Sikeres túrában bizakodunk

Frissítés: 2019-01-27 11:18:44

Január 23-án két alsóházi összecsapással elkezdődött az ERSTE Liga idei középszakasza. Mindkét találkozó az alapszakaszban jobb helyezést produkáló együttes győzelmével ért véget, ami korántsem jelenti azt, hogy papírforma eredmények születtek volna.

A felsőházban sem tétlenkednek, január 24-én újabb erdélyi rangadó vezeti be az éllovasok összecsapásait. Legutóbb, hétfőn, Brassóban találkoztak a küzdő felek és az ERSTE Liga szempontjából már tét nélküli meccsen egy góllal a Farkasok bizonyultak jobbnak. A csütörtöki visszavágó várhatóan szolgál némi adalékkal a résztvevők formájáról, ami debreceni szempontból is igen fontos, mivel szombaton a mieink éppen Szeredában meccselnek, majd két nappal később a brassói jégre lépés következik.



Az eddigi eredményeket fölösleges lenne alapul venni; a középszakasz már egy másik bajnokság, keményebb, gyorsabb és ha lehet, még inkább célratörő, mint volt az alapszakaszban. Nyilvánvaló, hogy az egyetemista együttes szakvezetése így is minden lehetőséget megragad arra nézve, hogy „felkészüljenek az ellenfélből”, de ennél még fontosabbnak tűnik, hogy a saját játékstílusunkat próbáljuk rákényszeríteni az ellenfelekre. A mieink játéka köztudottan a csapatmunkára épül, ugyanakkor esélyt kínál a kreatív játékosoknak, hogy villantsanak, amikor lehetőség nyílik erre. Az egyetemisták jó szériában vannak, a dunaújvárosi meccs 3. harmadában és a gyergyóiak ellen megvívott hazai összecsapás során olyan erényeket csillogtattak, amelyek eredményt hozhatnak a középszakaszban is.



A keretben (csak el ne kiabáljuk), mindenki egészséges, elszántan és jó hangulatban készülnek a bajnokság soron lévő szakaszára. Valamennyi játékosunk tisztában van azzal, hogy ezentúl minden egyes pontnak kiemelt jelentősége van és azzal is, hogy a jól sikerült túra komoly hatással lehet a középszakasz további találkozóira. Igen nagy tehát a tét, nagy lesz a nyomás is a csapaton, de bízzunk abban, hogy a mieinket tudják, hogyan lehet kezelni!

Sport Club Csíkszereda vs DEAC
2019.01.26. (szombat) 17:30
Vákás Lajos Műjégpálya, Csíkszereda (ROU)



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-25 11:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
A dobogóért meccselünk

Admin * 2019-02-20 11:30:00

Responsive image
Intő jelek péntek estéről

Admin * 2018-12-22 15:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS