Lehet, hogy 100 százalék sem lesz elég?

Frissítés: 2018-12-20 12:34:23

December 19-én este az ERSTE Liga tabellájának 2. helyezettje, az FTC-Telekom együttese látogat Debrecenbe. Nyugodtan írhattunk volna listavezetőt is, hiszen a Szereda ugyan még az élen áll, de a csíkieik előnye mindössze egy pont és az FTC három meccsel kevesebbet játszott. Nyilván nem ez a lényeg, hanem az, hogy a Liga talán legerősebb csapatát láthatják a nézők a Debreceni Jégcsarnokban.



A zöld-fehér együttesen alig-alig lehet fogást találni; övék a Liga leghatékonyabb védelme, elől pedig tele vannak életveszélyes csatárokkal; elegendő, ha a góllövő lista jelenlegi bronzérmesét, Braden Walls-t, Fitzgerald-ot és Switzer-t, vagy a magyarok közül Pavukot és Tóth Adriánt említjük meg. Egy szó mint száz, az FTC masszív, kiváló együttes, akik komolyan gondolják az alapszakasz megnyerését. Persze ők is meg-megbotlanak, november végén például csak büntetőkkel tudták legyőzni a Titánokat, majd Csíkszeredában hagytak 3 pontot. Mindebből az következik, hogy az elvárható visszafogottsággal kell a zöldek vendégszereplését kezelni, de beijedni azonban nem kellene tőlük.



A mieink eddig háromszor kerültek szembe a fővárosi együttessel, mindhárom meccset elveszítettük, de csak nagy küzdelem után. A szerdai találkozó favoritja is az FTC, de a mi fiaink ezúttal sem fognak feltartott kézzel kimenni a jégre. David Musial, a DEAC vezetőedzője ennek kapcsán kijelentette, „mindent megteszünk, hogy jó meccset játsszunk, meglátjuk, mire lesz ez elég. Elengedhetetlen, hogy mindenki 110 százalékot nyújtson.” A debreceni szakember azt a hozzáállást és csapatszellemet várja, ami a Csíkszereda elleni nagy győzelem alkalmával volt jellemző a csapatára. Ez esetben „szerda este is lehet esélyünk egy szép eredményre.”- fejezte be a nyilatkozatát az egyetemisták mestere. És nem győzzük eleget hangsúlyozni; nagyon sok múlhat a közönségen is. A játékosok érzékelik a feléjük áradó biztatást, ami tartást, motivációt adhat számukra a további küzdelemhez. Bízunk tehát abban, hogy a nagyérdemű is ez alkalomra élesítette a formáját és az egész jégcsarnok zengeni fog a buzdítástól!

DEAC vs FTC-Telekom
2018. december 19. (szerda) 18:00
Debreceni Jégcsarnok



=MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-18 18:00:00

további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS