Fáradtan is egy négyest hintettünk

Frissítés: 2018-12-11 10:26:20

December 7-én este, kevesebb, mint 24 órával a SC Csíkszereda elleni rangadó után a DEAC játékosainak újra ki kellett korcsolyázni a jégre, ezúttal a „Vienna-farm” ellenében. Nagy kérdés volt, hogy a mieink mennyiben tudták legyűrni az előző napi megmérettetés fáradalmait, míg a bécsiek kipihenten és a tőlük megszokottnál több (16+2) játékossal érkeztek meg.

Huszonegy másodperccel az 1. harmad kezdete után a vendégektől Satmark-ot állították ki testre ütés miatt. A fórban 2 gyors lövés jelezte a mieink fölényét, aztán kiegészült a vendégcsapat. 04.16-nál Németh Attila varázsolta be a pakkot a bécsiek hálójába, de a játékvezetők elsőre nem ítéltek gólt. Ezután hosszas videózás következett, majd a vezetőbíró a középső bedobó pontra mutatott, 1-0-ra vezettünk. Magabiztosan, cseppet sem kapkodva járatta a korongot a hazai együttes, akik egyenlő létszámnál is rendszeresen felálltak a Vienna harmadában. A farmcsapat a negyedik perc táján találta el először Hetényi Zoli kapuját, majd a 11. percben szólóból teremtettek veszélyt, ám a debreceni hálóőr tisztázni tudott. 12.11-nél ismét Satmark kényszerült 2 percet a büntetőpadon tölteni, de a mieinknek ezúttal sem sikerült betalálni, vagy fölé-mellé vágták a pakkot, vagy Tschrepitsch védett kitűnően. A kapura lövések terén kiegyenlített harmadot láthattunk, kisebb hazai fölénnyel.



A 2. játékrészben valamivel agresszívebben kezdtük a játékot, sokat lőttünk kapura, de a bécsi hálóőr állta a sarat. 23.09-nél Bertát állították ki (a közönség szerint nem történt semmi), a hátrányban Silló robogott el szélsebesen, de Tschrepitsch ismét a helyén volt. Ott állt 27.32-nél is, de nem tudott hárítani; Németh Attila lepattanóját Kuleshov vágta be. A 28. percben a vendégektől Pohl, nem sokkal később Saari kapott 2 perces kisbüntetést, de hiába kevergettek látványosan a mieink, az előnyöket nem sikerült gólra váltani. Az utolsó előtti percben alakult ki a harmad legnagyobb hazai lehetősége, a vendégek kapuja előtt pattogó korongot többen is megpróbálták a levegőből beütni, de a játékvezetők belefújtak az akcióba.



A 3. harmad elején oda-vissza hullámzó játék folyt a jégen. A második percben egy elcsent koronggal Turcotte iramodott meg, hát-mögötti passza azonban elcsúszott Kozma ütője alatt… 46.59-nél Izacky és Saari páros meccsének a játékvezetők vetettek véget. A 8. perc táján egy korongeladás után kétszer is komoly helyzetbe kerültek a bécsiek, de Hetényi Zolinak nem lehetett túljárni az eszén. Felbátorodott és egyre veszélyesebben kavargatott a vendégcsapat, míg a mieink egyre fáradtabbnak tűntek. 54.56-nál ismét a mieink nyerték a Tschrepitsch elleni csatát; Turcotte passzt váltott Kovács Bronson-al, aki védhetetlenül bombázott a vendégek kapujába. 55.42-nél Behal és Ranftl került konfliktusba, majd a büntetőpadra. A farmcsapat szakvezetői rögtön lehozták a kapust, 5 a 4-re jöttek a vendégek. 56.41-nél újra Kovács Bronson villant meg, Németh Attila átadását lőtte be az üresen maradt bécsi kapuba és ezután lényeges esemény már nem történt.



Egy nappal a listavezetővel vívott nagy csata után, igen értékes három pontot szereztek a mieink. A mérkőzés második felében játékosainknak a fáradtsággal is meg kellett küzdeniük, de így is kapott gól nélkül hozták le a találkozót. Hetényi Zoli 38 lövést hárítva újabb shutout-ot ért el, továbbra is vezeti a kapusok rangsorát, sőt, a shutout-ok terén is az élre került. Turcotte az első helyre lépett előre a gólpassz-listán, míg Kovács Bronson két gólra közelítette meg Henrich Jabornik-ot a hátvédek kanadai táblázatán. A csapat pedig öt ponttal vezet az UTE előtt, mivel a lilák pontot veszítettek a Csíkszereda ellen. Úgy véljük, ennél több nem is kell a jól megszolgált rövidke szünet előtt.



DAVID MUSIAL vezetőedző elégedetten nyugtázta a mérkőzés alakulását, majd a közeljövő terveiről beszélt: „Tegnap egy elképesztően kemény mérkőzésünk volt a Csíkszereda ellen, nehéz egy nappal később belemenni egy újabb meccsbe, főként, ha egy ilyen fiatal, korizós ellenféllel szemben játszol. De a legfontosabb az, hogy megvan a három pont. A mérkőzés után a srácoknak lesz 3 nap pihenőjük, ilyenkor meg tudják látogatni a családjukat, kicsit kikapcsolódhatnak, de utána jövünk vissza, elkezdünk megint keményen dolgozni, talán egy kicsit több terheléssel is, mivel jön a válogatott szünet, és ezeknek eredményeként megpróbálunk majd még jobban játszani.”



DEAC vs EV Vienna Capitals II 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők: Kovács Br.(2), Németh A. és Kuleshov

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-08 12:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS