Nagy küzdelemben tartottuk itthon a három pontot

Frissítés: 2019-11-02 17:00:57

A hosszabb emlékezettel bíró hazai szurkolók bizonyára megerősítik, hogy a debreceni és az újpesti csapatok összecsapásai az eddigiekben gyakran hoztak szoros eredményt, az utánpótlás találkozók éppúgy, mint a felnőtt mérkőzések. A sormintába illett az péntek esti DEAC- UTE rangadó is, ahol a mieink nagy iramú, izgalmas és kemény csatában egy góllal múlták felül a lila-fehéreket és megszerezték zsinórban a nyolcadik győzelmüket!

Élvezetes, nagy tempójú játékkal kezdődött el a mérkőzés. Bár a küzdelem elsősorban a mezőnyben folyt, mindkét kapu gyakran forgott veszélyben, de sem Hetényi Zolit, sem Duschek Dávidot nem tudták megadásra kényszeríteni. A 4. percben Novotny belenézett egy felpattanó korongba, szerencsére hamar visszatért a pályára, a hazai publikum nagy megkönnyebbülésére. 07.05-nél Izacky-t magas bot miatt küldték a büntetőpadra, de a hátrányt sikerült kivédekezni, miközben Hetényi 2-3 alkalommal is bravúrral védett. A 10. percben korongot szerzett a debreceni legénység, Berta fejezte be a helyzetet, de túl éles volt a lövőszög. Még ugyanabban a minutumban Rutherford verte kapura a felpattanó játékszert, a lövés súrolta a kapuvasat… A 14. percben a hasznosan hokizó Kuleshov ugrott ki, ám Duscheket találta telibe. Az utolsó percben Rutherford szép cselek után indította Hárit, aki már a lilák kapuja előtt járt, amikor Nagy Nilan megakasztotta. Az újpesti játékos 2 percre megpihenhetett a büntetőpadon, az emberelőnyünk pedig áthúzódott a 2. harmadba. Bár a mieink többet támadtak és többet is lőttek kapura, az első periódus összességében egyenlő erők küzdelmét hozta.



Emberfórban kezdtük el a második játékrészt; gyorsan sikerült felállni, járattuk a korongot, majd 20.40-kor Rutherford csuklóból tett keresztbe a pakkot, az érkező Essery az ellenkező sarokba vágta, megszereztük a vezetést! 22.00-nál Filbrandt botja beakadt, a játékvezetők kiállították az egyetemisták hátvédjét, az ellenfél pedig sebesen kihasználta a fórt; 20 másodperc elteltével közelről Benk volt eredményes. Másfél perccel később visszavettük a vezetést; Novotny és Sági harcoltak nagyot a palánk mellett a korongért, majd Izacky vitte be az UTE kapujának előterébe és a hálóba tuszkolta a játékszert. A csarnokban bizonyára kevesen gondolták, hogy ez a találat fogja a meccs sorsát eldönteni! A 24. percben a lila-fehérektől Henderson kapott 2 percet, röviddel később Vokla is hasonló sorsra jutott. Az emberhátrányokat gól nélkül hárították a védelmek, majd egyenlő létszámban előbb Izacky lövését tolta ki Dushcek, majd a másik oldalon Hetényi mentett óriásit. 29.00-nál Milushkin-t büntették 2 perccel, de az előnyben későn tudtunk csak felállni. Óriási küzdelem folyt a jégen. A 31. percben a korong átcsúszott Hetényi Zoli hóna alatt, de a kapu mellé csorgott… 33.15-nél a debreceni hálóőr már birtokolta a pakkot, amikor Csamango megtámadta; a nagydarab cseh légióst rendesen helyrerakták a mieink, ebben Rutherford járt az élen. Az UTE játékosa 2+2, míg az egyetemisták kanadai szélsője 2 percet kapott. Az előnyt nem tudtuk gólra váltani, bár volt néhány ígéretes helyzetünk. 39.03-nál a lilák egyik kemény legénye, Di Diomete Essery-vel akasztott tengelyt, ezért két perc járt a küzdő feleknek, rövidesen azonban Kiss-Rusk is begyűjtött egy kisbüntetést, így létszámfölényben indíthattuk a következő harmadot.



A 3. harmad elején az áthúzódó büntetések miatt előbb 4 a 3, majd 5 a 4 elleni szituációban játszottunk, de az UTE ezt is megúszta gól nélkül, ugyanúgy, mint Varga Arnold 43.59-kor kezdődő kiállítását. A vendégek részsikere nem szegte kedvét a mieinknek, nagy erővel rohamoztak, nyomás alá helyezték az újpesti alakulatot. Az 5. percben Essery perdítette kapura a társak centerezését, Duschek azonban újra a helyén volt. Az egyetemisták egyre-másra vezették a veszélyes támadásokat, az ellenfél egyre inkább kontrákra rendezkedett be, ám ezekben gyakran benne volt a gólveszély. Az 56. percben Molnár Dávid verekedte be magát az újpestiek harmadába, de a védőktől szorongatva csak középre tudta lőni a pakkot. 57.37-nél a lila-fehér együttes szakvezetői időt kértek és Duschek helyére is mezőnyjátékost küldtek a jégre. A vendégcsapat mindent egy lapra feltéve rohamozott, de jól állt a lábán a hazai védekezés, Hetényi Zoli pedig bravúrosan védett. Idegtépő lassúsággal peregtek a másodpercek. A mieink többször is megpróbálták az üres kaput célba venni, de a lövések vagy mellé csúsztak, vagy elakadtak az UTE játékosaiban. Az ellenfél csak másodpercekkel a lefújás előtt törődött bele a vereségbe, de eljött ez a pillanat is.



Mindvégig szoros, nagy csatában nyertek a mieink és a győzelem értékét csak növeli, hogy az Újpest is kiválóan hokizott. A két hálóőr külön meccsét Hetényi Zoli nyerte, aki 96,88 %-os hatékonysággal teljesített a találkozón. Ezzel az egyetemi csapat visszavágott a szeptemberi vereségért és a megszerzett három ponttal feljött a tabella negyedik helyére.

A DEAC vezetőedzője, David Musial elismeréssel szólt játékosai teljesítményéről: „Úgy gondolom, hogy valóban jól hokiztunk ma, sikerült egy remek meccset játszani. A győzelem kulcsa az volt, hogy csapatként működtünk és mind elől, mind pedig hátul sikerült kiváló teljesítményeket produkálni.”

DEAC – UTE 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Gólszerzők: Essery és Izacky, illetve Benk



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-02 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Otthonában győztük le a bajnokot!

Admin * 2019-12-23 09:00:00

Responsive image
Eddig nyugisan telt a nyár

Admin * 2019-07-09 13:00:00

Responsive image
Gyergyóban indul az erdélyi túra

Admin * 2019-11-14 12:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS