Nem volt kérdés, ki a jobb

Frissítés: 2018-09-15 10:53:57

Pénteken este újra szép számú érdeklődő várta a küzdő feleket a Debreceni Jégcsarnokban. A nagyérdeműt a többi közt az foglalkoztatta, megszerzik-e a hazaiak idei első, rendes játékidős győzelmüket. A levegőben az volt, hogy igen, bár a találkozó előtt szakvezető és játékos egyaránt mértéktartóan nyilatkozott mindkét oldalon.

A mérkőzés változatos játékkal kezdődött, hosszú percekig inkább a mezőnyben kóstolgatták egymást a csapatok. Nagyjából hat perccel a meccs kezdete után jegyezhettük fel az első komolyabb helyzeteket, ám mindkét kapus biztos kézzel őrizte a hálóját. A 8. percben a tétmeccsen debütáló Kuleshov szlalomozott át a fehérvári védőkön, majd Silló és Antal Arnold tesztelték a Debrecent is megjárt Gyenes Dávid éberségét. A közepesnél nagyobb iramban folyt a játék, mindkét együttes gyors ellencsapásokkal igyekezett operálni. A hazaiak hokiztak veszélyesebben, ők keltették a magabiztosabb együttes benyomását. Az első találatot azonban csak kilenc másodperccel az első harmad vége előtt láthatta a közönség; Behal passzát Novotny továbbította a túloldalon jókor érkező Izacky-nak és a kanadai táblázaton jelenleg második helyen található csatár a Titánok hálójába pofozta a pakkot.



A 2. harmadban gyorsan elhúzott a DEAC. 20.28-nál ezúttal Izacky szolgálta ki Novotny-t, aki a hosszú felsőbe vágta a fehérvári kapu mögül visszatett korongot. 21.55-nél Erdei a kék vonal közeléből lőtte el a pakkot, a játékszer utat talált Gyenes hálójába. A játékvezetők rövid videózás után gólt ítéltek. A 3. gólunk után a Titánok keményen megnyomtak egy cserét, ám a hazai kontrát Mazzag csak szabálytalanul tudta megállítani. Gyors debreceni támadás végén Berta érkezett jól, a mieink öt perc alatt már negyedik találatukat szerezték. A korongbedobás után hajszálon múlott az ötödik, ám a kapuvas ezúttal a Titánokkal volt. 27.51-nél Antal Arnold kényszerült 2 perces pihenőre, majd két fehérvári kiállítás következett. A 32. percben ismét bevettük a Titánok kapuját, ezt a találatunkat azonban érvénytelenítették a játékvezetők, mondván, hogy a gólt rugó mozdulat előzte meg. A publikum nem tiltakozott túl zajosan, azt is edzett lélekkel viselték el, hogy 34.29-nél Nagy Ákos váratlanul szépített. A felzúdulást az hozta, hogy 37.23-nál Hárit, majd alig több mint egy perccel később Hetényi Pétert is kiszórták, utóbbit 2+10 percre. Ebben a játékrészben fölényben hokiztunk, 13-4-re nyertük a kapura lövéseket és három gólt szereztünk.



A 3. harmad változatos játékkal kezdődött, itt és ott is helyzetekkel, magabiztos kapusteljesítményekkel. A viszonylag csendesen folydogáló meccset kiállítások tarkították. Előbb Berta, majd Mihály ment ki 2 percre, majd Turcotte, sportszerűtlen magatartás miatt. 52.24-nél Hetényi elől takarták a kilátást, Mihály kék vonalas lövésével feljebb zárkóztak a vendégek. Ezzel egy kicsit felpiszkálták a mieinket, 54.15-nél Turcotte átadásából Silló talált be, majd az utolsó percben Turcotte még hozzászólt a meccshez, Hetényi Péter passzát vágta a hálóba.



Azoknak volt igazuk, akik nem izgulták túl ezt a mérkőzést. A mieink gond nélkül tartották itthon a 3 pontot a fehérvári farmcsapat ellen. Jó volt látni az egyre szervezettebb, egyre magabiztosabb játékot és azt, hogy helytállnak azok is, akik kevesebb lehetőséget kaptak mostanáig. Igazából egy percig sem volt kétséges, hogy végül ki nyeri meg ezt a mérkőzést.



David Musial, a DEAC vezetőedzője is elégedetten kommentálta a látottakat. „Nagyon fontos, hogy megszereztük mindhárom pontot ezen a találkozón. Vasárnap óta ez már a harmadik meccsünk, ami komoly sorozatterhelés, ezt a győzelmet ezért is tartom nagy fegyverténynek. Érthető, hogy néhányan kissé fáradtan mozogtak, ettől függetlenül, akik jégre léptek, azok jól teljesítettek és mindent egybevetve nagyot küzdöttek a sikerért. Az első harmadban türelmesen és jól hokiztunk. A második játékrészben főként a támadásainkat dicsérném, míg a harmadikban úgy éreztük, hogy megvan a meccs és visszavettünk egy kicsit. Összességében jó úton járunk, szeretnénk ezen továbbhaladni.”

2018.09.14. 18.00 Debreceni Jégcsarnok
(EL 13) DEAC-Fehérvári Titánok 6-2 (1-0, 3-1, 2-1)
Gólszerzők: Izacky, Novotny, Erdei, Berta, Silló és Turcotte, illetve Nagy Á. és Mihály


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-09-15 10:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Jól sikerült az első jeges edzés

Admin * 2018-08-06 17:30:00

Responsive image
Újabb 3-2-es győzelem

Admin * 2019-09-17 11:00:00

Responsive image
Be tudjuk-e fejezni a párharcot?!

Admin * 2019-03-07 14:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS