Brassóban maradt a három pont

Frissítés: 2019-01-14 10:57:53

Az ERSTE Liga pénteki játéknapjának rangadóját Brassóban rendezték meg, ahol a házigazdák a mieinkkel néztek szembe. Azt már a találkozó előtt is tudtuk, hogy mindkét együttes megváltotta a jegyét a felsőházba, a tét azonban így is igen nagy volt; a ranglista helyezés és az ezért járó bónusz pontok száma.

A mérkőzés kezdetén a hazai gárda azonnal nekiugrott a vendégeknek, igyekeztek kamatoztatni a fizikai fölényüket; 04.13-kor Péter találatával a vezetést is megszerezték. 08.01-nél a Clarke Garrett-et helyettesítő Carlson Cody akaszkodott össze Turcotte-al, összecsapásuknak a játékvezetők vetettek véget. A 4 a 4 elleni játék jobban ízlett a brassóiaknak, akik 08.51.nél növelték az előnyüket, Lidhammar átadását Tranca értékesítette. A 11. percben Hetényi Péter került a büntetőpadra, majd kisvártatva Tőkére is ráfújtak egy játékkésleltetést. Az előnyök kihasználatlanok maradtak, egészen az utolsó percig, amikor egy brassói előnyben Lidhammar talált be. Az 1. harmadban a barcasági együttes agresszív fizikai hokija érvényesült, ezt jól szemlélteti a 21-8-as kapura lövési statisztika.



A 2. játékrész első percében a Brassóból Nagy István kapott 2 perces kisbüntetést, de a fórt nem sikerült kihasználni. 28.07-nél Péter akasztotta Turcotte-ot, a játékvezetők szerint azonban a debreceni csatár rájátszott az esetre; őt is kiállították. 28.42-nél Németh Attila vitte fel a korongot, beadását a jól érkező Hetényi Péter továbbította a brassói hálóba. 29.19-nél Jiri Behal ült ki, de az emberhátrányt sikerült kivédekeznünk. Ezután viszont a hazaiak percei következtek; 33.01-nél Mihály Árpád, 3 perccel később Tendler szerzett gólt, ismét tetemessé vált a brassóiak előnye, akik a 2. harmadban is fölényben játszottak, jóval többet lőttek kapura, mint a mieink.



A 3. harmad első percében szépített a vendégcsapat; Novotny a védekező harmadból indította Turcotte-ot, aki elfutott és a felső sarokba vágta a pakkot. Kissé kiegyenlítettebbé vált a játék. 54.08-nál Carlson ismét belekötött Turcotte-ba, mindkét oldalon érkeztek segéderők is, végül Carlson 2+2, Bíró Ottó és a két debreceni, Turcotte és Novotny egyaránt 2 percet kapott. 57.19-nél Németh Attila köszönt be Tőkének és szorosabbá tette a találkozót. 59.05-nél a debreceni stáb még tett egy kísérletet és lehívta Hetényi Zolit a jégről. 59.24-nél azonban Péter betalált az üres kapuba, kialakítva a mérkőzés végeredményét.


Fotók: Corona Brasov

A találkozón a Brassó érvényesítette a saját játékstílusát és az ERSTE Liga tabelláján egy ponttal átvette tőlünk a 3. helyet. A barcasági együttes vasárnap az FTC-Telekom csapatát fogadja, míg a mieink Gyergyóba látogatnak, ahol visszaszerezhetik dobogós helyezésüket.

Corona Brasov vs DEAC 6-3 (3-0, 2-1, 1-2)
Gólszerzők: Péter B.(2), Tranca, Lidhammar, Mihály Árpád és Tendler, illetve Hetényi Péter, Turcotte és Németh A.

= Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-12 11:40:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS