Felszabadult játékot kérünk!

Frissítés: 2019-01-30 17:16:54

Pontszerzési kényszerben vág neki harmadik középszakasz-meccsének a Debreceni Egyetem együttese. A fő cél közismerten az, hogy a hazai pálya előnyével indíthassuk majd a rájátszást, mivel azonban az erdélyi túrán nem sikerült elmozdulni az ötödik helyről, a cél kissé távolodni látszik a mieinktől.

Csütörtök esti ellenfelünk, a Csíkszereda viszont nyitásként megnyerte a Brassó elleni erdélyi rangadót, utána legyőzték a mieinket is. Ami történt, azon már nem tudunk változtatni, célravezetőbb, ha előre tekintünk és a két együttes játékerejéből, valamint az egymás elleni eredményekből kiindulva próbálunk prognózist felállítani.



Nem újdonság, hogy a szeredai gárda kerete az egyik legerősebb a Ligában, a légiós kontingens különösen bőséges és ütős. Az eredmények terén az alapszakaszt is figyelembe véve a mieink állnak jobban, kétszer is lenullázták a kék-fehéreket, akik viszont két szoros meccsen nyertek az egyetemistákkal szemben. A középszakaszbeli első találkozó is kiegyenlített volt, a 46. percig vezettünk, csak azután billent a mérleg nyelve a csíkiek oldalára. A csütörtöki összecsapáson leginkább akkor számíthatunk jó eredményre, ha a saját játékunkat tudjuk játszani. A szilárd védekezésre, az átlagon felüli kapusteljesítményre és a kiváló támadó potenciálra alapuló csapatjáték ezúttal is győzelmet hozhat, feltéve, hogy sikerül minimalizálni a hibákat, amelyek a két erdélyi vereségünkben is szerepet játszottak.



Ezen a szinten nem lehet büntetlenül hibázni, és nagyon gyorsan kell jó döntéseket hozni, mindez már most, a középszakasz elején is világosan látszik. A legutóbbi, csíkszeredai mérkőzés óta eltelt néhány nap, a DEAC stábja kielemezte a történteket, tudják mit kell (és mit nem szabad) tenni a pontszerzés érdekében. Némi előnyt jelenthet, hogy az újabb megmérettetés hazai jégen kerül sorra, ahol a mieink nagyban számíthatnak a lelkes debreceni szurkolók támogatására. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne rakjunk még súlyosabb terhet a játékosok vállára, hiszen így is eredménykényszerben játszanak. A leginkább kívánatos az lenne, ha rengeteg pozitív energia és bizalom áramlana a közönségtől a játékosok felé, ami segít, de nem köt gúzsba. Tehát ha ez lehetséges, felszabadult játékot és győzelmet várunk, kérünk!

DEAC vs Sport Club Csíkszereda
2019.01.31. (csütörtök) 19:00
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-01-30 11:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikeres túrában bizakodunk

Admin * 2019-01-25 11:44:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS