Nagy siker a jég-suli körút

Frissítés: 2018-10-06 17:52:20

Hatalmas érdeklődés fogadta a DEAC felnőtt jégkorongcsapatának három kiválóságát és a DHK utánpótlásedzőjét hétfőn, a debreceni Dózsa György Általános Iskolában. Két tanítási órán összesen hét osztály fiataljai ismerkedhettek meg a sportággal. Elindult az őszi DEAC jég-suli körút.

A kezdeményezés célja, hogy a város minél több általános iskolás kisdiákja ismerje meg a jégkorongot, illetve, hogy a kicsik a DEAC válogatott, profi sportolóinak segítségével szerezhessenek élményeket és információkat erről a nagyszerű sportágról. Az iskolai foglalkozásokra az egyetemi sportklub jégkorongozói elviszik a felszerelésük néhány fontos darabját, amelyeket a diákok kipróbálhatnak, emellett bemutatót is tartanak a fiataloknak.



A DEAC jég-suli körút első állomásán, hétfőn a Dózsa György Általános Iskola tesióráira látogattak el a hokisok. Hetényi Peti, Silló Arnold és Hári Norbi egyaránt gondos odafigyeléssel - és nem utolsósorban igen kitartóan- öltöztette védőfelszerelésbe és DHK-mezbe a sorra jelentkező fiatalokat. A kicsiknek a sisak mellett a vállvédő, a bot és a korong is nagyon tetszett.



Az 1., 2., 5. és 8. osztályos tanulókat a DHK nevében az utánpótlásklub mini (U10) csapatának edzője, Köllő István köszöntötte. Egyben szót ejtett arról is, hogy milyen védőeszközöket visel egy jégkorongozó, amelyek megvédik őt az ütközések, esések során. Egyben arra buzdította a kicsiket, hogy minél többen tanuljanak meg először is nagyon jól korcsolyázni, ez ugyanis a jégkorong alapja.



A gyerekek láthatóan kiválóan érezték magukat az órán, és nagyon érdeklődőek voltak. A kisebbeknél például hosszú sor kígyózott a profi sportolók autogramjaiért. A nagyobbaknál volt olyan bátor jelentkező, aki Sillóval passzolgatott párat a parkettán, s végül többen szinte zokon is vették, amikor kicsengettek, s az ütőket, valamint a pakkot vissza kellett adniuk a szervezőknek. Játszottak volna még…

A DEAC jég-suli körút második állomása kedden lesz az Ibolya Utcai Általános Iskolában.

PKZs.

További képek a galériában: deacjegkorong.hu/galeria


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-10-01 19:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Előzhetjük a Brassót!

Admin * 2019-11-02 17:00:00

Responsive image
Három pont Bécsből

Admin * 2018-10-15 10:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS