Szerdán kell javítani!

Frissítés: 2019-02-28 10:36:26

Két újonc csapott össze február 26-án este az idei ERSTE Liga első negyeddöntőjében. A középszakasz 3. helyének megszerzésével pályaelőnyt kiharcoló DEAC együttese a Gyergyói HK csapatát fogadta.

Gyergyószentmiklóson komoly várakozásokkal készülődtek a találkozóra, a sportolókat számos lelkes szurkoló is elkísérte. A cívisvárosban szintén bizakodó volt a hangulat, a mérkőzés estéjén nemigen akadt olyan hazai szurkoló, aki a vendégek sikerére fogadott volna; nem is alap nélkül, hiszen a két együttes egymás elleni eredményei alapján az egyetemisták felé billent a mérleg nyelve.



Az első harmadot gyergyói kiállítás vezette be, a 2. percben Bobcek-et állították ki játékkésleltetésért. Éppen kiegészült a vendégcsapat, amikor a betörő debreceni csatárt Mircea öklelte fel a kapu torkában, őt is kiültették. Az előnyben keményen nyomott a debreceni gárda, Gorychevskikh kétszer is nagyot védett, majd Hetényi Zoli fogott meg jó érzékkel egy kontrát. A 7. percben éppen Izacky elé perdült egy lecsorgó korong, a cseh támadó szokása szerint végigszlalomozott a pályán, de a gyergyói hálóőr ismét résen volt. 08.32-nél elcserélték magukat a mieink, a hátrányban jól ment a védekezés, de szükség volt Hetényi újabb szép védéseire is. A 13. percben Izacky újra szólót vitt, de megint csak nem sikerült betalálni. 14.41-nél Molnár Dávid kapott 2 perces kisbüntetést, a hátrány fele táján Hetényi Zoli másfél méterről leadott lövést hárított fantasztikus reflex-mozdulattal. 18.02-nél Berta vitte be a Gyergyó védekező zónájába a pakkot, majd elemi erővel zúdította a felső sarokba! Az utolsó percben előbb a vendégek tesztelték Hetényi Zolit, majd a mieinknek volt egy veszélyes helyzete.



A 2. játékrész elején Novotny megindulása hozta zavarba az ellenfél védőit, majd 5 az 5 ellen álltunk fel, de kaptunk egy veszélyes kontrát is, amelyet Hetényi Zoli hatástalanított. 26.12-nél Orbán Szilárdot küldték ki, de alig több, mint fél perccel később elveszítettük a pakkot a kapunk közelében, Mircea betalált, kiegyenlített a vendégcsapat! Egyenlő létszám mellett egyre inkább vérszemet kaptak az erdélyiek. A 30. percben Hetényi Zoli tisztázott egy veszélyes tömegjelenet végén, majd akasztotta a kapuja előtt tüsténtkedő Csergőt, a 2 percet természetesen mezőnyjátékos töltötte le. Kiegészült a hazai együttes, kontrát vezettünk, de Turcotte kihagyta a ziccert, majd Silló bombáját védte Gorychevskikh. A mieink sorozatban gyártották a kecsegtető helyzeteket, betalálni azonban nem sikerült, miközben Hetényi Zolinak is volt védeni valója. 36.43-nál Sára kezdte meg 2 perces látogatását a büntetőpadon, de ez az előny is meddőnek bizonyult. Az utolsó percben a vendégek kaptak még egy technikai kisbüntetést, melynek java része áthúzódott a 3. harmadba.



A 3. periódusban nem tudtuk kihasználni az áthúzódó emberfórt, a lelátó népe egyre csalódottabb lett, egyesek ébresztőt kezdtek kiabálni. Egymás után jöttek (az egyébként jogos) gyergyói kiállítások; 42.02-nél Góga, alig több, mint 6 perccel később Sára kisbüntetése következett. 49.52-nél Kovács Bronson és Pestunov párviadala ért véget a büntetőpadon. Támadott, küzdött a hazai együttes, de a lövések zöme mellé, vagy fölé szállt. A vendégek gyors kontrákkal veszélyeztettek, az 55. percben Hetényi Zoli nagyot védett a mamuttal. 56.58-nál Ezhov kapott két percet, David Musial pedig időt kért. A csarnokban már majdnem mindenki a hosszabbítást fontolgatta, amikor 12 másodperccel a harmad vége előtt újra kontrát vitt a Gyergyó, Mircea belőtte, visszatámadásra már nem volt ideje a mieinknek.



Ezen az estén tervszerűtlen, sok hibával tarkított hokit produkált a hazai csapat, akik összesen nyolc (!) emberelőnyös szituációt hagytak kihasználatlanul, ezen a szinten pedig nem lehet ennyit hibázni büntetlenül. A csapat közel sem nyújtotta azt a teljesítményt, amelyre ténylegesen képes, szerdán azonban a mieinknek módja lesz javítani. Bízunk abban, hogy ma este egy más felfogásban játszó és merőben más mentalitású csapatot látunk majd a jégen.


fotók: Szepesi Boglárka

DAVID MUSIAL vezetőedző is jobb folytatást ígért: „1-0 után megvoltak a lehetőségeink, hogy 2-0-ra is elmenjünk, de egyszerűen nem értem, mi történt az emberelőnyös szituációknál. Ez benne van a sportban, benne van a rájátszásban, viszont tanulni kell ebből a mérkőzésből. Holnap egy teljesen más összecsapás kezdődik számunkra, amit meg kell nyerni és ki kell egyenlíteni!”

DEAC – GYERGYÓI HK 1-2 (1-0, 0-1, 0-1) 0-1
Gólszerzők: Berta, illetve Mircea(2)



=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-02-27 09:09:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kihívások, türelemmel

Admin * 2018-05-16 13:31:04

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS