Győzelmi kényszerben vagyunk

Frissítés: 2020-01-27 09:09:43

Vasárnap este a második középszakasz mérkőzésére készülődik a DEAC csapata, ellenfelük a Dunaújvárosi Acélbikák együttese lesz. Mint közismert, az első meccset január 21-én, Dunában rendezték meg és a hazai csapat 3-1 arányban győzött. A középszakaszban ez a győzelem 3 pontnál többet nyom a latban, az újvárosiak a bónuszpontjukat is beszámítva máris 4 pontos előnyre tettek szert a mieinkkel szemben.

Az egyetemistáknak az alapszakasz végén sem ment igazán a játék, ami aztán folytatódott a középszakasz kezdetén is. Nem hagyhatjuk teljesen figyelmen kívül, hogy Dunában voltaképpen nüanszok miatt veszítettünk, azonban látni kell azt is, hogy itt már csak és kizárólag az eredmények számítanak. Nyilván nem kívánunk olyan hátrányba kerülni, ami szinte lehetetlenné teszi a felzárkózást, a negatív trendet most kell/kellene megállítani. Hogy miként, az bizony fogós kérdés. Az Acélbikák együttese kiváló játékerőt képvisel, bővében vannak a minőségi légiós és magyar játékosoknak, a fiatalok is rendre megmutatják az oroszlánkörmeiket. A mieink sincsenek híján a jó játékosoknak, a gond „mindössze” az, hogy időtlen idők óta nem tudtak a legjobb összeállításban a pályára lépni. Fortuna nem fogadta a kegyeibe a mieinket, egymás után a harmadik sérüléshullám szedi az áldozatait, ráadásul a meghatározó játékosok körében. Sajnos nem kifogások kereséséről van itt szó; nem mellékes, hogy egy-egy pont/meccs átlagot hozó támadó pályára léphet, vagy nem?! Ha csodaszerű változás nem következik be, akkor vasárnap sem lesz ideális a helyzet; információink szerint csak Sági és Izacky visszatérését lehet biztosra venni.



Ha a két csapatot hasonlítjuk össze, akkor arra jutunk, hogy nagyjából azonos, vagy nagyon hasonló színvonalat képviselnek, a mérkőzéseken általában nagy szerepe van a napi formának, valamint a szerencse-faktornak is. Ami az utóbbit illeti, szerencsénk az hetek óta nincsen, nem ártana, ha legalább annyit élvezhetnénk belőle, amiért ténylegesen megdolgozunk! Ha visszatérünk a konkrétumok világába, akkor a legutóbbi találkozó tapasztalataiból lehet kiindulni. Azt láttuk, hogy aránylag sokat (szám szerint 37-et) lőttünk kapura, de ezek java része „könnyű lövés” volt, kevés egy Hughson kaliberű kapussal szemben. Ezen kívül jó lenne a támadások építésének pontatlanságait kiküszöbölni, arról nem beszélve, hogy az ellenfél ászaitól el kell/kellene venni a terültet és csökkenteni a mérlegelésre fordítható idejüket. Természetesen mondani roppant könnyű, eredményesen végrehajtani azonban sokszorta nehezebb.



Bárhogy forgatjuk is a szavakat, összességében az derül ki, hogy rendkívül nehéz találkozó elé nézünk, ahol várhatóan apróságok fognak dönteni. Bízunk abban, hogy a srácoknak sikerül azt a kiforrott, pontos csapatjátékot játszani, ami elbizonytalanítja az ellenfeleket, elől pedig jönnek a gólok! Arra biztatnánk minden kedves szurkolót, hogy látogasson el a vasárnap esti mérkőzésre, gyarapítsa a szurkolók kórusát, mivel a buzdításra nagy szükségünk van ezúttal is! Azoknak, akik nem tudnak személyesen jelen lenni, szíves figyelmükbe ajánljuk a sportstream fizetős elő közvetítését.

DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák
2020.01.26. (vasárnap) 18:30
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-25 15:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikeres túrában bizakodunk

Admin * 2019-01-25 11:44:00

Responsive image
A Titánok ellen kezdünk, itthon

Admin * 2019-08-06 09:50:00

Responsive image
Hozni kell a kötelezőt!

Admin * 2019-10-17 11:00:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS