Reméljük, ennél csak jobb lesz

Frissítés: 2018-12-05 09:19:23

Régi igazság, hogy az a szakember lesz a világ valaha volt legnagyobb edzője, aki megfejti a mindig és minden körülmények között tökéletes formaidőzítés titkát. Ez a személy még nem született meg és gyanítjuk, nem is fog, pedig ő talán magyarázatot tudna adni felnőtt csapatunk erősen hullámzó teljesítményére. A novembert két győzelemmel indították a mieink, ezután jött két vereség, majd ismét győzelem és két vereség következett. Így érkeztünk el a Hokiklub elleni gólzáporos diadalhoz, mely után mindenki hasonló folytatásban reménykedett. December 2-án bevallottan pontokért utaztunk a sereghajtó otthonába, de hazahozni csak egyet sikerült.

Nyugodt játékkal indult a mérkőzés, de rövidesen, szinte a semmiből előnyt szerzett a Vasas. 04.10-nél Székely Mádai passzával Bödök lopta a távolságot, a védőink nem támadták, így nyugodtan lőhette ki a hosszú sarkot. Alig több, mint 3 perccel később már két góllal vezetett a hazai csapat, ezúttal Lőczi talált a hálónkba. 10.58-nál Turbucz lépett ki, még arra is volt ideje, hogy elhúzza a pakkot Hetényi Zoli előtt és nem hibázott… Gyorsan rosszra fordultak a dolgok, nem véletlen, hogy David Musial azonnal időt is kért. A mieink támadásba mentek át, de nehezen találtak vissza a megszokott játékukhoz. 16.18-nál végre megtört a jég; Izacky átadásával Turcotte lépett ki és fonákkal a hosszú felsőbe vágta a pakkot. Az 1. harmadot elvitte a Vasas, a piros-kékek a kapura lövések terén is előnnyel zártak.



A 2. játékrészre egy pörgősebb, agresszívebb DEAC érkezett a jégre Eleinte egy kicsit még akadozott a játék, de a társaság gyorsan üzemi hőfokra kapcsolt. 27.46-nál Inglis kapott 2 percet játékkésleltetés miatt, a fórt pedig 29.05-nél gólra váltották a mieink; egy távoli bomba kipattant Koitmaa-ról, a jókor érkező Kuleshov beverte, egy találatra zárkóztunk fel. A harmadból hátralévő időt végigtámadta a vendégcsapat. A játék főként a mezőnyben zakatolt oda-vissza, egyik oldalon sem alakult ki igazán veszélyes helyzet. A kapura lövési statisztika (7-16) jól mutatta egyre növekvő fölényünket.



A 3. harmad Bukor két perces kisbüntetésével kezdődött, de az emberelőnyt nem sikerült kihasználni. Egyenlő létszámban viszont gyorsan jött az egyenlítés: 44.21-nél Németh Attila átadásából Izacky volt eredményes. 45.20-nál Surányi került a büntetőpadra bottal lökésért, de az emberfór megjátszása megint nem jött össze. Erősen nyomtak a mieink, a piros-kékek megszállták a kapujuk előterét, ha nem volt más lehetőségük, kilőtték a harmadukból a pakkot. 49.08-nál Markov-ot állították ki gáncsolás miatt. Kezdetben hatékonyan öltük az időt, aztán a Vasas támadói bejutottak a harmadunkba és Hetényi Zolinak nem először kellett nagyot fognia. Az alapidőből hátralévő percek jórészt a debreceni támadók és hazai védők küzdelmével teltek. A mieink játszottak fölényben, de az akcióinkból hiányzott megszokott átütőerő.



A hosszabbítás nagy izgalmakat hozott; Kovács Bronson-ra már 60.46-nál ráfújtak egy palánkra lökést, keményen meg kellett küzdeni a folytatásért. Hetényi Zoli bravúrt bravúrra halmozott, az utolsó másodpercekben pedig futball-kapusokat idéző „kifutással” hárított egy hazai szólót. A bónusz pont sorsának eldöntése így a szétlövésekre maradt.

A mieink kezdték a rávezetéseket; az első két párban hibáztunk, hasonlóan a Vasas lövőihez. A harmadik párban csak Székely Mádai talált be, nekünk volt még két lehetőségünk, de egyiket sem sikerült góllal befejezni.



Ezen a találkozón a várakozások alatt teljesítettek a mieink. Hasonlóan vélekedett David Musial vezetőedző is, a mérkőzés után adott nyilatkozatában. „Az a csapat, amelyik az első 15 percben alszik, nem érdemli meg a győzelmet.” - szögezte le a szakvezető, majd így folytatta – „Ezt nem értem, hiszen olyan játékosokról beszélünk, akik pénzt kapnak a munkájukért. Pozitívum, hogy utána 0-3-ról 3-3-ra egyenlítettünk, de aztán ötből öt büntetőt elhibáztunk. Nem tudok mit mondani, ez egy nagyon rossz meccs volt, reméljük, ennél csak jobb lesz!”
A következő találkozónkra a Csíkszereda ellen december 6-án kerül sor, addig van még idő a felkészülésre.

Schiller-Vasas HC vs DEAC 4-3 bü (3-1, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Gólszerzők: Bödök, Lőczi, Turbucz és Székely Mádai, illetveTurcotte, Kuleshov és Izacky



=Müller Károly=

Fotók: Tumbász Hédi/Schiller-Vasas HC


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-03 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Az UTE elvitte a három pontot

Admin * 2019-09-28 09:45:00

Responsive image
Csak ijesztgettek minket a fiúk

Admin * 2018-09-17 09:43:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS