Győzelemmel a tarsolyunkban utazunk Brassóba

Frissítés: 2019-11-18 10:14:19

A nagy izgalmakat és szép debreceni sikert hozó gyergyói összecsapás után vasárnap este a Cenk aljára látogatnak a mieink. A Brassó elleni megmérettetés előtt azonban - azon túl, hogy roppant keménynek ígérkezik - mindkét oldalon megsokasodtak a kérdőjelek.

A brassói együttes szombaton a Gyergyóban lép a jégre, ez pedig nehéz feladat bármelyik ERSTE Ligás együttes számára. Igazából nem lehet megmondani, hogy egy elégedett, vagy egy feltüzelt, bizonyítani akaró Brassó lenne kedvezőbb ellenfél a mieink számára. Lehet, hogy voltaképpen mindegy is, a pályaelőny és a bőségesebb játékoskeret így is, úgy is feléjük billenti a mérleg nyelvét. A mieink helyzetét egyszerűsítette az a tény, hogy nyilvánosságra került a Liga Fegyelmi Bizottságának határozata a pénteki GYHK-DEAC meccsen történt verekedés ügyében. Az FB határozatában Mestyán István és Molnár Dávid esetében helybenhagyta a pályán kirótt büntetéseket, további szankciókat nem alkalmazott. Sándor Flórián azonban 1 meccses eltiltásban részesült, a fiatal hátvéd tehát nem léphet a pályára Brassóban. Ez a verzió nem a legrosszabb, de nem is igazán kedvező számunkra, hiszen David Musial-nak mindössze négy hátvéddel kell majd gazdálkodnia. Az, hogy a mieink a Gyergyó elleni meccs több, mint kétharmadát 13 mezőnyjátékossal (abból mindössze 3 hátvéddel) kényszerültek lejátszani és végül jól jöttünk ki a dologból, ne tévesszen meg senkit! Egy Brassó-szintű együttes ellen nem lehet folyamatosan két sorozni, még négy hátvéddel is lehetnek problémáink.

A brassói együttesről a legutóbbi, debreceni mérkőzés kapcsán már megjegyeztük, hogy masszív, jól összeszedett csapat, kiváló erdélyi és légiós játékosokkal. Közülük biztosan ott lesz a pályán a Debrecenben is gólt szerző Gliga, Fowlie és Armstrong, valamint az új szerzemény, Jared Brown, akinek a MOL Ligás időkben DHK-játékosként már megismertük a talentumát. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Sági, valamint Vokla is sérült, esélyesnek kiálthatjuk ki a hazaiakat, papíron legalábbis. A brassói meccs ugyanis koránt sincs még „lefutva”, annak sorsa, mint mindig, ezúttal is a jégen fog eldőlni. Az egyetemisták Gyergyóban már műveltek egy kisebbfajta csodát, a Brassó ellen viszont még ennél is nagyobbat kellene varázsolni.



Ha a lehetséges legrosszabb forgatókönyvből indulunk ki, jelesül ha 13 mezőnyjátékossal kell jégre lépni, akkor reálisan csak a helytállás lehet a cél, de a hokiban bármi megtörténhet, ritkán még csodák is. Egy bizonyos, ha a mieink olyan higgadtan, okosan és hatékonyan játszanak és olyan szilárdan védekeznek, mint azt a Gyergyó ellen tették, akkor többre is van esélyük, mint az egyszerű helytállásra.

Corona Brasov vs DEAC
2019.11.17. (vasárnap) 16:00
Brassó

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-11-16 18:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS