Újpesten folytatjuk a menetelést

Frissítés: 2019-11-13 11:28:02

A több, mint egy hetes válogatott szünet után a DEAC hokisai november 12-én, az Újpesti Jégcsarnokban folytatják a pontvadászatot. A célunk roppant egyszerű; folytatni szeretnénk a kilenc meccses győzelmi sorozatot az ERSTE Ligában!

Az EL tabella világos képet mutat; 11 pontos előnnyel vezet a Csíkszereda, a második helyezett FTC-Telekom és az ötödik pozícióban található Acélbikák között hét pontnyi a távolság, a mieink a 4. helyen állnak. Az első öt együttes sorolható a felsőházba, utánuk viszont méretes törésvonal látható, a hatodik Gyergyó 9 ponttal van lemaradva az újvárosiaktól. Mindez persze túl egyszerű ahhoz, hogy mérvadó lehessen, különösen akkor, ha felelevenítjük a legutóbbi játéknapok meglepő eredményeit. A Titánok 4-0-val küldték haza a bajnokot, a Hokiklub hatot vágott az újpestieknek, az pedig már szinte nem is meglepetés, hogy a Gyergyó a Dunaújváros után a Csíkszeredát is elintézte, igaz, az utóbbit csak ráadásban.



A mieink szerencsére kimaradtak a rendhagyó meccsekből; bár a Brassó elrabolt egy pontot a Debreceni Jégcsarnokból, az egyetemisták nagy szériája azonban tovább tart. Mindezt azért idéztük fel, hogy jelezzük, a pályán keveset számít, hogy 18 pont az előnyünk a kedd esti vetélytárssal szemben. A lila-fehér alakulat kompakt, jó csapat, akik előbb-utóbb megkezdik majd a felzárkózást a mezőny közepéhez. Hogy komolyan is gondolják, azt mi sem bizonyítja ékesebben, mint a legutóbbi igazolásuk; az eltávozott Jared Brown helyére megszerezték a DEL 2 korábbi gólkirályát, Harrison Reed személyében. A kanadai támadó ugyan nem játszott még ebben a szezonban, de a tavalyi idényben megbízhatóan szállította a pontokat, jó lesz tehát odafigyelni a ténykedésére. Az újpestiek nyilván nem azt várják tőle, hogy egyedül rántsa ki a csapatot a gödörből, az UTE bővelkedik képzett és tapasztalt magyar, illetve légiós hokisokban. A válogatott szünet alatt nyilván keményen dolgoztak és új lapot akarnak nyitni a keddi mérkőzésen.



Keményen készültek az egyetemisták is, akik éppen az ellenkezőjét akarják, tovább szeretnék vinni a jó formát, a régóta töretlen lendületet. Erre nagy szükség is lesz, hiszen a legutóbbi hazai mérkőzésen is csupán egy gól döntött a mieink javára. A tényleges erőviszonyok kiegyenlítettek, így várhatóan jelentős szerepe lesz majd a mentális tényezőknek. Az önbizalom terén kétségtelenül előnyben vannak/lesznek a mieink, akiknek végig okosan és fegyelmezetten kell játszani, nem szabad „felülni” az esetleges provokációknak. A csapat háza táján nyugodt és bizakodó a hangulat, ami a jelen helyzetben teljes mértékben érthető is. A srácok jól tudják, hogy nagy iramú, kemény találkozóra lehet számítani, ahol az első pillanatoktól az utolsóig folyamatosan kell majd koncentrálni és érvényre juttatni azt a komoly támadó potenciált, amellyel a debreceni együttes rendelkezik.

UTE vs DEAC
2019.11.12. (kedd) 18:00
Újpesti Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-11 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS