Az ígéretes fiatalok után újabb hátvéd neve került fel az érkezők listájára a sokat látott, tapasztalt Mestyán István személyében. A Dunaújvárosból érkező, 30 éves bekk a következő szezon végéig szóló szerződést kötött a Debreceni Egyetem sportklubjával, a DEAC-cal.

Az 1989. március 31-én született, csaknem 190 centiméter magas, balkezes védőjátékos Dunaújvárosban lett válogatott jégkorongozó, karrierjének nagy részét nevelőegyesületénél töltötte. 2006-ban mutatkozott be a dunaújvárosiak U 18-as és OB II-es csapatában, 2005-től tagja volt a Divízió 1-es világbajnokságon résztvevő magyar ifi válogatottnak is. Két ifi és két junior VB-n játszott, 15 mérkőzésen lépett a jégre és 10 pontot szerzett. 2008-ban debütált a DAC OB I-es együttesében, majd folyamatosan részese volt csapata Mol Ligás, majd Erste Ligás szerepléseinek is. A 2012-től másfél idényen keresztül a ferencvárosiakat erősítette, majd átigazolt a MAC együtteséhez. A 2015-16-os volt a legváltozatosabb szezonja, akkor bekerült a felnőtt válogatottba, három olimpiai selejtezőn is jégre lépett, miközben 46 Mol Ligás meccsen 14 pontot gyűjtött. A 2017-18-as idényben visszatért Dunaújvárosba, de a most következő, 2019-20-as szezonban már a DEAC sikereiért munkálkodik.


fotó: Mudra László/MJSZ

Mestyán István felnőtt karrierje során 360 Mol- valamint Erste Ligás mérkőzést játszott, 126 pontot szerzett, ehhez hozzátett még 110 OB II-es találkozót és 35 pontot. Nemzetközi porondon is tapasztalt játékosnak számít, bekerült a szentpétervári A-csoportos VB-re utazó felnőtt válogatott keretbe, ezeken túl játszott az Austria2-ben is, valamint 24 nemzetközi találkozón. Megbízható, kemény védekező játékosnak ismertük meg, akire mindig lehet számítani a befejezéseknél is, ezekre az erényekre pedig nagy szükség lesz a DEAC egyre inkább alakot öltő csapatánál.

A védő így beszélt az átigazolásáról. - David Musial-t jól ismerem, dolgoztunk már együtt Dunaújvárosban, emellett Kecskeméti Áron másodedzővel is nagyon jó kapcsolatban vagyok. A múlt szezonra visszatekintve látható, hogy a DEAC-nál magas minőségű munka folyik. Nem véletlen, hogy nagyon közel került az együttes a bajnoki döntőhöz. Azt gondolom, hogy úgy, mint tavaly, a következő szezonban is egyénileg jól képzett játékosok alkotják majd a csapatot. A legtöbbjükkel - magyarokkal, illetve légiósokkal - már játszottunk egy csapatban, jól ismerem őket. Már alig várom a rajtot, igyekszem minden nap a tőlem telhető legjobbamat nyújtani, és remélem, segíteni tudok abban, hogy egészen a bajnoki döntőig meneteljünk – tette hozzá a DEAC új bekkje.

Kecskeméti Áron másodedző a pályán is megtapasztalhatta már Mestyán kvalitásait. - Dunaújvárosban csapattársak voltunk, nyugodtan kijelenthetem, hogy kiváló karakterű jégkorongozó. Biztosak vagyunk abban, hogy emelni fogja a játékoskeretünk minőségét – így a fiatal szakember. A debreceni egyetemi csapat játékosaként új fejezet kezdődhet Mestyán István hosszú és eredményes karrierjében. Erre minden esélye megvan, hiszen dacára hatalmas meccsrutinjának, még mindig csak 30 éves.

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-06-05 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS