Nagyszerű meccs, nagyszerű győzelem!

Frissítés: 2020-02-01 17:18:13

Csütörtök este az idei alapszakasz bajnok, SC Csíkszereda látogatott Debrecenbe. Az erdélyi együttes még nem szerzett pontot a középszakaszban, de ez nem könnyítette meg a hazai alakulat dolgát, a szerdai legénység ugyanaz a magasan képzett, életveszélyesen hokizó társaság maradt, mint volt, az utcahosszal megnyert alapszakasz idején. A mieinknek kicsivel több ideje jutott arra, hogy kielemezzék az ellenfelet, de tapasztalat és a játékerő dolgában még mindig a vendégek álltak jobban, ráadásul az egyetemisták ezúttal is nélkülözték három kulcsemberüket.

A találkozó hazai helyzetekkel indult, a vendégek azonban már az első akciójukból gólt szereztek; nem tudtuk kivenni a pakkot egy palánk melletti kardozásból, a kapu elé betett játékszert Rokaly Szilárd lőtte be. Két perccel később Graaskamp-nál láttak botfogást a játékvezetők, emberhátrányba kerültünk. A vendégfórban keményen és hatékonyan dolgozott a debreceni együttes, sőt kontrákra is futotta az erejükből. 04.50-nél Taratukhin ütközte le a jól keverő Izacky-t, majd Brophey is részt kért a cseh légiós megfegyelmezéséből, aki természetesen nem hagyta magát. 06.24-nél Bíró Tamásnak is elgurult a gyógyszere, őt gáncsolásért ültették ki. A káoszban a mieink raktak rendet; 07.20-nál Kiss Phil indításából Izacky tüzelt, a kipattanót Hári vágta a hálóba, emberelőnyből egalizált az egyetemista csapat! Másfél perccel utóbb Bíró Tamás újra szerepet kapott, ezúttal sportszerűtlen magatartásért részesült kisbüntetésben. Ezt a fórt is gyorsan kihasználtuk, 09.45-nél Kuleshov passzát Vokla bombázta kapura, Sándor éppen annyit takart a szeredaiak ketrece előtt, hogy Samankov ne láthassa meg időben a pakkot! Ezután Novotny vezetett egy veszélyes kontrát, lövése az ellenfél hálóőrének válláról pattant fölé. A következő percekben állandósult a nagy iram, számos kisebb-nagyobb helyzettel mindkét oldalon. 17.51-nél Sándort állították ki, a lelátóról nem látszott jól, hogy miért. 18.44-nél Vokla kézzel szelídített meg egy gólvonalnál pattogó korongot, a játékvezetők büntetőt ítéltek. A rávezetést Rokaly Szilárd végezte el, de útközben elbizonytalanodott, így a párharcot Hetényi Zoli nyerte, aki a harmad legvégén Brophey nagy löketét is hatástalanította.



A 2. játékrészben még tovább fokozódott az iram. Nem sokkal a korongbedobás után Hári kísérletét fogta Samankov, majd Taratukhin lövését tisztázta Hetényi Zoli, utána többször is remekül hárított. Eszeveszett rohanásba kezdett a Csíkszereda, a mieink beszorultak a védekező harmadba, de elszántan és jól védekeztek. A 7. perc táján sikerült úgy-ahogy kijönni a nyomás alól, ekkor Hetényi Zoli Pyett bombáját hatástalanította. A debreceni együttes egyre inkább kontrákra rendezkedett be, ám azok mindvégig veszélyesek voltak. A 10. percben Vokla sistergős bombát eresztett meg a kékről, a korong megpattant, a vendégvédők csak nehezen tudtak hárítani. A 34. percben egyenlítettek az erdélyiek; Brophey lövését Taratukhin továbbította a debreceni hálóba, majd Gecse kék vonalas löketét fogta Hetényi Zoli. A mieink válasza nem késett túl sokat; szép kontratámadás végén Molnár célozta meg a szerdai kaput, Samankov-ról kijött a pakk, az óriási lendülettel érkező Kuleshov pedig másodjára már nem hibázott! A középső harmadban hatalmas volt a tempó, a mieink nagyot védekezve „túlélték” a szeredai rohamokat, majd visszaszerezték a vezetést is!



A 3. harmadra kissé csökkent az iram, az ellenfél úgy lehet, egy kicsit belefáradt a saját tempójába. 45.14-nél Pyett rendesen megdolgozta Graaskamp-et, az amerikai is beleállt a bunyóba, végül mindketten 2+2 percet pihenhettek. A 8. percben Hári és Filbrandt akciózott, de Samankov ezúttal a helyén volt. 53.25-nél Izacky tört ki villámsebesen, az első lövését még fogta a fehérorosz kapus, az ismétlés azonban beakadt! Mintegy négy perccel a harmad vége előtt elkezdtünk az idővel is játszani, de a Szereda támadásai is vesztettek az erejükből. 59.16-nál az vendégek szakvezetője időt kért, majd kapus nélkül folytatták a találkozót. Három másodperccel utóbb Brophey és Sándor keveredtek ökölcsatába; a kanadai már korábban is provokálta a debreceni hátvédet, aki a bunyót könnyebben nyerte meg, mint csapata a mérkőzést. Az erdélyiek becsülettel küzdöttek a 6 az 5 elleni játékban, de hiába, 8 másodperccel a dudaszó előtt Novotny üres kapus góllal beállította a végeredményt!



Szép estével gazdagodtak azok a szurkolók, akik ellátogattak a csütörtök esti mérkőzésre; kedvenceik kiváló játékkal lepték meg és győzték le nagynevű ellenfelüket. A mieink vérbeli csapatmunkát produkáltak, melynek során valamennyi játékosunk betette a közösbe a magáét. Hetényi „Stonewall” Zolinak ismét komoly része volt a győzelemben, 38 lövést hárított, 95 %-os hatékonysággal védett. Ezzel a srácok két helyet léptek előre a felsőházi tabellán és már a harmadikak. A nemzetközi szünet előtt azonban még vár egy kemény megmérettetés az debreceniekre, vasárnap este újabb top-csapat, a Brassó érkezik.



David Musial vezetőedző a találkozó után a következőket hangsúlyozta: „Összességében a legfontosabb, hogy mindenki, aki ma játszott, mindent kitett a jégre, odatette magát, amennyire csak lehetett. A döntő faktor az volt, hogy sikerült nagyon jól játszani a védekező zónánkban, a kapuban Zoli is óriási teljesítményt nyújtott. De a legfontosabb tényező az, hogy több gólt lőttünk, mint az ellenfelünk.”

DEAC – SC Csíkszereda 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzők: Hári, Vokla, Kuleshov, Izacky és Novotny, illetve Rokaly Sz. és Taratukhin



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-31 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem volt kérdés, ki a jobb

Admin * 2018-09-15 10:00:00

Responsive image
Kellemetlen ellenfélhez látogatunk

Admin * 2018-12-20 16:00:00

Responsive image
Nagyszerű meccs, értékes győzelem

Admin * 2019-02-22 11:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS