Matekozás az alapszakasz végén

Frissítés: 2020-01-17 10:03:42

Nem gondoltuk, hogy hosszas matekozásra kényszerülünk a mieink utolsó alapszakasz meccse előtt, mégis meg kell tenni, így hozta az élet. Január 15-ét írjuk, a mai nap és a következő még jelentős változásokat hozhat az ERSTE Liga felsőházában, elsősorban a DEAC és a Dunaújvárosi Acélbikák viszonylatában.

Az eddig 60 pontot szerző újvárosiak ma este a 65 pontos Brassót fogadják, beérni azonban nem tudják, a mieinket viszont igen. David Musial tanítványai csütörtökön Csíkszeredában meccselnek és az eredménykényszer az Acélbikák mai eredményének függvénye. Ha a Brassó két vagy három pontot termel, akkor lényegesen egyszerűsödik a helyzet és a mieink maradnak negyedikek. Amennyiben az újvárosiak otthon tartják a 3 pontot, akkor csak úgy maradhatunk a negyedik helyen, ha pontokat hozunk el Csíkszeredából. Ez pedig mindenkinek, mindenkor nagyon nehéz feladat.



A Szereda a mezőny talán legkomolyabb játékerőt képviselő együttese, nem véletlenül vezetik 9 pont előnnyel a ranglistát. A támadó szekciójuk különösen erős, 19 találattal szereztek többet, mint a szintén roppant gólerős Brassó. A csíki legénységet kirobbantani sem lehet az első helyről, ebből a szempontból a csütörtöki találkozónak semmiféle tétje nincsen számukra. Mindez persze nem jár együtt azzal, hogy a hazaiak félvállról veszik majd a mérkőzést, Szeredában csak a győzelmeket szeretik. Hogy tudat alatt hogyan kezelik a helyzetet, az más kérdés, de ebből sem lehet kiindulni, az erdélyiek a múlt pénteken ugyan kikaptak Dunában, egy nappal később viszont egy nyolcast szórtak a Titánoknak. Egyébként biztosra vehető, hogy a debreceniekre hatványozottan odafigyelnek Szeredában, a tavaly októberi háromgólos győzelmünk óta különösen. Ilyen eredményt nyilván csütörtökön is örömmel elfogadnánk, hiszen nem mellékes, hogy ponttal, vagy anélkül kezdjük meg a középszakaszt.



A helyzet tehát képlékeny, bár a mieink dolgát némileg megkönnyíti, hogy a DAB-Brassó összecsapás végeredményének ismeretében léphetnek a jégre. Ne szépítsük, roppant nehéz találkozó vár a mieinkre. A debreceni együttes képes a meglepetésre, ám ehhez végsőkig fegyelmezett, koncentrált hokit kell produkálni és nem ártana, ha némi szerencsénk is lenne holnap este. Szurkolunk a srácokért és bízunk abban, hogy sikerül bebiztosítaniuk a negyedik helyünket!

Sport Club Csíkszereda - DEAC
2020.01.16. (csütörtök) 17:30
Csíkszereda

=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2020-01-15 14:35:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS