Bánhatja, aki otthon maradt

Frissítés: 2018-12-08 13:27:13

Érdekes módon nem érződött különösebb feszültség a Debreceni Jégcsarnok lelátóján a rangadó előtt, pedig ha vereséggel is a tarsolyában, mégis az ERSTE Liga éllovasa, a félelmetes hírű csíkszeredai együttes érkezett a cívisvárosba. A hazai csapaton látszott, hogy lezárták a Vasas elleni fiaskó ügyét és nyugodtan készülődtek az újabb megmérettetésre. Az egyetemisták soraiban csak egy komoly hiányzó akadt Novotny személyében, a csíkiek oldalán Részegh és Gecse nem léphetett a jégre, de így is bőven akadt minőségi játékos az első és a második sorukban.

A találkozó előtt kedves kis ünnepségre került sor; Fodor András, a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője, Berta Ákos csapatkapitány, és a DEAC szurkolóit képviselő Márta Zoltán 301 játékot tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagot nyújtott át Buzás Lajosnak, a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete elnökének és jelen lévő pártfogoltjaiknak. Az ajándékokat a legutóbbi hazai mérkőzésünkön szervezett „Macidobálás” keretében gyűjtöttük össze.



Az 1. harmad elején oda-vissza hullámzott a játék, több átadási hibával mindkét oldalon. A 2. percben Behal tesztelte Lundström kapust egy életerős lövéssel, két perccel később Turcotte ismételte meg az akciót. Láthatólag óvatosan hokizott a Szereda, nem ugrottak neki a mieinknek, de a támadásaikban végig benne volt a gólveszély. A 7-8. perc táján beszorultunk a harmadunkba, Hetényi Zoli azonban biztos kézzel hárított és a mezőnyemberek is nagyot védekeztek. 10.41-nél Antal Zsombor akasztotta Turcotte-ot, a kiállítás kapóra jött, de alig több, mint egy perccel később Bertát is leküldték, odalett az előny. 12.57-nél Belov került a büntetőpadra és a fórt 14.28-kor ki is használták a mieink; Vuorijarvi nagy bombája után Kovács Bronson játszotta meg a bal oldalon érkező Hárit, aki minden teketória nélkül a hálóba vágta a pakkot. 16.50-nél Molnár Dávid indult meg egy lecsorgó koronggal, jó keresztpasszát Silló verte be, - jelentős előnyre tettünk szert! A vezetés tudatában sem álltak le a mieink, támadtak, elöl tartották a korongot és megérdemelten vitték el az 1. harmadot.



A 2. játékrészt nagy rohamokkal indította vendégcsapat, bőven volt munkája a hazai hálóőrnek. A 2. percben Vuorijarvi-t passzírozták bele a jégbe (sem korong, sem játékvezető nem volt a közelben), de a finn bekk szerencsére nem sérült bele a konfliktusba. Tovább nyomott a Szereda, Hetényi Zoli sorozatban hárította a nehéz lövéseket. 27.51-nél Becze akasztotta Németh Attilát, de általános megdöbbenésre a hazai csatárt is kiküldték, a játékvezetők szerint színészkedett… A bosszankodó nézőket gyorsan megnyugtatták a mieink; Silló csapott le Kovács Bronson előrevágott korongjára, átadását Turcotte „0-szögből” lőtte be a meglepett Lundström hálójába. A gól felpiszkálta az amúgy is aktív vendégcsapatot, egyre-másra vezették a támadásokat, Hetényi Zoli azonban elképesztő bravúrok sorát mutatta be! A 11. percben veszélyes hazai akció végén Sillót tüntették el a vendégvédők, majd nagy erőkkel támadtak tovább. A 12. percben valószínűleg csak a hazai kapus látta a gólba tartó korongot, de ismét védeni tudott! A 35. percben újra a mieink villantak meg; Kovács Bronson bombája Salló ütőjéről vágódott a szeredai hálóba. A gól láthatóan kedvét szegte a vendégeknek, ezt használta ki a hazai alakulat; 39.39-nél Izacky robogott el, a kipattanójára Behal érkezett és megszerezte az ötödik találatunkat. A 2. harmadban többet támadott a Csíkszereda, a kapura lövések (9-26) tekintetében ők voltak a jobbak, a védések és a góllövés terén viszont a mi.



A 3. harmad elején még mindig küzdött a vendégcsapat, oda-vissza játékot láthattak nézők, számos veszélyes helyzettel mind a két oldalon. A mieink kiválóan védekeztek, sokat blokkoltak, ha valamelyik védőnkön túljutottak a szeredai csatárok, mindig időben érkezett a segítség. 44.48-nál Egyed Róbertet állították ki, ezt kivédekezték a vendégek, vittek egy szólót is, de Hetényi Zoli ismét a helyén volt. 47.48-nál Becze került a büntetőpadra, a korong pedig 7 másodperccel később a vendégek hálójába; felálltunk a szeredai harmadban, majd Németh Attila átadásából Kovács Bronson lőtte ki a rövid felső sarkot! A hatodik gólunk után lényegében feladta a küzdelmet az erdélyi együttes, a mieink simán kivédekezték Kovács Bronson kiállítását, az utolsó percben is volt helyzetünk, de az eredmény már nem változott.



A mieink magabiztos, fegyelmezett és taktikailag érett hokival nagyszerű győzelmet arattak a kiemelkedő játékerőt képviselő csíkszeredai együttes felett, ami nagyon biztató a jövőre nézve. Hetényi Zoli - ki tudja hányadszor - ezúttal is zseniálisan védett, shut out-ot ért el, oroszlánrészt vállalt a sikerben. A hazai szurkolók a lehető legszebb Mikulás-ajándékot kapták, köszönet érte mindenkinek, aki részese volt a győzelemnek!



DAVID MUSIAL vezetőedző is kisimult arccal nyilatkozott a találkozó után: „Az volt a kulcs, hogy mindenki koncentráltan játszott, tiszta fejjel, és ragaszkodtunk az előre megbeszéltekhez. Ez igazi csapatgyőzelem volt. Nem beszélünk többet a Vasas elleni meccsről, készülünk a következő feladatra. Mindenki együtt dolgozik, Zoli nagyszerű volt a kapuban, remek győzelmet arattunk.”



DEAC vs SC Csíkszereda 6-0 (2-0, 3-0, 1-0)
Gólszerzők: Hári, Silló, Turcotte, Salló, Behal és Kovács Br.

= Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Admin
Email: racz.csaba@deac.hu
közzétéve: 2018-12-07 12:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hetényi Zoltán a válogatottban!

Admin * 2018-10-30 12:43:00

Responsive image
Erdélyi újonc érkezik

Admin * 2018-10-11 13:30:00

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS