Egy pontot sikerült itthon tartani

Frissítés: 2019-10-03 13:48:41

Megszokhattuk már, hogy ha felpörög az ERSTE Liga gépezete, akkor egy darabig nincs megállás. Alig 48 órával a feledhető, Csíkszereda elleni meccs után máris egy újabb top-csapat, az FTC-Telekom érkezett a Debreceni Jégcsarnokba. Természetesen ők is győzelemre hajtottak, nálunk akarták behúzni a korábban hosszabbításban elhullajtott pontokat. A tavalyi bajnok komplett csapatával szemben a mieinknek az összeszokott második sort is nélkülözniük kellett; Hári ugyan felépült, ám valószínűsíthető, hogy Piatak hosszabb időre kidőlt a sorból. Újoncot is avattunk ezen a találkozón, a junior bajnokság kanadai táblázatát vezető Ivanov Anton személyében, aki ebben a szezonban már 22 pontot jegyzett és hétfőn a saját harmadából szerzett gólt Pesterzsébeten! A korongbedobás előtt sor került egy rövid díjátadó ünnepségre is; Fodor András, a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője nyújtotta át a tavalyi bajnokság bronzérmét Németh Attilának, aki a tavasszal rendezett díjkiosztón nem tudott jelen lenni.



Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, nem volt túlságosan nagy az iram. Az első komolyabb helyzetre három perccel a középkezdés után került sor, Hetényi Zoli biztosan fogta a harmadba belépő Nagy Gergő lövését. Egy perccel később Hegyi próbálkozott, azonban ez sem jelentett gondot a hazai kapuvédőnek. A 6. perc táján Ivanov szerzett korongot a vendégek harmadában, de éles szögből leadott lövését Arany hárította. 07.31-nél az FTC megszerezte a vezetést; Pavuk keresztpasszára Pulli érkezett és az ellenkező sarokba vágta a pakkot. Tizennégy másodperccel később egyenlített a DEAC, a jól ismert Izacky-Sági-Novotny összjáték után a cseh szélső volt eredményes. 08.34-nél Hegyi került a büntetőpadra, de Izacky cselsorozatán és lövésén kívül eléggé gyengén játszottuk meg az előnyt. Ezekben a percekben jobban játszott, veszélyesebben támadott a zöld-fehér együttes. 15.55-nél Sándort küldték le 2 percre, az előnyben beszorította a mieinket a bajnokcsapat, minden helyzetből tüzeltek, Hetényi Zoli azonban mindent védett.



A 2. játékrészt Tóth Gergely kiállítása vezette be, az előny első percében két veszélyes akciót vezettünk, utána úgy tűnt, hogy ellőttük a puskaporunkat. Tíz másodperccel a büntetés lejárta előtt azonban nagy tumultus támadt az Fradi kapuja előtt, végül Hári gyötörte be a korongot. A játékvezetők némi tanácskozás és videózás után megítélték a gólt. Rákapcsolt a vendégcsapat, ezúttal a mieink kapuja előtt alakult ki tömegjelenet, Hetényi Zoli kétszer is életveszélyes helyzetben tisztázott. 23.55-nél Izacky kapott két percet, 4 az 5 ellen Vokla vezetett ügyes kontrát. 28.04-nél Vokla került a büntetőpadra, de a hátrányt nagyot harcolva sikerült gól nélkül lehozni. A harmad vége jobbára a kiállításokról szólt, előbb Karmeniemi-t büntették akadályozásért, öt perccel utóbb Molnár Dávid is hasonló sorsra jutott. Két perccel a periódus vége előtt jó kontrát vezettünk 2 az 1 ellen, de Mazzag nagy helyzetben fölé vágta a pakkot. A harmadban többet támadott a zöld-fehér együttes, a kapura lövések terén kiegyenlített volt a mérleg, összességében sikerült megőrizni az egygólos vezetésünket.



A 3. harmad elején a szerencsét sem nélkülözve sikerült kivédekezni Molnár Dávid áthúzódó kiállítását. Ezt követően Berta lépett be az ellenfél harmadába, ám nem tudott Arany eszén túljárni. A játékrész közepén Izacky ugrott ki, lövése után többen már gólt kiáltottak a lelátón, de sajnos csak kívülről rezzent meg a vendégek hálója. A mieink próbáltak az idővel is játszani, azonban ezek többször is tilos felszabadítással értek véget. Folyamatosan támadott a fővárosi együttes, Hetényi Zoli többször is óriási bravúrral mentette meg a hálónkat a góltól! 54.38-nál Rantanen és Kuleshov találkozott, az orosz csatár testre ütésért, a finn bekk színészkedésért kapott 2 percet. 58.13-nál Arany Gergely lekorcsolyázott, 6 az 5 ellen támadtak a vendégek; 59.10-nél sikerült egyenlíteniük; Kulmala lőtte be a pakkot a kapu előtti tolongásba, ami végül - ki tudja kiről - a hálóba pattant.



Az ötperces hosszabbítás során 3 a 3 ellen hokiztak a küzdő felek. 61.14-nél dőlt el a bónusz pont sorsa; a vendégek birtokolták a korongot, Kulmala indult meg, a debreceni együttes rosszul cserélt, így a finn akadálytalanul sétálhatott be a kapunkba…



A jobban hokizó vendégcsapat megérdemelten győzött, de ehhez némi szerencsére is szükségük volt, hiszen az 59. percig nyitott volt a három pont sorsa. Az egyetemisták erejükön felül teljesítettek a védőmunkában, Hetényi Zoli egészen elképesztő védések sorát produkálta, 54 lövést hatástalanított, ezek révén sikerült megszorongatni a Liga egyik legjobb csapatát. A két együttes játékereje közötti különbség döntött, így egy ponttal kellett megelégednünk. Mint azt jeleztük, nem lesz egy lélegzetvételnyi szünetünk sem, pénteken Brassóban játszunk, vasárnap Csíkszeredában, mindkét vetélytárs erős, a négyes döntőt ambicionálja. A mieink viszont meglehetősen felforgatott kerettel várják a jövőt, a betegséggel küszködő Piatak-on kívül Daloga is hiányozni fog; a szlovák támadó szerződését ugyanis a klub kedden közös megegyezéssel felbontotta. Egy szó, mint száz, igencsak nehéz időszaknak nézünk elébe.

Az FTC elleni találkozót a mieink részéről David Musial vezetőedző értékelte: „Jó küzdelem volt, ezt azért el kell mondani, sokáig sikerült az egygólos vezetést megtartani, de a Ferencváros óriási játékerőt képvisel, négy olyan soruk van, akik hatalmasat tudnak teljesíteni. Nálunk egy jó sor mellett sok fiatal mutatkozott be ma is és próbált játéklehetőséghez jutni. Ez a helyzet, tanulunk belőle, aztán holnap reggel felülünk a buszra, megyünk Brassóba, onnan Csíkszeredába és majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

DEAC - FTC Telekom 2-3 hu. (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)
Gólszerzők: Kulmala(2) és Pulli, illetve Novotny és Hári

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2019-10-03 08:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Plusz egy hazai meccs novemberben

Admin * 2019-11-08 11:50:00

Responsive image
Csak ijesztgettek minket a fiúk

Admin * 2018-09-17 09:43:00

Responsive image
Reméljük, ennél csak jobb lesz

Admin * 2018-12-03 11:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS