Be tudjuk-e fejezni a párharcot?!

2019-03-07 14:00:00

Ez a péntek délutáni gyergyói összecsapás nagy kérdése a mieink számára. Az egyetemisták szerdán kiváló játékkal előnybe kerültek a riválissal szemben, a mi forgatókönyvünk szerint az lenne a legjobb, ha már a következő találkozón dűlőre tudnák vinni a dolgot.

Ne feledjük azonban, hogy a hazaiak nyilván nem fognak feltartott kézzel belemenni a mérkőzésbe. Az erdélyi gárda nehezen megtörhető, kiválóan hokizó együttes, ezt a legutóbbi, debreceni meccsen is bebizonyították. A mieink viszont bizonyságot tettek arról, hogy rendelkeznek azzal a játéktudással, melynek révén képesek lehetnek idegenből is hazahozni a szükséges pontokat.



Az szerdai első harmadunk álomszerűen alakult, a Gyergyó nem tudott mit kezdeni a debreceniek védekezésével, elöl pedig villogtak a gólerős DEAC-csatárok. A második játékrészben viszont néhány pillanatnyi kihagyás is elegendő volt az ellenfél felzárkózásához. Mondani persze könnyű, ám ha nyerni akarunk, akkor az első harmadbeli játékot kell alapnak tekinteni. Roppant nehéz lesz, de korántsem lehetetlen, hiszen előnyben hokizunk, a nyomás az ellenfélre nehezedik majd. A siker érdekében az első pillanattól az utolsóig koncentrálni kell, a hibák és a fegyelmezetlenségek nem férnek bele a taktikai tervbe.



A mi kapunkat az a Hetényi Zoltán védi, aki első szándékból alig megverhető, viszont meg kell kapnia a megfelelő támogatást a mezőnyjátékosok részéről. Az ellentmondást nem tűrő védekezés a bázis, amelyre a játékunkat építeni lehet és kell, a támadó játékot rábízhatjuk a szenzációsan hokizó Németh Attilára és társaira, de a ziccereket természetesen be kell majd lőniük, e téren az ötödik meccshez képest is javulásra van szükség.

Bízunk a debreceni legénységben, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az ellenfélnek ez az utolsó esélye, ennek megfelelően is fognak majd játszani. Összességében óvatos optimizmussal tekintünk a pénteki rangadó elé, ahol reméljük, a mieink gyorsan elkapják a fonalat és ha nagy csatában is, de kiharcolják az elődöntőbe jutást!



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-03-07 14:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS