Már élesben megyünk

Frissítés: 2019-07-25 11:16:04

A megnyugtató eredménnyel zárult egészségügyi állapotfelméréseket követően, szerda délelőtt teljes fordulatszámra pörgött fel a DEAC felnőtt csapatának gépezete, megkezdődött az éles felkészülés a következő ERSTE Liga szezonra.

A konditermi nyújtás, lazítás után csapat kivonult a Jégcsarnok műfüves pályájára, ahol Farkas Zoltán erőnléti edző vette kézbe a munka irányítását. A mieink játékoskerete teljes létszámban jelen volt az első száraz edzésen, melynek során komplex átmozgatásra és erőfelmérésre került sor. Kívülről úgy tűnt, hogy a srácok jó erőállapotban vannak, ezt a tréning végén az erőnléti edző is megerősítette. Néhány napig még szárazon megy a munka, augusztus elsejétől azonban a jeges edzések is bekerülnek mieink programjába. Kemény napok várnak a játékosokra és a csapat stábjára is, nem véletlenül, hiszen két hét múlva már utazunk az ostravai Torax Kupára.

Kiváló új védőjátékosunk, Vokla Roland így összegezte az első benyomásait. - A múlt szerdán érkeztem meg Debrecenbe, a barátnőm és a kutyánk, Norti társaságában. Másnap Kecskeméti Áron vezényelt egy „extra edzést”, amelyen rajtam kívül részt vett Sándor Flórián, valamint Gönczi Lajos. Azóta sort kerítettünk a városnézésre is, szétnéztünk a belvárosban, örömmel láttuk a sok fát, zöld területet. Végigcsináltam a sportdiagnosztikai teszteket. Őszintén szólva nem számítottam ilyen alapos vizsgálatra, de örültem neki. A srácok majd mindegyikét korábbról ismertem már, ha másként nem, ellenfélként, vagy látásból. Az első benyomásaim kedvezőek, nagyon szimpatikusnak tűnt az egész társaság. Most még csak szárazon edzünk, de már nagyon várom, hogy a jövő héten a jégen is elkezdjük a munkát. Úgy látom, hogy olyan csapat formálódik itt, amelyik képes lesz bárkit legyőzni a következő idényben. Az első célunk a felsőházba kerülés, remélem, hogy utána célba vehetjük akár a döntőbe jutást is – mondta az Extraligából érkezett védő.

David Musialt elsősorban arról faggatták az első közös száraz edzésen jelenlévő újságírók, hogy mit vár a küszöbön álló új szezontól. - Minden idény új esélyeket hoz – kezdte a vezetőedző. - Az elsődleges célunk az, hogy bekerüljünk a legjobb öt csapat közé, ott pedig már bármi megtörténhet. Remélhetőleg a jelenlegi kerettel is legalább olyan sikeresek tudunk lenni, mint az elmúlt idényben. Biztos vagyok abban, hogy valamennyi mérkőzésünkön kiszolgáljuk majd a közönséget és mindent megteszünk a lehető legeredményesebb szereplés érdekében. Számos együttes lehet a potenciális vetélytársunk, jó játékosokat igazolt a Fradi, a Csíkszereda és az UTE, de a Brassó és a Dunaújváros is sokat erősödött. Egyelőre nem tudom megmondani, kikkel leszünk majd nagy harcban, az viszont bizonyos, hogy a versengés nagyon jót tesz a hazai bajnokságnak – zárta gondolatait a cseh-német tréner.

Egyértelműen bizakodó, optimista hangulatban kezdődött tehát az egyetemisták számára a szezon, bízunk abban, hogy ez a hozzáállás jellemzi majd a mieinket az idény egészének során.

=Müller Károly=, fotó: PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA
Email:
közzétéve: 2019-07-25 11:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Feltörekvő fiatalok: újabb juniorok a felnőtt keretben

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2018-06-21 13:23:00

Responsive image
Újabb hatpontos meccs következik

PÉNZES-KEMECSEI ZSUZSA * 2018-11-13 13:40:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS