Nincs megállás, kedden kezdjük az elődöntőt

Frissítés: 2019-03-13 11:32:30

Jószerével ki sem heverhetik a srácok a Gyergyó elleni hét meccs fáradalmait, kedden már az elődöntőben játszunk mérkőzést. Az ellenfelünk a várakozásoknak megfelelően az FTC-Telekom együttese lesz, miután a zöld-fehérek a mieinket választották, a másik ágon az UTE a Csíkszereda csapatával csatázik majd.

Az alap- és középszakasz győztes FTC nyilván a saját előnyére próbált ellenfelet választani, de így sem lehetnek komoly fenntartásaink a párosítás alakulásával szemben. A Csíkszereda esetében nem örültünk volna a hosszú utazásoknak, az UTE ellen pedig ebben a szezonban nem igazán ment a debreceni legénységnek. A Fradival szemben lényegesen szorosabb találkozókat vívtunk, nem egyszer csak hosszabbításban tudtak fölénk kerekedni, de rendes játékidőben is nyertünk ellenük, legutóbb február 4-én, 6-2 arányban, hazai jégen.



Azt persze megtanultuk a negyeddöntők során, hogy az alapszakaszból, egyáltalán a szezon korábbi szakaszaiból kiindulni nem igazán lehet. Az FTC söpréssel nyerte a negyeddöntőjét a Vienna Capitals II ellen, így egy hetük volt a regenerálódásra, míg a mieink „menetből” érkeznek kedden Budapestre. Hogy vajon kiesik-e a formájából a viszonylag sokat pihenő együttes, vagy éppen ezáltal juthat előnyösebb helyzetbe, azt csapata és esete válogatja. Valószínűnek tartjuk, hogy az egyetemisták jobban örültek volna egy kicsivel hosszabb szünetnek, már csak a bajnokjelölt elleni felkészülés érdekében is.



Így vagy úgy, a 4 nyert meccsig tartó párviadal során nagyon nehéz dolga lesz a mieinknek. Az FTC képzett, szervezett hokit játszó együttes, igen mély kerettel és számos minőségi játékossal mind a magyarok, mind a légiósok tekintetében. A góllövő listát Braden Walls vezeti, a plusz/mínusz mutatóban Switzer az első, de Nagy Gergő és Tóth Adrián is előkelő helyen szerepel a legjobb gólszerzők között, éppúgy, mint Arany Gergely a kapusok rangsorában. E téren a mieinknek is akad büszkélkedni valója; a kanadai táblázatot 69 ponttal Hugó Turcotte vezeti, de rajta kívül is bőven akadnak ponterős játékosaink, például Jakub Izacky (53), vagy a hetek óta nagy formában játszó Németh Attila (37).



Az egyetemistáknak akkor lehet esélye a fővárosiakkal szemben, ha a mérkőzéseken csapatként működnek, jó százalékkal használják ki az adódó helyzeteket és nem csinálnak fölösleges kiállításokat. Hogy konkrétan milyen taktikával lépnek majd jégre, azt David Musial és stábja kitalálja, mi pedig bízunk abban, hogy nem csökken még inkább a bevethető játékosok száma. A DEAC együttese kedden kora délután indul el Pesterzsébetre, ahol az első és a második összecsapás egyaránt 18:30 órakor kezdődik.

FTC-Telekom vs DEAC
2019.03.12. (kedd) 18:30
Pesterzsébeti Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-11 15:12:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS