Nem sikerült pontokat szerezni

Frissítés: 2018-11-28 15:37:14

Komoly tétje volt a hétfő esti DEAC-Corona Brassó mérkőzésnek, jóval komolyabb, mint az alapszakasz mérkőzéseknek általában. A találkozó többek között arról szólt, hogy a mieink közvetlen kapcsolatban maradnak-e a Liga élcsoportjával, vagy visszább csúsznak a középmezőny felé. A hazai játékosok nyugodtan készülődtek a mérkőzésre, közöttük egy újabb debreceni fiatal, Kozma Ferenc is játéklehetőséget kapott.

Mind a két csapat keményen beleállt a meccsbe, különösen a brassóiak 1. sora volt nagyon aktív. Főleg a mezőnyben hullámzott oda-vissza a játék, a vendégek többet lőttek kapura, míg az egyetemisták veszélyes kontrákat vezettek. 08.14-nél Carlson-t állították ki akadályozás miatt, de az esélyeink gyorsan füstbe mentek. 08.38-nál egy eladott koronggal indult meg a Brassó, Borisenko Gliga-t hozta játékba, aki emberhátrányban talált be. A gól után Vuorijarvi-t küldték ki 10 percre sportszerűtlen magatartás miatt, a csapatunk viszont magasabb fokozatba kapcsolt, többet támadtak, többet is lőttek kapura. 12.12-nél ismét Carlson kapott 2 perces kisbüntetést, őt pár másodperc különbséggel Tendler is követte a büntetőpadra. A dupla fórban erősen nyomtak a mieink, a nyomás rövidesen góllá érett; egy kék vonalas lövés után Turcotte küzdött a pakkért, majd a hálóba vágta. Összességében kiegyenlített harmadot láthatott a közönség, még a kapura lövések számában sem alakult ki különbség.



Rosszul kezdődött számunkra a 2. játékrész, korongot vesztettünk és Lidhammar a semmiből szerezte meg a vendégeknek a vezetést. A következő percekben veszélyesen támadott a DEAC, előbb Salló kínálta meg kétszer is Tőkét, majd Kovács Bronson bombáját nyelte le a brassói kapuvédő. A játékrész közepe táján megint erősítettek a vendégek, veszélyesen kevergettek a támadó harmadban. 26.41-nél ismét Lidhammar volt eredményes, Tendler passzát váltotta gólra. 29.23-nál Izacky hagyott ki nagy helyzetet. A cseh szélső az ütőjén és a kapuvason töltötte ki a mérgét; a játékvezetők 10 percre ki is vonták a forgalomból. 33.04-nél Kozma kapott két percet, nem sokkal később Turcotte is kiült, a játékvezetők szerint színészkedésben volt vétkes. A hátrányokat kivédekezték a mieink, a harmad végén azonban két brassói támadó indult meg üresben a DEAC kapuja felé; sokan már gólt kiáltottak, ám a két Hetényi egyesült erővel tisztázott. 39.09-nél Tőke játékkésleltetés miatt kapott 2 percet, melynek fele része áthúzódott a 3. harmadba. A harmad a Brassóé volt, amint azt a kapura lövések száma (10-21) is mutatja.



A 3. harmad elején keményen támadott, erősen nyomott a hazai együttes, az ex-debreceni Töke azonban nehezen adta meg magát. 45.00-nál azonban ő is tehetetlen volt: Kozma hajszálpontos passzával Silló tört ki és a brassói hálóba vágta a pakkot. Kozma „Fecó” ezzel az első pontját szerezte meg a felnőttek között. Nagy volt a hajtás, mindent beleadtak a küzdő felek. Aztán a vendégek elkezdtek az idővel is játszadozni, ha módjuk nyílott, megpróbálták a DEAC harmadában járatni a korongot. 49.59-nél Lidhammar-t állították ki késői ütközés miatt, aztán alighogy visszatért a játékba, gáncsolásért újabb 2 percet kapott. Az emberelőnyöket végigtámadták a mieink, sajnos a gól nem volt benne a játékukban. A vendégek rutinosan ölték az időt (meg a hokit), nem hozott eredményt a hazai időkérés és a kapuslehozatal sem.



Ezúttal sem sikerült pontokat szerezni, miáltal a Brassó jelentős előnybe került a mieinkkel szemben, bár a debreceni együttes 3 meccsel kevesebbet játszott. Úgy látszik, hogy a csapat háza táján elsősorban lélektani téren változásokra lesz szükség, David Musial is utalt erre a mérkőzés után adott nyilatkozatában. „A mai meccs legnagyobb tanulsága az, hogy emocionálisan össze kell szedni magunkat. Nagyon jó öt perccel kezdtünk, de azután az első sorból jó pár emberünk 10 percre kiült és sajnos a padunk nem elég hosszú, hogy simán tudjuk pótolni őket. Meg kell tanulni ezt kezelni. A mai meccsen is nagyon sok fiatallal játszottunk, akik bizonyítottak is, végül az utolsó harmadban láthattunk egy nagyon jó mérkőzést.”

DEAC vs Corona Brasov 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)
Gólszerzők: Turcotte és Silló, illetve Lidhammar(2) és Gliga

=Müller Károly=




KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-11-27 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS