Újabb tehetséges, fiatal magyar center a DEAC-ban

Frissítés: 2019-06-24 12:54:49

Egyéves szerződést kötött a DEAC jégkorongcsapata a Fehérvári Titánok 23 éves támadójával, Mazzag Dániellel. A center ifjú kora ellenére komoly meccsrutinnal rendelkezik. Mostanáig 170 mérkőzést vívott a hazai felnőtt elitben, ifi korával kezdődően összesen 315 találkozón kapott lehetőséget.

A tehetséges, fiatal jégkorongozó 1996. április 12-én, Zalaegerszegen született, 180 cm magas, testsúlya 80 kilogramm, ütőfogása balos. A jégkorong alapjait szülőhelyén sajátította el, 12 évesen igazolt át Székesfehérvárra. A 2011-12-es szezonban mutatkozott be az Ifj. Ocskay Gábor JA ifi csapatában, hazai jégen 9 meccsen 16 pontot szerzett, az osztrák bajnokságban pedig 14 találkozón 16 pontot átlagolt. A következő idényben világbajnoki szereplővé lépett elő, 5 pontot gyűjtött az U 18-as Divízió 1/A- csoportos VB-n. 2014-15-ben a hazai és az osztrák juniorban egyaránt szorgalmasan termelte a pontokat, emellett tagja volt a Divízió 1/B- csoportos junior válogatottnak. Egy szezonnal később 37 mérkőzést vívott egyesülete MOL Ligás csapatában, de az osztrák juniorban is folytatta az eredményes játékot, a Divízió 2/A- csoportos VB-n pedig pozitív pont/meccs mutatóval zárt. A 2016-17-es idényben játszott a juniorok között is, miközben a Fehérvári Titánok játékosaként 40 találkozót produkált a MOL Ligában. Az utóbbi két szezonban a Titánok színeiben végigjátszotta a MOL és ERSTE Ligás bajnokságot.



Karrierje során két világbajnoki aranyérmet szerzett, egyet az U 18-as (D 1/B), egyet pedig az U 20-as korosztályban (D 2A), ezeken kívül egy-egy bajnoki címmel büszkélkedhet az osztrák ifi- és a junior ligában is. Meggyőző eredménysor ez, Dani azonban többet szeretne elérni. Erről is beszélt a deacjegkorong.hu-nak. - Évek óta játszom farmcsapatban, ezen szeretnék változtatni a jövőben és a DEAC nagyon jó lehetőséget kínált. A múlt szezon előtt már közel jutottunk ahhoz, hogy debreceni játékos lehessek, de csak az idén vált valósággá. Úgy vélem, hogy mindkét érdekelt fél akarta ezt a megállapodást, hiszen azonosak a célok; ha lehet, szeretnénk túlszárnyalni az előző idényben elért eredményeket. Remélem, hogy a környezetváltozás jót fog tenni nekem és sikerül átlépni a saját árnyékomat. Tudom, hogy sokkal több van bennem annál, amit eddig megmutattam, és ezt a jégen akarom bizonyítani. Izgatottan várom már az idénykezdést. Bízom abban, hogy a szurkolók is így gondolkoznak és az ő segítségükkel sikeres lesz a csapatunk következő szezonja – nyilatkozta Mazzag.



Kecskeméti Áron másodedző a lehetőségek és a játékosok valódi potenciája közötti összhang megteremtésének szükségességét hangsúlyozta. - A hazai vetélytársak nagy száma miatt kiemelten fontos, hogy rátaláljunk azokra a játékosokra, akik eddig talán egy kicsit „el voltak bújva”. Mazzag Dani személyében kiváló mentalitású, kvalitásos sportembert ismertünk meg, bízunk abban, hogy a következő szezon során élni fog a lehetőségekkel, amelyek csapatunknál várják – így a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának másodedzője.

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-06-19 12:20:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ezek a mezek!

Admin * 2019-08-13 12:00:00

Responsive image
Gyergyóban indul az erdélyi túra

Admin * 2019-11-14 12:00:00

Responsive image
Három pontra törünk vasárnap

Admin * 2019-01-05 09:44:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS