Nagy csatában maradtunk alul

Frissítés: 2020-01-23 08:34:53

Az ERSTE Liga középszakaszának nyitó mérkőzésén a mieink a Dunaújvárosi Acélbikákkal szálltak harcba. A házigazdák egy pont előnnyel várták a találkozót és azzal a feltett szándékkal léptek a jégre, hogy tovább növelik az előnyüket. A négy komplett újvárosi sorban az összes újvárosi nagyágyú ott volt a jégen, míg az egyetemisták három sorral, négy gólvágó játékosuk nélkül indultak neki az összecsapásnak.

Az 1. harmad eleje oda-vissza hullámzó játékkal telt el, Hetényi Zolinak egy perccel a kezdés után akadt először védenivalója. Bátran és élesen hokiztak a mieink, a 3. perben Hári tört be a DAB védekező harmadába, azonban a lövését, majd az ismétlést is védte Hughson. 03.35-nél azonban ő is tehetetlen volt, Graaskamp indította az akciót, Filbrandt adott középre, a pakk Hári ütőjéről vágódott a hazai hálóba. Az 5. percben Baker akarta leszedni ellenfele fejét, emberfórba kerültünk. Az előnyben Kuleshov éles szögből leadott, váratlan lövésének állta útját a DAB kapusa. Nem sokkal később Azari indult meg egy elcsent koronggal, a szólót azonban hárította Hetényi Zoli, majd Mazurek lépett ki, a debreceni hálóőr azonban ismét résen volt. A 6. percben Mazzag egészséges lövése okozott riadalmat újvárosi oldalon, az ellencsapás során újra Hetényi Zoli volt nagy munkában, rögtön utána pedig Dansereau lövését tolta a kapu fölé. A 10. percben Németh Péter ugrott ki nagy lendülettel és megszerezte a hazaiak egyenlítő gólját. Alig fél perccel később a kapusunk kapott két perces kisbüntetést, de a hátrányban kitűnően védekeztünk. A harmadban a hazai csapat támadott többet, a debreceni legénység azonban felvette a kesztyűt, Hetényi „Stonewall” Zoli pedig mindent védett, amit lehetett, néha azt is, amit nem.



A 2. játékrész Turcotte kiállításával indult, az előnyben azonban nem sikerült feltörni az újvárosiak védelmét. Jó iramú, színvonalas, bár hibáktól sem mentes hokit láthatott a közönség. Az egyetemisták keményen beleálltak a küzdelembe, az agilisan játszó Hári vezetésével szép támadásokat vezettek, ám a kiváló Hughson is parádézott a kapujában. A 7. percben Novotny száguldott el, bekanyarodott a hazai ketrec elé, de végül a túlerő legyűrte. 31.30-nál vezetéshez jutott a DAB; támadói 2 az 1-re szöktek el, végül Turcotte közelről befejezte az akciót. 34.05-nél Filbrandt került a büntetőpadra, majd az utolsó percben 4 a 4 ellen folytatódott a meccs, a Novotny - Turcotte párost állították ki. A 2. etap kiegyenlített küzdelmet hozott, a mieink jól játszottak, de az egyetlen gólt az ellenfél szerezte.



A 3. harmad jórészt a kiállításokról szólt, a játékvezetők felváltva szórták ki a játékosokat. A sort Vokla 2 perces kisbüntetése nyitotta meg, majd Somogyi, utána Sándor Flórián következett. A hátrányban Baker nagy bombáját fogta biztos kézzel a DEAC kapusa. 45.35-nél Vuorijarvi is kiült, egy korongszerzés nyomán Hári lépett meg, de kimaradt a kecsegtető helyzet. A periódus közepétől egyre feljebb kapcsoltak a mieink, nyomás alá helyezték az ellenfelet. A 10. percben Turcotte szólózott, Hetényi Zoli azonban jól takarta a hálóját. Egy perccel később Vokla kötött ki az újvárosi hálóban, a korong azonban mellé pattant. 52.17-nél Molnár Dávidot küldték ki, a hazaiak beszorították a mieinket; előbb egy 3-a 2 elleni támadás végén mentett hatalmasat a vendégek védelme, utána Hetényi Zoli hatástalanította Dansereau kiugrását. 57.36-nál Mazurek ellen ítéltek a játékvezetők, David Musial azonnal időt kért és Hetényi Zolit is lehívta a kapuból, ám az egyenlítő gólt nem sikerült begyötörni. Az újvárosiak eközben többször is megpróbáltak üres kapus gólt szerezni, de hiába. Végül 59.37-nél Turcotte szerencsével járt és ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát.



A dunaújvárosi együttes hatékonyabb támadó játékot produkálva nyerte meg a középdöntő első találkozóját. A debreceniek egyenrangú ellenfelei voltak az Acélbikáknak, ám gyakran pontatlanul hokiztak. Gondok voltak a kapura lövéseink minőségével is, de a hazai csapat gólfelelőseinek is túl sok időt és túl nagy teret hagytunk az akciózásra. Az első meccs után a közvetlen vetélytárs máris 4 ponttal vezet, így győzelmi kényszerben kezdjük el a vasárnapi visszavágót.

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Gólszerzők: Turcotte(2) és Németh Péter, illetve Hári

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-22 09:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS