Az UTE elvitte a három pontot

Frissítés: 2019-09-29 17:32:39

Az idény első igazi rangadóját játszotta le pénteken este a DEAC együttese. A bevethető játékosok listája sajnos tovább szűkült; a vállát fájlaló Kozma után Hári is beteget jelentett, ezzel újabb kreatív támadó vált ki a sorból. Jégkorongos berkekben ugyanaz a mondás járja, hogy „ami van, abból kell főzni”, ám ez némileg leegyszerűsíti a várható gondokat.

A meccs első támadását a vendégek vezették, az ellenakcióból azonban máris megrezdült a lilák hálója; Kiss Phil remek passzával Izacky robogott el, éles szögből leadott lövése a meglepett Duschekről a hálóba perdült. A gyors góltól megzavarodott a fővárosi együttes, három perccel később Novotny egészséges löketét védte az újpestiek kapusa, majd Vokla tesztelte egy kék vonalas lövéssel. Nyílt sisakos, lendületes hokit láthatott a közönség. 03.28-nál Kovács rántotta le a kitörő Kuleshov-ot, emberfórba kerültek a mieink. A nagy támadó kedv azonban hibát szült, 04.55-nél Benk lépett ki üresben a hazai védők közül és kiegyenlített. A gyors válasz rosszul érintette az egyetemistákat, a 9. percben egy újabb eladott korongból alakult ki nagy helyzet a mieink kapuja előtt, Hetényi Zoli azonban kétszer is nagyot mentett. 12.51-nél Piatak-nál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, a vendégcsapat pedig gyorsan gólra váltotta a fórt; Brown tüzelt a kékről, többen is lökdösődtek a mieink kapuja előtt, Hetényi nem sokat láthatott a korong útjából. Egyre többet támadtak a lilák, akik gyorsan átrohantak a semleges harmadon, a mieink pedig néha bosszantó hibákat vétettek. Elől azonban jól mentek a dolgok, a második sorunk is veszélyesen akciózott. 18.14-nél Kuleshov szabadult ki az újpesti védők szorításából, átadását Daloga kapásból Duschek hálójába vágta. Az első harmad java részében kiválóan játszottak a mieink, hogy mégis döntetlen állással ért véget, az a saját hibáinknak is köszönhető.



A 2. játékrész elején Piatak jó befordulással veszélyeztetett, majd a következő pár percben inkább a mezőnyjáték dominált. A 6. percben ismét üresen maradt egy vendégjátékos a hazai kapu közelében, Hetényi Zolitól bravúr kellett a hárításhoz. 26.50-nél nem figyeltünk Godóra, szinte a semmiből szereztek vezetést a vendégek. A 13. percben mindkét kapu előtt adódott egy jókora helyzet, majd percekig állt a játék; a sérült palánkot kellett megjavítani. 29.18-nál ismét elszórtuk a pakkot a védekező harmadunkban, többen is próbálkoztak, végül Brown talált be, két góllal meglépett az UTE. 30.03-nál Di Diomete kezdett izmozni Filbrandt-al, a játékvezetők azonban nem értékelték a boksztudást. A 31. perc táján újra üresben léptek ki a lilák, Hetényi Zoli javította a védők megingását. A 32. percben Izacky hozta vissza a debreceni reményeket, szélvészként vágtatott végig a pályán és nagy felső sarkos bombával szépített. 36.31-nél Lérántot állították ki, a 2 perces előnyt végigtámadták a vendégek, de gólig nem jutottak el. A mieink sok hibával játszottak, az UTE néha komoly fölényben hokizott, ebben a periódusban a kapura lövések száma 18-4 volt a javukra.



A 3. harmad legelején újabb kényszerszünet állt be, ezúttal az elsodort debreceni kaput kellett rögzíteni. A hazai együttes nagy erőket mozgósított, próbáltak felpörögni, az újpestiek azonban hatékonyan romboltak és közben ölték az időt. 45.28-nál Nagy Nilan-t küldték ki a játékvezetők. Az előnyt nem tudtuk kihasználni, ráadásul nem egészen két perccel később Piatak is kapott egy kisbüntetést, így rövidesen már nekünk kellett védekezni. 53.15-nél Mestyán kiállítása újra megtörte a mieink lendületét, miközben a másodpercek kíméletlenül peregtek. Az utolsó négy percben mindent egy lapra téve rohamoztak a debreceni srácok, 59.12-nél Hetényi Zoli is lekorcsolyázott, de az idő ezúttal a vendégeknek dolgozott…



A találkozó kemény csatát, izgalmas, küzdelmes játékot hozott. Az egyetemisták az 1. harmad java részében jól játszottak, utána azonban visszaestek és a meccs első kétharmadában több gólt is kaptak egyéni hibákból. A Csíkszereda és az FTC-Telekom ellen a látottaknál jóval kevesebb hibára, koncentráltabb játékra lesz szükség, ha velük szemben fel akarjuk venni a versenyt!

A mérkőzés utáni nyilatkozatában David Musial vezetőedző a vereség fő okát a védelmi hibákban látta: „Jól kezdtünk, ez kétségtelen, de ezek után nagyon sok egyéni hibákat vétettünk. Meg kell tanulni, hogy ha olyan kaliberű csapat ellen játszunk, mint az UTE, ezekből gólokat kapunk! Kiemelném, hogy az Újpestnek remek játékosai vannak, egy nagyon jó csapatról van szó. Mi pedig egyszerűen hibákat vétettünk, aminek végül ez a vereség lett a következménye.”

DEAC – UTE 3-4 (2-2, 1-2, 0-0)
Gólszerzők: Izacky(2), Daloga, illetve Brown(2), Benk és Godó

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-09-28 09:45:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS